Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmokx -- 7 Mayıs 2018; 18:58:51 >

• Hocam elindeki cihaz 5Ghz frekansında çalışıyor. 5Ghz , 2.4 Ghz frekansına göre duvarlardan vb. geçmesi zorlaşıyor.Bu nedenle düşük sinyal alıyorsun. Frekans arttıkça sinyal azalıyor fakat daha yüksek hızlarda veri taşınabiliyor.

Elindeki cihaz 2.4Ghz frekansında çalışan TL-WA7210N olsaydı, evin heryerinde çekerdi yüksek ihtimal.(3+1 düşünürsek)
  • xmokx Merhaba,

TL-WA7510N Dış Access Point modellerimizden biri olup 5Ghz frekansında çalışmaktadır. Cihaz yayını 2.4Ghz yayınına göre daha daha az menzil alanı ve daha yüksek hızlarda veri iletimi sunabilen bir cihazdır. Cihaz kurulumunu başarılı bir şekilde tamamlamanıza rağmen herhangi bir yayın görebilmeniz için bağlanmaya çalıştığınız cihazlar 5Ghz teknolojisi olmak zorundadır.
    Cihazı sinyal tekrarlayıcı modda kullanmak isterseniz mod olarak Repeater modda kurulum sağlamanız gerekmektedir. Kurulum içinhttps://www.youtube.com/watch?v=uO30Hpkcdno linkte yer alan kurulumun detaylı anlatımını takip ederek cihazı yapılandırabilirsiniz.
    Cihazı Ap modda kullanmak istersenizhttps://www.youtube.com/watch?v=WQMmr4OLObY linkte bulunan video ile yapılandırmanızı rica ederiz.

• lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaşım bunları ben de biliyorum ama 3-4 metreden bahsediyorum kaldı ki aynı şartlarda diğer VR400 modemim de 5 Ghz olarak daha uzak mesafeye iletebiliyor. Bir de bu cihazın KM ler ile ifade edilen iletiminden bahsediliyor.
  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim ancak verdiğiniz linklerdeki videoları zaten defalarca izledim kurulum çok basit neredeyse bir çocuğun bile yapabileceği şekilde. Kurulumu eksiksiz yapıyorum ve cihaz karşımda duruken zaten bağlantı sağlıyorum. Ancak arayüzde anten sinyali sıfır görülüyor. Dış mekan için manuel olarak mesafe ayarı ve indoor seçeneği var hepsini denememe rağmen anten sinyali gelmiyor ve sadece 1 duvar arkasına geçtiğimde sinyali alamıyorum aynı şartlarda Archer VR400 modemim bunun en az 2 katı mesafeye kadar 5 Ghz üzerinden yayın yapabiliyor. Kafamı karıştıran da bu zaten. Özellikle bu iş için üretilen cihaz iş görmüyor ek işlevi olan diğer cihaz iş görüyor. Kablo konusunda da Cat6 tavsiyesi aldım ama sonuca etkisi olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmokx -- 2 Nisan 2018; 15:30:18 >
  • xmokx X kullanıcısına yanıt
    Resimlerdeki ayarları yapıp deneyebilir misiniz?

SİLİNEBİLİR....

SİLİNEBİLİR....

SİLİNEBİLİR....

Hemen yaptım ama sonuç yok SİLİNEBİLİR....
    Bu bölüm bende çıkmıyor
    SİLİNEBİLİR....SİLİNEBİLİR....SİLİNEBİLİR....

Ve sonuç yine sinyal yok...
    SİLİNEBİLİR....

hocam ne yapmak istiğinizi bir netleştirelim isterseniz.
    ana modemden cihaza interneti kablo ile mi sağlayacaksınız, kablosuz olarak mı?
  • Gri kablo Cat6 cihaza gidiyor Sarı ise modemde lan portunda
    SİLİNEBİLİR....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmokx -- 2 Nisan 2018; 15:46:58 >
    Bu cihazda kabosuz AP sanırım mümkün değil. Verilerine bakılınca kapsama alanı çok geniş kablolu bağlantı bile ev içinde yeterli olması lazım. Kablosuz tabi ki daha iyi olur ve yukarıda bahsettiğim 2 modemi kablosuz zaten bağlayabildim ve sorunsuz çalışıyor. Zyxel ana modem VR400 aktarıcı olarak işlev görüyor. Benim derdim bu cihazı neden beceremiyorum.
    kablosuz bağlantı yapmak istiyorsanız repeater modunda kurulum yapmanız gerekiyor. Kablo ile bağlayıp wifi yayın yapacaksanız access point modunda kullanmanız lazım. interneti kablo ile aldığınız için sinyal kısmında herhangi bir şey gözükmez. Kablosuz dağıtığınız zaman bağlandığınız ağın sinyal durumu güzükür. Sizin sinyal gelmiyor demenizin sebebi bu.

Wireless security kısmından bağlanacağınız ağın şifresini girmeyi unutmayın.

SİLİNEBİLİR....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 2 Nisan 2018; 15:58:45 >

Cevaplarınız için gerçekten teşekkürler. Sanırım herşeyi doğru yapıyorum ve bu cihaz kapalı ortamda 1/10 performansında. Önümüzdeki günlerde üşenmeyip bir de açık alan denemesi yapacağım. Evdeki sorunu 2 modemi kablosuz köprüleyip zaten çözdüm ama bu cihaz benim için tam hayal kırıklığı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmokx -- 2 Nisan 2018; 16:23:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmokx

Cevaplarınız için gerçekten teşekkürler. Sanırım herşeyi doğru yapıyorum ve bu cihaz kapalı ortamda 1/10 performansında. Önümüzdeki günlerde üşenmeyip bir de açık alan denemesi yapacağım. Evdeki sorunu 2 modemi kablosuz köprüleyip zaten çözdüm ama bu cihaz benim için tam hayal kırıklığı oldu.
    bence bu cihazın görevi sizin istediğiniz konuya uygun değil bu cihazlar yonlü ve uzak mesafe dagıtan cihazlar, yani cihazın baktıgı yone dogru veriyor kendim kullandım 800 - 900 mt den rahatlıkla sinyal gonderıyor
  • BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt
    Haklısınız o yüzden ben de elimden çıkarttım. Başka bir ürün siparişi verdim Draytek AP800 Bakalım onu halledebilecekmiyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.