Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twitter kullanan insan -- 14 Şubat 2017; 2:4:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .NET "SDK" yı kurduğunda Microsoft'un C# derleyicisi de yükleniyor ve komut satırından (cmd.exe veya powershell gibi) cs.exe ya da csc.exe gibi (tam hatırlamadığım( isme sahip binary ile kullanılabiliyor. Bunun dışında 2 alternatif var:

1- Mono Project ile gelen csharp.exe Örneğin C:\Program Files\Mono-3.2.3\bin\csharp.exe klasöründen

2- DotGNU Project ile gelen cscc.exe C:\Program Files\Portable.NET\0.8.0\bin\cscc.exe klasöründen kullanılabilyor.

Her ikisi de sorunsuz kullanılabiliyor ancak Mono kendini Microsoft'a sattı o yüzden Mono 'nun geliştirilmesi devam ediyor, DotGNU ise kendini satmadığı için geliştirilmesi durmuş halde.
  • Microsoft'un eskiden paylaştığı ama daha sonra Visual Studio Community adı altında (yani şu anki bildiğimiz Visual Studio) hepsini bir araya toplamış olduğu Visual C# Express Edition var. Bunun Visual Studio'dan farkı sadece C# kısmını kurabiliyorsun. ISO dosyası olarak buldum ben internette normalde şu an Microsoft'un resmi sitesinden bulamazsın, çakal Microsoft kaldırdı bunu hepsini dediğim gibi bir araya toplayıp şimdiki Visual Studio'yu oluşturdu.

Ben Express Edition'larin hepsinin (VB, C++, C#) bulundugu bir ISO dosyasından setup esnasında sadece C#'ı seçerek yükledim. Bendeki Express Edition 2010 bu arada. Linki aşağıya atıyorum. İstersen bu setup'ta C++ ve diğerlerinin Edition'larını da seçerek yükleyebilirsin. Böylece lazım olmayanları yüklemeyerek yer tasarrufu falan sağlarsın. Benim çok işime yaradı. Normal Visual Studio'nun aynısı işte tek fark sadece tek dil var.

ISO Linki: (600-700 mb civarı)

http://www.filecluster.com/downloads/Visual-Studio-Express-Edition.html

• Silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twitter kullanan insan -- 14 Şubat 2017; 2:3:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    5 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    3 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.