Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Darboğaz gibi duruyor sebebi nedir?

Sistem özellikleri :

İşlemci : R3 2200G

Ekran kartı: Asus Cerberus GTX 1050 Ti Advanced Edition

Anakart: Asus Prime B350M-K AMD çipset ddr4 3200 Mhz

RAM: Xpg 3000 MHz 8 GB Gammix RAM

Sabit disk: Seagate 1TB Barracuda 7200 RPM 64 MB önbellek

Kasa: Corsair carbide Spec-04 Mid Tower

PSU: corsair vs 450 80+

Monitör: Benq Xl2411 z 144hz 1 ms Gaming Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanheda18 -- 5 Nisan 2019; 20:1:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fortnite karli harita guncellemesinden sonra islemciye cok yuklenmeye basladi. eskiden r3 1200 stok hiz yetiyordu. ufak bir o/c yapin butun cekirdekleri max frekans hizi olan 3.7 ghz cekin bakalim neler degisecek.

• Overclock yapılması hakkında pek bir bilgim yok

• Wanheda18 W kullanıcısına yanıt
    zor degil hocam youtube dan ryzen overclock yazarsaniz nasil yapilacagi hakkinda videolar bulabilirsiniz. bios menusunden yahut ryzen master adli amdnin kendi programiyla cok kisa surede gerceklestirilebiliyor.

normalde voltaj degerlerini deneyerek bulmaniz gerekiyor ancak denemek istemiyorsaniz (yahut denediniz ve cok sanssiz bir islemci geldiyse) voltaji 1.2625 yahut 1.2750 yaparak stabil 3.7 ulasabileceginizi dusunuyorum. carpani 37.00 yapacaksiniz buarada. (kendi ryzen 3 1200 islemcimde bu degerlerde calistirabilmistim)

o/c sonrasi prime95 programini kurun ve 20 dakika kadar calistirin. genelde bu kadar zaman stabil olup olmamasini anlamak icin yetiyor. programi kapatirken menuden stop demeyi unutmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 17 Mart 2019; 19:22:6 >
  • Kesin ondan kaynaklımı diyosun hocam?

• aynı anakartı kullanıyoruz dostum asus anakartlarda çok güzel bir özellik var tek tuşla 3.85 ghz e kendi oc yapıyor

bios u güncelle sorna bios dan fan ayarını asus performans modu yani kırmızı renk olana getir ve kaydet ve çık oto olarak 3.85 e çıkacaktır işlemcin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 17 Mart 2019; 20:26:20 >
  • Umarım sisteme zarar vermez hocam.Güveniyorum size

• Umarım sisteme zarar vermez hocam.Güveniyorum size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanheda18 -- 17 Mart 2019; 21:16:43 >
  • Bazı arkadaşlar normalin baya üstünde ısındığını söylüyor.

• otomatik o/c durumunda anakartlar genelde voltaji dibine dayiyor, rica etsem bilgi verebilir misiniz kacta calisiyor islemci 3.85 icin.

• 1.4 de
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    acikcasi 1.47 falan bekliyordum hocam. o zaman kullanilabilir bir ozellikmis, guvenli limit icerisinde kaliyor. (2. nesilde sanirim bu biraz daha yuksek tutulmus olabilir)

• Bir programdan kaynaklıymış sorun çözüldü.Silinebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.