Şimdi Ara

Şimdiye kadar 2012 sezonunda hangisi daha iyiydi? Alonso? Raikkönen? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Vettel
    Alonso'nun pilotluğuna laf edilmez lakin ben Raikkonen'den yana kullanıyorum oyumu. Mclaren fan'ı olmama rağmen Kimi'ye duyduğum sevgi ayrıdır. Açıkcası biraz daha şanslı olsaydı, altında çok daha iyi araçlar bulsaydı kesinlikle şuan Schumi'nin şampiyonluk sayısıyla yarışıyor olurdu; Mclaren'de ne kadar çok problem yaşadığını ve buna rağmen topladığı puanları hatırlayın. Kimi herkesi heyecanlandırabilirken sakin kalabilen, çok zor şeyleri basitçe gerçekleştirebilen ender adamlardan. Tek handikapı belki fazla sakin olması, onu motive edebildikten sonra aracı %200'le bile kullanacağından şüphem yok.

Alonso pistteki en iyi pilotlardan birisi, hatta Kimi'den sonra ikinci gelir (bence) ama ne yazık ki F1'in siyasetine burnunu fazla sokmuş bir pilot. Ben sporun siyasi kısmına karışan sporculardan da hiç hazzetmem açıkcası. Tahminimce şampiyon olmamış olsaydı şuan F1'den men edilmiş bir pilot olarak anılacaktı. Dürüst konuşmak lazım ki Bernie onu pek seviyor Kimi ise bırakın siyasete karışmayı, adam takım telsizinden bile konuşmuyor

Şimdiye kadar 2012 sezonunda hangisi daha iyiydi? Alonso? Raikkönen?

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Vettel

başlığa vettel'ide eklesen yine alonso derim, asıl soru vettel'in rbr schumi'de olsa ne olurdu? (bence yarışmaya 2 sene daha devam ederdi)
  • sabaha kadar alonso f1 deki en komple pilot
    emin ol mclaren 2007 senesi için çok pişmandır alonsoyu gondererek muhtemel 2-3 şampiyonluktan oldular
    kimiye her zaman hızlı araç lazım ama alonso en hızlı olmayan arabalarla bile her zaman mucadelede cunku istikrarlı (2010-2012 sezonları)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooodbooo

sabaha kadar alonso f1 deki en komple pilot
    emin ol mclaren 2007 senesi için çok pişmandır alonsoyu gondererek muhtemel 2-3 şampiyonluktan oldular
    kimiye her zaman hızlı araç lazım ama alonso en hızlı olmayan arabalarla bile her zaman mucadelede cunku istikrarlı (2010-2012 sezonları)

Kimi'ye her zaman hizli arac lazim demissin de bu sene ki Lotus cok mu hizli dostum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 11 Kasım 2012; 12:35:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

quote:

Orijinalden alıntı: ooodbooo

sabaha kadar alonso f1 deki en komple pilot

Kimi'ye her zaman hizli arac lazim demissin de bu sene ki Lotus cok mu hizli dostum?

bu seneki lotus sezon basında bence ferrariden hızlıydı.Ayrıca suan kiminnin sadece 1 galibiyeti var.maldonado ve rosberginde birer galibiyetleri var.tabiki bunlarla karsılastırmıyorum kimiyi fakat bence alonso olsaydı lotus da 2-3 kez galibiyet alabilirdi.
    kimi 2007 efsane bir şekilde şampiyon oldu çok gerilerden gelerek ama 2008-2009 da nerdeydi.Kimi canı isterse pistteki en iyi pilot ama onun canının istemesini bekleyemeyiz.Mclaren istese bu sene kimiyi alabilirdi,fakat istemediler çünkü biliyorlar kiminin bir kumar oldugunu...
    herkese aynı araba verilse tek bir yarıs yapılsa kimi kazanır
    herkese aynı araba verilse en cok geçişi hamilton yapar
    herkese aynı araba verilse şampiyon alonso olur bunlar benim düşüncem kimiye kotu pilot demiyorum ama hırslı olmadıgını dusunuyorum

• Dostum Lotus'un Ferrari'den daha hizli oldugunu soylemissin de bu durum belki sezon basinda 3-4 yaris icin gecerliydi ve sezonun ilerledikce Lotus hep gerilerde kalmaya basladi.

Alonso, Lotus'ta olsaydi 3 yaris kazanirdi demissin buna saygi duyarim sonucta kisisel gorusundur.Ancak sunu da eklerim eger bu durumu dile getirirsen bence Kimi'ye buyuk haksizlik etmis olursun.Lotus'un bu sezon kazanabilecegi 3 yaris vardi. İlki Bahreyn'de Kimi, Vettel'e tek atak yapti gecemedi baska atak sansi bulamadi ve 2. sirada kaldi. İkincisi Macaristan'da Kimi, pist kosullari nedeniyle Hamilton'a atak bile yapamadi ve yine 2. sirada kaldi.( pist kosullari derken pistte atak yapma sansinin olmayisini kasttettim.)Ucuncusu Abu Dabi'ydi ve Kimi orayi kazandi. Neyse demem o ki Kimi Raikkonen eger galibiyet sansi oldugunu anlayinca ac kurt misali yarisa asilip alabilecegi maksimum'u aliyor bu ya yaris galibiyeti ile ya da podyumla noktalaniyor.

McLaren'in Kimi yerine Perez'i tercih etme nedenini Kimi'nin de Lotus'tan ayrilma niyetinin olmayisi ile bagdastirabiliriz. Sonucta Kimi her zaman Lotus'ta mutlu oldugunu soyledi. Aksi takdirde Perez'i Kimi'ye tercih edecek tek bir takim patronu oldugunu sanmiyorum.

Kimi - McLaren icin kumar demissin de ne kumari dostum. Bu sene Cin haric butun yarislardan puan aldi. Ki bu onun istikrarini gosterir. Abu Dabi'de Vettel 15 puan almasaydi su an bile matematiksel olarak sampiyonluk sansi suruyordu.

Kimi'nin tek galibiyeti var Maldonado ve Rosberg'in de demissin bende diyorum ki Maldonado ve Rosberg'in puanlari toplami 136 Kimi'nin puani 198.

Kimi'nin 07-08-09 senelerini de inceleyelim.
    2007'yi incelemeye gerek yok sampiyon oldu.
    2008 de sezona cok iyi basladi ancak basina talihsiz olaylar geldi ve sampiyona da gerilere dustu.
    2009 sezonunda da inanilmaz isler yapti diyebiliriz. Ferrari ve McLaren'in yavas olduklari sezonda Ferrari'ye Spa 'da galibiyet getirmisti. Alonso'nin her zaman ovulen benim de ovdugum maddelerden biri yavas otomobille iyi isler yapmayi o sezon Kimi 'de yapmisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 11 Kasım 2012; 15:11:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.