Şimdi Ara

sim-free iPhone 5s Amerika'da satışta !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Biliyorum, biliyorum, ben önümüzdeki haftanın sonunda 1 ay yurt dışında olacağımdan tam oradayken kapansın istemem, o yüzden alınca hemen açtıracağım, yoksa tabi ki acelesi yok.
  • Yurtdisindayken imei kayit derdi zaten yok hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karti

649 degil 700 dolar vergiyi unutmayin. Ortalama 1550 TL yapiyor harc dahil

Abd de ikamet etmeyene vergi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Var var amerikada tax free yok dostum iki tane eyalet var oralara gidersen vergi yok.

• Ben Turkcell hattımı burada taktığımda geri sayım başlayacaktır ama, sonuçta yurt dışındayken de Turkcell'den hizmet alıyor olacağımdan kapanacaktır. Tax Free olayını da Amerika'dan dönmüş bir arkadaşımız yapmış, fakat karti'nin dediği o iki eyaletten birine gitmiştir, belki o sayededir, sorun değil ama her türlü buradakinden açık ara ucuz,

Bu arada bir iki arkadaş "T-Mobile çalışmaz" diye dalga geçti ama telefon geldiğinde görürler artık çalışıp çalışmayacağını
  • Apple store dan aldiysaniz t-mobile da sorun yok. T-mobile store dan alirsaniz calismaz.

• karti K kullanıcısına yanıt
    Evet, operatörlerin mağazasından full price alınsa dahi kilitli oluyormuş, Apple Store'dan alındığı için sorun olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karti

Var var amerikada tax free yok dostum iki tane eyalet var oralara gidersen vergi yok.

çok saçmaymış. sonuçta ben o ülkeden hizmet almıyorum ki neden vergi ödeyeyim?
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Orasi amerika dostum dunyanin sahibi adamlar

• Telefon cuma akşamı elime ulaştı, t-mobile kart içinde geldi, açtım apple ID alıp ipod gibi kullanmaya başladım, cumartesi turkcellde kartı kestirip taktım, 3-5 saniyede aldı sinyalini ve sorunsuz çalışmaktadır, ilaveten google maps kurmak da oldukça basitti. Böylece o telefon çalışmayacak diye bana sataşan arkadaşlarım iddiayı kaybettiklerinden dolayı bana yemek ısmarlayacak :)

Şimdi imei kaydına geldi sıra, yeni döndüm Avrupa'dan, pasapotum yeni vize başvurusu için şu an bende değil, 115 tl bedeli eft yapıp açıklamaya imei numarası ve pasaport numarasını yazıp, sonra e-devlet şifresiyle kaydetmem yeterli sanırım, fakat e-devlet şifresiyle kaydolunca onaylanması aylar sürebiliyomuş, bu süreçte telefon sorunsuz kullanılabiliyor mu?

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artik aninda onaylaniyor fakat sim kart takip sinyal alindigi icin yuksek ihtimal kayit disi imei ni tespit ettiler. Kapanmadan kayit ettirinki 48 saat suruyor sonra acilmasi.

• Hayirli olsun, gule gule kullanin.
  • Çok teşekkürler, e-devlet şifresiyle kayıt da tamamlandı.

http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php linkinde IMEI numarası kayıtlı mesajı alıyorum.

Aklınızda bulunsun, geçen Turkcel'de söylediler, hani şu 20-25 TL kayıt ücreti alıyorlar ya e-devletten yapmazsak eğer, işte o ücret 70-80 TL civarına çıkacakmış, yani bundan sonra herkese e-devlet şifresiyle kayıt yapmasını öneririm.
  • Rica ederim, ben iki adet aldim bu cihazdan, ikincisinin pasaport kaydini mecburi olarak e-devletten yapamadim cunku cihazimin kaydini hem turk hem de alman vatandasi olup alman pasaportuyla yurda giris yapan yakinimin ustune yaptirdim, bu kayit islemini yapabilmek icin ikamet belgesinin ve yurda giris belgesinin emniyetten onayinin alinip belgelerin gonderilmesi zorunlu oldugu icin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Log-o -- 10 Aralık 2013; 10:25:44 >
  • Los Angels daki hiç bir apple store da 5S gold bulunmuyor. Şuan sadece 1 mağazada beyaz var diğerlerinde beyaz da yok. Siyah stoklarda mevcut..

Bilgi günceldir 5 saat öncesine ait. 16gb fiyatı tax ile birlikte maksimum $710 a geliyor bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronautist

Telefon cuma akşamı elime ulaştı, t-mobile kart içinde geldi, açtım apple ID alıp ipod gibi kullanmaya başladım, cumartesi turkcellde kartı kestirip taktım, 3-5 saniyede aldı sinyalini ve sorunsuz çalışmaktadır, ilaveten google maps kurmak da oldukça basitti. Böylece o telefon çalışmayacak diye bana sataşan arkadaşlarım iddiayı kaybettiklerinden dolayı bana yemek ısmarlayacak :)

Şimdi imei kaydına geldi sıra, yeni döndüm Avrupa'dan, pasapotum yeni vize başvurusu için şu an bende değil, 115 tl bedeli eft yapıp açıklamaya imei numarası ve pasaport numarasını yazıp, sonra e-devlet şifresiyle kaydetmem yeterli sanırım, fakat e-devlet şifresiyle kaydolunca onaylanması aylar sürebiliyomuş, bu süreçte telefon sorunsuz kullanılabiliyor mu?

