Şimdi Ara

silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sanıyorum türkçenizde sıkıntı var,adam diş hekimliği mi tıp mı daha zor dememiş.Diş hekimliği tıp kadar zor mu demiş.

Soruya gelirsek,dostum zamanında yaptığım araştırmalara dayanarak tıp ile diş genel olarak aynı dersleri görüyormuş,ders bakımından zorluk aynı sayılır,ayrıca diş hekimliği de artık 6 yıl oldu sanıyorum o yönden de eşitlendi.Ve de diş hekimliği çok fazla el becerisi gerektiyor,eğer düşünüyorsan uzun parmaklara sahip olmak yararlı imiş bu meslekte.Tıpa gelirsek,uzman olabilmek için girmen gereken TUS var bu sınav dünyanın 2. Zor sınavı seçilmiş ve de hatırlamıyorum bir sene TUS birincisi 78 puan almıştı,ne kadar zor olduğunu anla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhhlte -- 27 Nisan 2013; 0:11:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş hekimliği eğitim süresi 5 senedir. Tıp eğitim süresi ise 6 sene. Değişen birşey olmadı.

Zoluk neye göre? Ders geçmeye göre mi yoksa iyi bir diş hekimi veya doktor olmaya göre mi? Şimdi hiç el kabiliyeti yoksa Diş hekimliği zor olur ama el kabiliyeti çok uygulama ile geliştirilebilir. Tıpda ezber çoktur doğru ve bu ezber analitik düşünce ile birleştirilerek sözlülerde ve stress altında dile getirilmesi istenir. Tıbbın zor yönü öğrenilenin unutulması ve bunun için sık sık tekrar edilmesi gerekmesidir ve bu kolay değildir ömür boyu öğrenci olmak demektir. Diş hekimliğindeki el becerisine gelirsek, bu beceriler zor öğrenilir ama bir defa öğrenildi mi unutması zordur. Tıbbın Dahiliye ve Cerrahi branşları arasındaki farkta böyledir. Dahiliye daha çok bilgi ve analitik düşünceye, Cerrahi ise daha çok el becerisine dayanır. Bir Kalp Damar Cerrahisi hocamız analitik düşünceyi beceremediğinden çocuk sağlığını bırakıp cerrahiye geçmiş. @Supernaturalxx

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • makina mühendisliği hepsinden zor <3
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.