Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toomanyj -- 16 Temmuz 2020; 14:14:2 >

• Yani bu sektörün gözlemlediğim kadar ile en kritik noktası ingilizce ve azim. Siz zaten ingilizce ile sorunu %50 çözmüş oluyorsunuz geri kalan kısım için udemy yerine ingilizcenizi konuşturup dökümanlardan yahut üniversitelerin açık derslerinden yararlanabilirsiniz(stanford,harvard). Zaten çoğu bölümü okuyan ilk iki sene pek birşey yapmıyor asıl olay alanlarını seçmeleri ve 3. sınıfta zorunlu staj 4.sınıfta proje vs ile kendilerini geliştirmeleri.Bu sebepten kendinize bu bölüm ile ilgili hangi alt dalı aşılamak istiyorsunuz bunu sormalısınız ve daha sonra belirlediğinin daldan gitmelisiniz.(daha tecrübeli olan arkadaşlar daha gerçekçi yorumlarla konuyu daha da aydınlatabilirler ise bende sevinirim)
  • Avrupaya yerleşmeniz kesin mi?Sanırım avrupa vatandaşlığınız veya başka bir durum var.Avrupada en iyi kazanç teknik işlerden geçiyor.İyi bir yazılımcı gayet güzel paralar kazanabilir.Ama yazılım dışında bir el zanaati öğrenirseniz yazılımdan kazanacağınızdan daha fazlasını kazanırsınız.
  • Ilgin varsa yerince sabir gosterirsen tabi ki kazanc. en kotu sorun cozme becerini gelistirirsin. Yeterince gelistirisen de meslek olur. Misal soyle icerikler var.

Artik her is bilgisayar ile yapiliyor. Programlama da isleri sisteme baglamak icin var. 30 yil once bu isler asiri uzmanlik gerektiriyordu ancak suan excel kullanmak gibi. Side project yapip para kzanma sansin da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 6 Temmuz 2020; 15:31:0 >

• quote:

...beni gittiğim yerlerde zengin edebilecek falan değil sadece idare edebilecek bir beceri arıyorum...
    ...şu an bu öğrenmeye zamanı mı ayırıp, emeği mi versem ve 1 sene ya da 2 sene boyunca uğraşsam değer mi?...
    ...eğer uğraş derseniz, hemen elimden ne gelirse demeyip, kendimi tamamen buna adayıp öğrenmeye başlayacağım...

Merhaba .Yazılım konusunda bir çok arkadaşın yaklaşımı bu şekilde.
    Ancak tam olarak " yapıcı yorumlarınız ve cevaplarınız gerekiyor " bu cümlenize katılmayarak size gerçekçi cevaplar vereceğim.

Öncelikle sizin istediğiniz şey fikir değil bir karar vermek konusunda destek. Yani birisi gelsin sırtınıza pat pat vursun "hadi aslanım yaparsın, şöyle para kazanırsın" demesini bekliyorsunuz. Ben bunu yapmayacağım. Eğer hayatınız hakkında bu kadar önemli bir karar ise yazılıma başlayıp başlamamak kararını siz vermelisiniz başkaları değil.

Bir diğeri ise size para lazım. Yani amacınız para. Ama eğer yazılıma para amaçlı olarak başlarsanız başarısız olursunuz. Elbette hepimiz yaptığımız işin sonucunda bir gelir bekleriz ancak birinci önceliğiniz para olduğunda
    1- İşin kolayına kaçma ihtimaliniz çok yüksek. Bunu müşterileriniz sevmeyecektir.
    2- Sadece para getirecek kadar yazılım öğrenme ihtimaliniz yüksek olacağından, bu alanda kendinizi ilerletmek yerine yazılımın çok kısıtlı alanlarına kendinizi saplamanız çok olası. Bu durumda da yazılımdan çok hızla soğumanız çok olası.
    3- Yazılıma başlamak için öncelikle ne yapmak istediğinize karar vermeniz lazım. Ben ne istiyorum, ne elde edeceğim sorularını cevaplamalısınız. Bu eğer gerçekten yazılıma başlarsanız size yapacağınız işlerde de yol gösterecektir.
    4- Yazılımda güzel para var yolumu bulurum diyorsanız yanlış yoldasınız. Aynı yola binlerce kaşif çıktı çok azı yolun sonuna kadar dayanabildi.
    5- Yazılım sizin bütün zamanınıza hükmedecek. Uyurken bile algoritmalar geliştirmeniz gerekecek. Hayata bakışınızı değiştirecek. Normal yaşantınızda bile insanları bir yazılımın parçası olarak görmenize yol açacak. Ve hatta eğer inançlı iseniz belki inancınızı bile sarsacak. Buna katlanabilecek misiniz? Bedeniniz ve ruhunuz buna hazır mı?
    6- Yazılım alanına büyük hayallerle adım atıp çok büyük maddi kayıplarla geri çekilenler çok böyle bir risk alabilecek misiniz?
    Eğer tüm bu soruların sonunda gerçekten yazılım yapma kendinizi bu alanda geliştirme isteğiniz varsa 1-2 yıl değil öğrenim süreci ömrünüzün tamamını alacak. Ama sonuçta değecektir.

• matematik işi ne olacak matematiksiz yazılım olmaz
    ne kadar web kısmına yönelirseniz matematik bir yerde karşınızı çıkıyor
    iyi kötü dil okuluna giden biri derdini anlatacak kadar ingilizce ögreniyor
    araştıracagı kadar halledip geçiyor ama matematik epey daha karmaşık yürüyor
    eger niyetiniz varsa web üzerine yogunlaşmalısınz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.