Şimdi Ara

SİLİNSİN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarumana

Planlamaya iletip gelen cevabı iletiyorlar olumlu olumsuz. Olmazsa tekrar yazarsınız bu sefer olumlu olma ihtimali yüksek.

Hocam ilk'inde kabul etmezse 2.sinde neden kabul etme ihtimali yüksek?
  • sarumana kullanıcısına yanıt
    Hocam diyelim planlama kabul etti. Ve fiber gelecek, bu fiber apartmana kadar mı gelecek yoksa sokağa saha dolabı koyup her eve bakır ile mi gidecek?
  • Tekrardan iletiyorlar, ha bir de Yusuf Kıraç veyahut yönetim kademesine iletirseniz ve durumun aciliyetini de belirtirseniz onlar iletiyor alt mercilere, dolayısıyla uğraşmayalım bu adamla yapalım gitsin tarzı düşünüyorlar sanırım dolayısıyla ikinci iletişinizde.

Zaten arayan kişi dikkat ederseniz Yusuf Kıraç'ın sekreterliğinden aradığını söylüyor, bir nevi özel müşteri yönetimi gibi ve bu konular üzerine eğiliyorlar. Tabii hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Yani birkaç ay önce durum böyleydi ama şimdi yığılmadan dolayı sistem değişmiş midir bilemem ama benzer bir sistemle devam ediyorlar diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarumana -- 23 Aralık 2020; 15:53:32 >
  • Yusuf Kıraç'a söylesem daha mı şanslı olurum şubeyemi soylesem daha sansli olurum?
  • VDSL'e yatırım yapmıyorlar genel olarak yeni yatırımlarda. Bir miktar VDSL/FTTC yapıyorlar.

Eğer bölgenizde bakır dönüşüm projesi yoksa çok büyük ihtimalle eve kadar fiber (FTTH) yapacaklardır. Örnekleri ülkenin her yerinde çoğalmaya devam ediyor. Ama VDSL'le de belli mesafe içerisinde 100 Mbit'lere kadar bir hız elde edebilirsiniz.

• CEO

GMY

Yusuf Kıraç

diğer yönetim kademeleri

--

Mailleri zaten küçük bir araştırmayla elde edebilirsiniz bazı forumdaşlar paylaşmıştı.

• sarumana kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan VDSL var zaten evimde max 38 Mbps'e kadar. Ve çevremde 8-9 tane apartman var hepsi 8 katlı. Ve hepsinde fiber var maximum 10 Gbps'e kadar hizmet alabiliyorlar. En yakınımdaki apartman ile aramda 10 metre var ve onda Kablonet + TT Fiber var.
  • Yakın zamanda mı yapıldı oralara hocam eve kadar fiber? Eğer yakın zamanda ise yeni nesil çoklayıcılardan kullanılmıştır.

Ki yakındaki evleri örnek göstermeniz size de fiber getirilmesini kolaylaştırır. Bir çoklayıcı birkaç binaya hizmet verebiliyor zaten. Size fiber geldiği takdirde 15-20 binaya da fiber gelmiş olacaktır ayrıca.

Bina dışı kablo ve beyaz kaset sonlandırıcılar, binaların dışında oluyor belirli aralıklarla.

• Aslında Türk Telekom fiber getireceği yerdeki bakırları söküp satsa yine bütçe kazanır. O bütçe ile de fiber yapar.
  • Yeni binalar var hocam sadece 10-15 yıllık bir 4 bloklu apt. var.
    Onun dışında 4-5 tane bina yeni 3 yıllık.
  • En azından yağmurdan kardan etkilenmiyor, enterferans yapmıyor bakırdaki gibi, DSLAM'lere çok bağımlı değil, ancak yeni bir sistem olduğu için illa ki bazı eksiklikler olabiliyor, ancak genel anlamda memnunum diyebilirim hocam.

35se 35'e yakın veyahut 38-39 Mbitlerde hızlar alıyorum, ping 1-2 olmalı ancak bu sistemde genel olarak 5-6 civarı.

• Hocam ben VDSL'e razıyım en azından saha dolabı yakınımızda olsa ve 80-90 Mbit hız verebilse fiber istemem. Ama saha dolabına mesafem 600 metre max 38 mbps alabilirim.
  • T11 koymuyorlar çok eskiden FTTB'de koyuyorlardı dolayısıyla dediğiniz binalardaki sistem de GPON'dur o da bina dışı kaset splitterdan geliyor. Size de bu şekilde yapılacak. Splitterda kapasite varsa oradan bile çekilebilir kablo dış cepheden binanıza gelecek şekilde.

TT'ye masrafı çok olmadığı için olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek diye düşünüyorum ama bölge yatırım bütçesi vs. de bağlı olabiliyor bu durumlar tabii.

• Ben olsam sokağa Tip7 kabin koyarım ve evlere cat6 kablo ile dağıtım yaparım. Sokağın içinde olsa saha dolabı max 110-120 Mbps'e kadar hizmet alabiliriz.
  • Fiber olsaydı TürkNet alırdım. 85 TL 100 Mbps Taahhüt yok. ♥️
  • Sokağa kadar sistemler de mevcut bazı ülkelerde. Vectoring'le de destekleyerek 300 Mbit hız vaatediyorlar dediğiniz gibi. Ama en iyi yatırım fiber yine de görünene göre.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 8 Mayıs 2021; 19:49:25 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 14 Haziran 2021; 11:23:37 >
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 6 Eylül 2021; 21:51:23 >
  • Arkadaşlar hazır konusu açılmışken ben de sorayım size müsade ederseniz
    Gaziosmanpaşa da oturuyorum ve Türk Telekom 1 yıldır fiber getirmeye çalışıyor bölgemize daha 2 hafta önce nerdeyse bütün mahallemizdeki sokakların saha dolapları fiber kapsamında değişti tip7 oldu fakat benim oturduğum sokak hala değişmedi 2 haftadır bekliyorum bunu nerelere iletmeliyim ? Kimlere yazarsam bana yardımcı olurlar?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.