Burası yeri zamanı mıdır emin değilim.Satılık hesaptır,yok server muhabbetidir falan değil.Bunu okumayı umanlar için şimdiden konudan gönül rahatlığıyla çıkabileceklerini hatırlatmak isterim. Ben Silkroad'ın ne kadar hayal kırıklığı olan bir oyun ve bağımlılık yarattığından bahsetmek istiyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam 2006 gibi başlamıştım Silkroad'a , Xian'da.. yarım yamalak lise 1 ingilizcesi ve karmakarışık oyun :) Cap 80. girdim oyuna zar zor bir isim ve karakter yapılandırılması, 23 levele 1 ayda ulaşan ve bu 1 ayın çoğu zamanı skill açmakla geçtiği için bilmemekle beraber sanırım tüm buildler açılmıştı :) Oyunu öğrenmekle beraber o sırada Alps açıldı.
Glaive hesabı açtım, 57_ALAY_TR guildinde benden yaşça oldukça büyük doktorlar, kafe sahipleri mevcuttu.Onlara katıldım.Muhabbetin yanında okuldan gelir gelmez oyunu açık bırakmalar başladı.Kredi kartı olmadığından ve bu işlere yeni yeni başladığından dolayı içimde hem biraz korku hem de o zamanda verilen 20-30 liranın büyüklüğü ve boşa gitmesi halinde yaratacağı sonuçlar vardı..
Git gide daha fazla ayrılan zaman ve ayrılan paranın yanında sabahlara kadar açık duran bilgisayarın lafını yapmıyorum bile. Kardeşimle birlikte "Auto Pot" özelliğini bilmediğimizden klavye düzenlemesinde birlikte oturup birimiz pot birimiz skill basardı :) o derece kafa basmıyordu anlayacağınız.. Zamanla iş çözüldü işte her neyse 80 Cap gitti 90 geldi ben tam 80 oluyordum 90'a çıkıyordu 90 oluyim derken 100 çıktı falan.. İst'da özel bir üni'de bilg. tek ve prog. kazanmıştım önlisans olarak (2 yıllık yani) bi yandan köyde tarla bağ bahçe işleri, bi yandan istanbulda apayrı bi hayat bi yanda evde beni bekleyen SRO, ilk sene yurtta kaldığım için giremedim falan 2.sene hiç tanımadığım insanlarla eve çıktım ve internet vardı. O da ne.. SRO yu rahatça oynamak için dop dolu zamanım vardı.. Bu mükemmel bi fırsattı. Paraysa para zamansa zaman..Hatta ilk para yatırışım amcamın kredi kartından olmuştu, ödeme sırf dolarla diye onca zaman cüzdanımda beklettiğim 30$ 'ı çıkarıp amcama verdim ve ödemeyi yaptırdım.Her neyse bilen bilir Alchemy her zaman zor bir işti fakat kötü bir bilgisayarda inanın çok daha zor bir işti ve bu çok para ve zaman kaybı yaratırdı.Öyle yada böyle biten ve çok ta birşey kazanılamayan Süper Lise'nin ardından üni hayatımında 2.yılında eve çıkıp Sro'ya başlamak okulu mahvetmek anlamına gelmeye başlamıştı.. 93 Levele gelmiştim.Sınır 100 ben ise hala minimum exp ile kasmaya devam ediyordum.Alchemy'ide herşeyimi batırmamdan sonra satıp kurtulma kararı almıştım.Zaten kaç senedir ömrümü çalan bu Çin Glaive çarı "FadeToBlack" artık daha fazla canımı sıkmaya başlamıştı.Herşeyi yokettim bi tek Armor set mevcuttu onu bıraktım ve ufak bi çar açıp çarı boşalttım her neyse. Çarın satışı için Almanya'da yaşayan bir gurbetçi çocuk talip oldu.Anlaştık ve dolandırıldım :) İlk satışımda dolandırılan ben, 1 hafta adama yalvar yakar seti ona vermem karşılığı çarı yarı yarıya kullanabiliceğimizi belirttim.Şans bu ki o sıralar hakikaten o set gibi set bulamazdı :) Tüm düzeneği kurduktan sonra, 1 hafta yalvarış ve yakarışımın ardından eleman şifreyi verdi ve ben şifreyi alır almaz çarı geri aldım :) 93 level iken 96 level olan çarımın üstünde bir dünya item ve 50m kadar para kalmıştı :) daha sonrasında globaller havada uçuşsada bilen biliyordu gerçek sahibinin ben olduğumu. Daha sonrasında Boğaziçi'nde okuyan arkadaşların yanına taşınmakla birlikte kesenin ağzını iyice açmıştım giden paralarında haddi hesabı yoktu tabi. Daha fazla uzatmamak istiyorum o hesapla kastığım bir de 110 Level Wiz çar yarattım geçen seneye kadar. Hiç harcamadıysam 1.500-2.000 TL dökmüşümdür oyuna nakit olarak, daha önce ne soyulma, ne item çalınması yaşamamamış olmama rağmen, illegal olarak yanlızca SBOT kullanmamama rağmen, ne msn ne de başka biri mailime ulaşamadığı halde hesabım soyuldu ve bildiğiniz ayaklı 500 TL'lik çar dımdızlak ortada kaldı. Ve tamamen bıraktım oyunu :) tek hesaba dönüştürdüğüm oyunda elimden gidince çalışmaya başladım.Dışarıda bi hayatın olduğunu unutmuştum resmen.Tesco Kipa firmasında İdari Şeflik'te çalıştım 1 sene kadar ve şu an mezun olduğum okul ve bölüm sayesinde yurtdışı stajına hak kazandım. SRO'dan kurtulun ve online'dansa On*Life olun :) Hiç mi oyun oynamıyorum şu an? Tabi ki oynuyorum.Cs GO. Biz sonuçta C.S. 1.5 ten gelmiş nesiliz.Umarım bunu okuduktan sonra hayatınızda yer ayırmış olduğunuz ve sizi gerçek hayattan çalan online oyunlardan kurtulursunuz.Şu an bu lanet oyun yüzünden ne mezun olduğum bölümden verim aldım ne liseden.. Tek bir fırsat geçti elime bu durumu toparlamak için bu da olmasaydı Lise mezunundan farkım yoktu emin olun.Ve bunun için pişman olmak çok aptalca gelebilir size ama keşke bu yazıyı bile daha önce yazsaydım diyorum şu an.
İyi şanslar!
Yazının her kelimesine katılıyorum. Dengeli bir hayat olmuyor bana göre ya silkroad tam oynuaycaksın ya da hayatını tam yaşıyacaksın ortası yok ne yazık ki. Ki, zamanında hepimiz silkroad'ı seçmiştik
Ben de senin gibi olabilirdim ama liseyi ailemden uzak başka bir şehirde okumuştum ve bilgisayarım yoktu (2006 seneleri). Bu oyun için internet cafelere bayılıyodum tüm paralarımı salak gibi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme