Şimdi Ara

Sınav formatında raporlama hazırlamak yardım(C#, Datagridview)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C# programlama dili kullanılarak datagridview'da bulunan metinleri(Soruları) sınav şablonuna nasıl dökebilirim pdf veya word olarak?

• microsoft report viewer ı nuget olarak kurman gerekiyor.peşinden de DataGridView 'ın DataBindingSource 'unu DataSet ile direk report viwer'a aktar.Hatta GridView a verdiğin datasource'u datagridview olmadan direk ReportViewer a yönlendirebilirsin. Report Viewer üzerinden başka bir eklentiye gerek duymadan pdf, excel veya word olarak istediğin gibi kaydedebilirsin

Sınav formatında raporlama hazırlamak yardım(C#, Datagridview)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 10 Haziran 2020; 17:23:7 >

• kangroo kullanıcısına yanıt
    Okulda yapılan a4 kağıdı şeklinde final sınavı formatında nasıl yapabilirim?
    https://ydy.ikcu.edu.tr/Share/F753483CCBDB451264999D2AE1A365AF

Mesela bu örnekteki gibi hocam. Bende tek tek alt alta oluyor böyle düzenli yapamıyorum. Çok teşekkürler bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8B9B4E431

Okulda yapılan a4 kağıdı şeklinde final sınavı formatında nasıl yapabilirim?
    https://ydy.ikcu.edu.tr/Share/F753483CCBDB451264999D2AE1A365AF

Mesela bu örnekteki gibi hocam. Bende tek tek alt alta oluyor böyle düzenli yapamıyorum. Çok teşekkürler bu arada
    microsoft report viewer ile custom report yapmayı araştır ihtiyacın olan şey o. sürükle bırak tasarlıyorsun zaten zor değil.

Bu videoda basitçe mantığını anlatıyor.Sen her soruyu row olarak çekiyorsan yani tipik bir veri kaynağı tipin var ise üste soru alta 4 cevap yaparsın, her soru için (for yada foreach olarak düşün) bunu otomatik olarak tekrarlar report viewer. Senin bu videoda anlatılan veritabanı bağlamak yerine ihtiyacın olan DataGridView ı doldurduğun veri.

ekleme: kaydederken yada çıktı alırken kağıt tipini ayarlarsın tasarımına göre ayarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 10 Haziran 2020; 17:22:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.