Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yöneticiler bu mesajı silerse sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2768F54EC -- 23 Eylül 2015; 22:40:17 >

• Reserved partition ve efi system partition kaldiramazsin. Eger kaldirirsan bunlar windowsun boot bolumleridir ve windowsu bir daha acamazsin.
    Unallocated partitionlar ise oldukca dusuk boyutlu Disk yonetimindeyken D ye sag tikla ve birimi genislete tikla. Ancak bu islem bu kadar kucuk alanlarda ise yaramayabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Reserved partition ve efi system partition kaldiramazsin. Eger kaldirirsan bunlar windowsun boot bolumleridir ve windowsu bir daha acamazsin.
    Unallocated partitionlar ise oldukca dusuk boyutlu Disk yonetimindeyken D ye sag tikla ve birimi genislete tikla. Ancak bu islem bu kadar kucuk alanlarda ise yaramayabilir
    yöneticiler bu mesajı silerse sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2768F54EC -- 23 Eylül 2015; 22:40:51 >
  • Muhtemelen kurulum aninda baska bir hata yapilmis. 300 MB partition ve 301 KB partition normalde olusmaz. Daha once linux veya benzeri bir sistem yuklediyseniz bu tip partitionlar olusur. Tum partitionlari silmeden de oynama yapmaniza izin vermiyor demek ki sistem ancak 3. party programlarla yapilabilir belki. Bu islemleri yapmadan once gene de bir sistem yedegi almanizda fayda var.
    http://www.partitionwizard.com/download.html
    burdaki yazilimla belki yapilabilir. Ancak gene de yedeksiz hareket etmemek lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2768F54EC -- 23 Eylül 2015; 22:40:58 >
  • Bölümleri keşke kaldırmasaydın çünkü ileride lisanslama yaparken sıkıntı çıkarabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaitM3

Gereksiz partitionları kaldırmayı başardım ama bu seferde 350 mb sistem ayrıldı alanı oluştu =)

rica etsem nasıl yaptığınızı bizimle paylaşır mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2768F54EC -- 23 Eylül 2015; 22:41:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaitM3

uefi windows kurumu sırasında tum diskleri sildim daha yereldisk c ve d yi tekrar olusturdum gereksiz partition alanları sistem ayrıldı şeklinde 350mb olarak kaldı.

en doğal ve basit olanını yapmışsınız..
    ben de farklı bir çözüm ürettiniz sanmıştım..
    hal-i hazırda ikiye bölünmüş olan sabit diskimin her bölümünde ayrı bir işletim sistemi mevcut..
    harici bir diske linux kurarken oluşan yeni bir bölümü silmek için ne yapılabilir diye forum sakinlerine sormak isterim..
    tabii diğer bölümlere ve içeriklerine zarar vermeden..!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.