Şimdi Ara

Silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: redbul_540

Türkiye müslüman ülke değil.Bizim toplumumuzu da İslam bu hale getirdi.Gerçeklerle yüzleşin artık.

Alıntıları Göster
    İslam düşmanlığı yapıcam diye kelimeleri de yanlış kullanmışsın kardeşim... İslam bu hale getirdi demek hem cümle yapısı olarak hem de gerçek manada anlamsız bir ifade olur... Müslümanlar bu hale getirdi desen daha mantıklı en azından... Din kimseye kötü ve çirkin işleri öğütlemiyor ayrıca insanlar olmadan dinin ne gibi bir yaptırımı olabilir... Din kusursuz, insanlar kusurludur yani kusursuz olan islamdır, müslümanlar değil, Ayrıca yaklaşık son 100 yıldır laiklikle yönetiliyoruz burası islam devleti değil... Yürürlükte olan yasama, yürütme, yargı kurumları hepsi laik ve islamla alakası olmayan kurumlardır... Haaa dersen ki o kurumlar laik olanların değil müslümanların elinde... Bak o zaman da demokrasi giriyor devreye... Demokrasiyi de anlatmıyım...

Yani özet: Senin bi derdin varsa bu islamla değil, müslümanlarla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 21 Mayıs 2019; 12:58:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

İslam düşmanlığı yapıcam diye kelimeleri de yanlış kullanmışsın kardeşim... İslam bu hale getirdi demek hem cümle yapısı olarak hem de gerçek manada anlamsız bir ifade olur... Müslümanlar bu hale getirdi desen daha mantıklı en azından... Din kimseye kötü ve çirkin işleri öğütlemiyor ayrıca insanlar olmadan dinin ne gibi bir yaptırımı olabilir... Din kusursuz, insanlar kusurludur yani kusursuz olan islamdır, müslümanlar değil, Ayrıca yaklaşık son 100 yıldır laiklikle yönetiliyoruz burası islam devleti değil... Yürürlükte olan yasama, yürütme, yargı kurumları hepsi laik ve islamla alakası olmayan kurumlardır... Haaa dersen ki o kurumlar laik olanların değil müslümanların elinde... Bak o zaman da demokrasi giriyor devreye... Demokrasiyi de anlatmıyım...

Yani özet: Senin bi derdin varsa bu islamla değil, müslümanlarla...

Alıntıları Göster
    Bende onu diyorum işte.İslam sandığınız gibi kusursuz değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konunun iş ahlakı ile alakası yok. Bu genel bir medeniyet anlayışıdır. O da gelişmişlik seviyesi ile olur. Eski tabirle muasır medeniyet.
  • Bu Almancinin sonradan olmasida cekilmiyor hic. Gittigi fabrikada giyinmeyi bilmeyen bir patron gormus tutmus DH de konu acmis. Zevksiz adam de gec iste.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serrikoc

Ben salatalığın üstüne reçel dürüp yiyen gördüm.
    Bende bir anımı anlatayım bari 40 civarındaki ülkede imalat sanayinde çalışan bşr firmayız. Bir gün lazer makinasıyla yazı yazarken bizim müdür bir yabancıyla geldi bende hoş geldiniz falan dedim işime devam ettim. Daha sonra öğrendim müşteri vs diye düşündüğüm kişi Firma sahibinin oğluymuş zaten babası yaşlı olduğundan direkt sahibi sayılır. Bizde olsa kendisi gelmeden rüzgarı gelir bu insanlarda ego yok
    Salatalık yorumuna baya güldüm.
    Şöyle söyleyim ben türkiyede yaşarken gördüğüm usta çırağının egosu buradaki iş yeri sahiplerinde bile yok.
    Yukarda arkadaşta yazmış zaten çıraklarda iphone var adamda s4 var diye.
    Ve bizim sorunumuz mal ile statü ve hava yakalamaya çalışıyoruz.
    İşin komiği ülkenin kıt kanaat biriktirdiği dövizle bunları yapıyoruz.
    Borç yiyen kesesinden yer.
    Ve maalesef ülkece ödeme zamanı geldi.
    Bu ekonomik problemlerin sebebide bu zaten..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Bu Almancinin sonradan olmasida cekilmiyor hic. Gittigi fabrikada giyinmeyi bilmeyen bir patron gormus tutmus DH de konu acmis. Zevksiz adam de gec iste.
    Bloklamak zorundayım
    Hayırlı forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 22 Mayıs 2019; 17:12:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herons kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Citmissun Almanyaya almissun bi araba
  • Yaşadığın ülkeden ziyade, oradaki insanlardan da fazlası senin aldığın eğitim ile ilgili bir konu bu. Almanya'da yaşayan Türkler için de pek iyi şeyler söylenemez. Yani mevzu ülke ya da insan meselesi falan değil, gayette eğitimsiz bir toplumuz ve ufak menfaatler için ortalığı yakıp çıkabiliyoruz.

Özetle konu bu.
  • Irka gonderme yapmaya gerek yok. Aile terbiyesi almis insan Turkte Almanda olsa kalitesini belli eder. Aile terbiyesi almayanda hangi ulke vatandasi olursa olsun parayi bulunca -Ne oldum ben, delisi gibi gezer durur....

Egitim sart nitekim.
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Türklerin dini suistimal edenlere oy ve prim vermesi yüzünden de ülke bu halde. Almanlar din suistimali yapanlara prim vermezler. Din ve devlet ayrıdır. devlet 10binlerce ibadethane ve görevlilerine devlet memuru maaşı ödemez, devlet vergi mükelleflerinin kuruşunu öyle birşeye harcamaz. Para gerçek refaha harcanır. İsteyen ibadetini yapar isteyen tuttuğu dinin ibadethanesine yardım yapar. Böylelikle gerçek refah sağlanır. Kimsenin refah ile üstün ve farklı görünmesine gerek kalmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.