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim :)

Telefonu icindeki Tmobile sim kart ile mi ilk olarak actiniz? Siz acmadan once telefon calistirilmamis miydi daha once?
    Acaba ilk aldiginizda Tmobile denemeden turkcell karti ile acmaya calissaniz bir sorun olur muydu, bir bilginiz var mi bu konuda?

Ya da telefonu ilk hic acilmadan getirdigimde, Avea'dan sim karti kestirip (ya da kendim kesip) direk taksam calisir mi? Ki eger oyle olursa 15 gun icerisinde kapaniyor kayit yapilmazsa anladigim kadariyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartonn30gel -- 22 Aralık 2013; 8:27:31 >

• cartonn30gel C kullanıcısına yanıt
    Telefon jelatinli kutusunda hiç açılmamış olarak geldi, henüz SIM kartı kestirmediğim için açtım ve WiFi ile icloud hesabı alarak aktive ettim ve iPod touch gibi kullanmaya başladım, whatsapp bile yükledim ve kullanmaya başladım. T-Mobile kart içindeydi fakat zaten sinyal alamıyordu.

Ertesi gün Turkcell'de kartımı kestirip telefonu dahi kapamadan, T-Mobile kartı çıkarıp Turkcell kartı taktım ve sinyal alması yalnızca birkaç saniye sürdü.

İster T-Mobile kart varken açın, ister direk Avea kartınızı kestirip takarak açın, telefonda herhangi bir kilit mevcut değil, sorunsuzca çalışıyor. IMEI kaydı yaptırmazsanız telefona uyarı mesajı geliyor ve hangi gün kapatılacağı yazıyor, kapatılsa dahi daha sonradan IMEI kaydını yaptırmak üzere o vakte kadar ipod touch gibi kullanmaya devam edebilirsiniz (iMessage, Facetime, Skype, Whatsapp, Viber gibi tüm uygulamaları kullanabilirsiniz).

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronautist

Telefon jelatinli kutusunda hiç açılmamış olarak geldi, henüz SIM kartı kestirmediğim için açtım ve WiFi ile icloud hesabı alarak aktive ettim ve iPod touch gibi kullanmaya başladım, whatsapp bile yükledim ve kullanmaya başladım. T-Mobile kart içindeydi fakat zaten sinyal alamıyordu.

Ertesi gün Turkcell'de kartımı kestirip telefonu dahi kapamadan, T-Mobile kartı çıkarıp Turkcell kartı taktım ve sinyal alması yalnızca birkaç saniye sürdü.

İster T-Mobile kart varken açın, ister direk Avea kartınızı kestirip takarak açın, telefonda herhangi bir kilit mevcut değil, sorunsuzca çalışıyor. IMEI kaydı yaptırmazsanız telefona uyarı mesajı geliyor ve hangi gün kapatılacağı yazıyor, kapatılsa dahi daha sonradan IMEI kaydını yaptırmak üzere o vakte kadar ipod touch gibi kullanmaya devam edebilirsiniz (iMessage, Facetime, Skype, Whatsapp, Viber gibi tüm uygulamaları kullanabilirsiniz).

Ben geldigimde kayit yaptirsam, sonra karti birkac gun sonra kestirmek icin baska bir avea bayisine gitsem acaba yaparlar mi? Gidip kaydinizi yaptirdiginiz bayiden isteyin onlar yapsin derler mi acaba? (Kayit yaptirirken o sim kart yanimda olmayacak, ondan soruyorum)

Peki kartinizin ne kadar eski oldugu onemli mi? Eger 6 senelik sim kart ise kesince calismama gibi bir durumu olabilir mi? Cunku bu yeni nano sim kartlarin eskilerinden farkli oldugu soylentileri var.

Diyelim ki bayiden dediler ki kesmeyi bosverin biz size yeni nano sim kart verelim, numaraniz ayni kalsin. Bu durumda hattin uzerine kayitli oldugu kisinin mi orda olmasi gerekli? Cunku hatti kullanan bi arkadasim olacak, ve hat kendine degil ailesine kayitli. Acaba bu bir sorun olur mu?

• cartonn30gel C kullanıcısına yanıt
    IMEI kayıt işleminin SIM Card le alakası yoktur. Kaydı istediğiniz zaman yapıp, SIM kartı istediğiniz zaman taktırabilirsiniz. İsterseniz kaydı Avea değil Turkcell'de yaptırın, kartı da gidip Avea'da kestirin, ikisi farklı konular.

Kartı kesmeden önce uyarıyorlar %90 çalışır fakat çalışmama ihtimali var, çalışmazsa yeni kart vermemiz gerekecektir diye. Kesmeyi boşverin yenisini verelim diye bir şey yok, yeni kart almak ücretli, kesmeyi ise tanıdık bir bayi ücretsiz yapabilir. Fakat kesilen kart çalışmazsa ve yeni kart vermeleri gerekirse tabiki SIM kart kimin adına kayıtlıysa o kişinin orada olması gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.