Şimdi Ara

Silinebilir. Mükerrer konu. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
4
Favori
11.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende anlamadım ki neyin pesindeler adam akıllı bir ürünleri olsa gidip onlardan alaçam ama 800 liraya da oda termostati olmaz ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zorla kabloyu almayı başardım ve sonunda ücretsiz bile verdiler, ama nerdeyse tüm gün telefonda laf anlatmayla uğraştım hem genel müdürlük hem yerel bayilere.

Viessmann vermeseydi aşağıda linkleri olan sitelerin birinden alacaktım.

http://www.ebay.com/itm/VIESSMANN-7296465-CONNECTION-LEAD-TO-OUTDOOR-SENSOR-/321723923636

http://www.ebay.com/itm/VIESSMANN-7296465-CONNECTION-LEAD-TO-OUTDOOR-SENSOR-VAT-INCLUSIVE-/261668321104

http://viessmanndirect.co.uk/Catalogue/Spares/Vitodens/Vitodens-100-WB1B/Outdoor-Temperature-Sensor-Connection-Lead-7296465

• murattiss M kullanıcısına yanıt
    Bunlar hava srnsoru için mi yoksa bizim içinde oluyor mu hangi şehirden al-Din hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava sensörü ve opentherm termostat aynı kabloyu kullanıyor, kabloda 4 bağlantı ucu var 2 tanesi hava sensörü 2 tanesi termostat bağlantısı için.

Üzerinde numara var uçların, 1 ve 2 no.lu uçlar termostata bağlanıyor.

Şehir Gaziantep.
    Vitodents 50 de x5 soketine girmesi gerekiyor sanırım ama montaj kılavuzunda x5 iki girişli bir soket gibi duriyor

aşağıda paylaştığım linki inceler misin dış hava sıcaklık sensörü için sankı klmense gerek yok gibi duruyor ama ben mi yanlış anladım
    vitodents 50 diye bir yer var

http://viessmanndirect.co.uk/Catalogue/Weather-Compensation
  • Gerek var, 3-4 nolu porta bağlanıyor, sensör ve kombi arasındaki kablo tipi de zil teli olacak yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 6 Ocak 2016; 12:22:53 >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    zil teli dediğin ne oluyor hocam
    ben bu klemens kablosunu bulana akdar oda termostatı 100 lira zamlandı :(
  • Zil teli iki tane ince tek damarlı bakır kablodan oluşur, onu kullanmanız şart değil tabii ki.

• arkadaşlar şimdiye kadar yapmış olduğum araştırmaların sonuçlarını yazıyorum ve bir değerlendirme istiyorum sizlerden sorunum şu
    ben vitodents 050 24kw bir kom bi kullanıcısıyım yerden ısıtma sitemine sahibim evimde dış cephede bims blok ve kiriş kısımlarında ise kopuk var.

ben honeywellin akıllı oda termostatnı almak istiyorum ve honeywell ve viessman arasında sürekli telefon görüşmelerim sonunda şu bilgilere ulaştım.

VİESSMAN SERVİS VE GENEL MERKEZDEN

honeywell ürününü kullanamazsınız modülasyon yapmaz soketli kabloyu direk arttan alamazsınız vitodents 50 ile honeywellin open therm iletişim protokulunu aynı frekanslara sahip değildir ayıca bu kablo size verilmez bu kablo ürünlerle beraber gelir gibi bir sürü şey söyleridr. ayrıca elektrişği karttan almayacağını beslemeyi düzgün yapmayacağından bahsettiler.
    HONEYWELL ise
    ürünün uyumlu çalıştığını ayrıca o kabloyu bulduğunuzda elektriği ana karrtan alacağını hiçbir sorun olmayacağıı söylediler iyice kafam karıştı.

ayrıca bir de şu durum var modulasyonlu oda termostatı kombi kontrol zonunu devre dışı bırakıyormuş bu da yerden ısıtmaya zarar veriyor sanırım.
    aklıam gelen kişileri ekledim konuya ama ismini unuttuklarım varsa kusura bakmayın kafam tirilyon oldu :D
    elimden geldiğince anlatamaya çalıştım durumu biraz da sıkılmaya başladım açıksaı ne yapacağım konusunda kararsız kaldım acaba hiç uğraşmadan on/off olan modelini mi alsam diyorum herhalde onda bir sorun olmaz ama oda bu sefer kombinin modulasyon özelliğini kaybettirir mi ? bir de modulasyonlu ıle on off araasında ciddi bir tasarruf farkı var mıdır
    yorumlarınız bekliyorum

• biraz da ben karıştırayım kafanı :)
    yerden ısıtma hakkında çok bilgim yok ama tahminimce normal peteklerden ısınan kişilerden daha geç ısınma olacaktır. çünkü petekler direkt hava ile temas edip daha çabuk reaksiyon göstermiş olacak.

bende netatmo var. Netatmo on/off termostat ama öğrenme modunun yanında tahmin modu var. Tahmin modu termostatı kullandıktan 1-2 hafta sonra aktif oluyor. Tahmin modu evin yalıtımı, dış sıcaklı vs. analiz edip evinin ne kadar zamanda ne kadar sıcaklığa ulaşabildiğini analiz ediyor.
    Mesela sen haftalık bir program yaptığında eve akşam 8 de geleceğini söylüyorsun. Netatmo'ya bunu söylediğinde saat 8 de ev istediğin dereceye ulaşmış oluyor. Ama diğer termostatlarda akşam 8'e ayarladığında kombin bu saatte yanmaya başlayacak belkide yerden ısıtıma olduğu için 10 a kadarda ısınmayacak. Ee birde 11 de yatarsan konforu sağlayamayacaksın. Belki eve gelmeden 1-2 saat önceye ayarlayıp bu sorunu aşabilirsin ama termostat senin yerine tam zamanlı olarak yapacak.

Bence netatmo senin işini daha iyi görecektir ama dediğim gibi yerden ısıtmanın daha yavaş reaksiyon verdiğini düşünerek söylüyorum bunu.

• netatmo benim kombi ile uyumlu mu yine aynı sorunları yaşamamayım bir de b unu araştırayımd erken on/off mu çalışıyor ki
  • Opentherm bir haberleşme protokolüdür, frekans uymaz v.s. hikaye. Honeywell ve Viessmann opentherm üyesidir o yüzden haberleşme sorunu olacağına inanmıyorum. Elektriğini de anakarttan sorunsuz bir şeklide alır.
    http://www.opentherm.eu/members

Düşük (yerden) ısıtma zonu parametre ile ayarlağından oda termostatı daha yüksek sıcaklıkta çalıştıracağına ihtimal vermiyorum.

Modülasyonlu oda termostatı on/off oda termostatına göre bir miktar daha tasarrufludur fakat ciddi bir fark yoktur.
  • Bence sizin kombide modülasyonlu termostat bağlantısı yok, aşağıda kurulum kılavuzu sayfa 21'e bakarsanız sadece dış sensör ve on/off termostat bağlantı ucunuz var.

Modülasyonlu termostat bağlantısı olsa bu sayfada opentherm olarak belirtirdi mutlaka.

http://www.viessmann.com/web/england/tdis.nsf/0/14EAB1674818536BC1257E45003D5603/%24FILE/Vitodens%20050%20BPJD%20Install%20and%20Service%20Manual.pdf
    inceliyorum hemen
    bunun türkçesi var evde şuan resmini koyamıyorum ama modülasyonlu diyorlar ve ileriki sayfalarda bağlantı şemasında x9 olan porta girecek sanırım
    bence servisler biraz kolpalıyor gibi açıkcası çünkü dediğiniz gibi aynı iletişim protokolünü kullanuıp elektriği almama gibi bir durumu olamaz kafam bozuluyor alacam on off olanı rahat edecem aslıdna netatmo nasıl acaba şimdi de ona saracam :D fiyat olarak pahalıymış ama
  • Ben Türkçe kılavuz bulamadım nette o zaman yanlış bilgi vermiş olmayayım, kılavuzda "opentherm" ibaresi varmı hiç?
    Öpen therm yazmiyor ama dışarıdaki klemensin on off için karta bağlanan ise öpen therm için dediler

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.