Şimdi Ara

SINAV İLE İLGİLİ BİRAZDA 11LERE BİLGİ VERİN TAVSİYE VERİN (ÖNEMLİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
7
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm gücünüzle lys kasın. Nolursa olsun lys belirliyor herşeyi. Bide denemeleri mutlaka süre tutarak yapın. Ben hiç süre tutmuyodum normalde 35-42 arasında çıkıyordu. Bugün 25 soru anca yapabildim 6 tane de salladım 31 soru işaretledim toplamda. Yetişmedi.
  • Akliniz varsa ygs ye kadar en azindan turev int harici mati adam gibi bitirin turev integrali de okulda dinleyip temel atin. Geometriden her gun en az 30-40 soru cozun duzenli olarak. Organik kimyayi erkenden tamamlayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım işinize yarar arkadaşlar hepinize bol şanslar diliyorum sene içinde bunalanlar olacak.Dökülmeler Kasım sonunda başlayıp artarak ilerleyecek.Bazıları gerçek anlamda bırakırken bazılarıda psikolojinizde yer edinerek rakip eleme amacı güderek bıraktığını iddia edecek.Sakın bunlara kulak asmayın.Okulda zamanınızı boş geçirmeyin takın kulaklığınızı YGS Mat veya LYS Mat çözün,Geometri çözün.
    Mesajda bahsettiğim dökülmeler bir süre sonra devamsızlıklara neden olacak sınıf boş kalacak nasılsa rakiplerim boşlamış deyip rahatlama gibi bir hataya düşmeyin.
    En önemlisinide en sona sakladım.Sınavda sakın ama sakın heyecan yapmayın.Ben sınavda kendimi kontrol edemedim istediğim sıralamadan kötü yaptım.Son hafta yaptığım denemelerde hedefiminde üstüne çıkıp 120 netleri rahat görür olmuştum ama dediğim gibi sınavda heyecan beni bitirdi.Siz siz olun bunu bastırın rahat olursanız gerisi helir zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 15 Haziran 2014; 22:41:23 >

• eğer fem dershanesine indirim kazanmadan gidiyorsanız boşuna gidersiniz benden söylemesi hele bide şirinevlerdeki ise indirim yoksa hiç gitmeyin daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anolar -- 15 Haziran 2014; 22:44:50 >
  • hocam kafama takılan birkaç şey var onlarıda sormak istiyorum

bazıları ygs çalışmayın yazın dior sadece lys çalışın dior. ayrıca ben tıp isteyen biriyim sizce sadece ygs mi gideyim yoksa lys yede gireyimmi? yazın lys mat, fizik hakkında ne yapmalıyım? çalışıyımı bitiriyimi? lysye çalışmamı tavsiye ederseniz özellikle hangi dersleri ve konuları tavsiye edersiniz?

kusura bakmayın hocam heyecanlıyım biraz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanaryam06

hocam kafama takılan birkaç şey var onlarıda sormak istiyorum

bazıları ygs çalışmayın yazın dior sadece lys çalışın dior. ayrıca ben tıp isteyen biriyim sizce sadece ygs mi gideyim yoksa lys yede gireyimmi? yazın lys mat, fizik hakkında ne yapmalıyım? çalışıyımı bitiriyimi? lysye çalışmamı tavsiye ederseniz özellikle hangi dersleri ve konuları tavsiye edersiniz?

kusura bakmayın hocam heyecanlıyım biraz :D

LYS yede giriş yapabilirsin tabi ama tekrar yaparak bildiklerini unutmaman lazım malum LYS bilgi sınavı.
    Yazın eğer ben hallederim diyorsan YGS yi ve LYS yi beraber götür.LYS de 12. Sınıf konularına bulaşma benden sana tavsiye çünkü bu konulara çok yabancısın okul ve Dershanede temel atıp kendin ilerleteceksin sene içerisinde.
    LYS de 10 ve 11 i zamanın yeterse hallet ama dediğim gibi hafızanda kalmalı unutmayacaksan yararlı olur.
    Benim etrafımdada LYS ye abanın YGS yi sallayın diyenler vardı ama o iş pratikte öyle olmuyor hocam.Sen YGS de istediğini alamazsan(Allah korusun) LYS ye gücün kalmıyor şevkin kırılıyor.Onun için ilk başta YGS ye yüklen zaten bir süre sonra tamam artık yeterliyim ben YGS için deyip LYS ye dönmeye başlıyorsun

Netlerin nasıl?

• hocam türkçe sosyal dışında çok kötü ya
  • fazla deneme çözmeyin kendinizi yormayın bence gereksiz çalışın konulara soru çözün bol bol yeter

• quote:

hocam türkçe sosyal dışında çok kötü ya

Bir sayı var mı net sayısı veya puan olarak?

• FEM Dershanesine git kalanını onlara bırak dostum malum gene onların soruları çıkdı

Edit:1 kere bile gitmedim ama pişmanım

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

quote:

hocam daha bugün ygs denemesi yaptı dershanemiz. sonuçları bilmiyorum ama türkçeden 25 sorudan 15-16 tane doğrum vardır. mattan 3 tane geodan 1 tane , fen den bi tek biyoloji den 1-2 doğrum var, sosyalden 10-15 tane vardır

• Eline sağlık bende 10 a geçtim ama olsun yine bişeler öğrenmiş oldum
  • Matematik olarak diyebileceğim en önemli şey, önemli olan çok soru çözmek değil en azından lys için kaliteli 10 test bile sizi çok yukarılara taşıyabilir.
    kendinizi kandırmayıp her konuya hakim olmak zorundasınız. bence yani :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

quote:

hocam daha bugün ygs denemesi yaptı dershanemiz. sonuçları bilmiyorum ama türkçeden 25 sorudan 15-16 tane doğrum vardır. mattan 3 tane geodan 1 tane , fen den bi tek biyoloji den 1-2 doğrum var, sosyalden 10-15 tane vardır

Hocam ben sana kendimden örnek vereyim sen kendine pay biç buradan
    Sene başında Dershanedw bir deneme olmuştuk ondan 280 almıştım.Ondan sonra okulda bir deneme olmuştuk ondada 286 almıştım.YGS ye son 1 hafta kala yapılan denemelerde puanım 400 ü görürdü 380 in altını beğenmezdim.Eğer gerçek sınavdada aynı performansı gösterebilseydim eğer sıralamam baya iyi olurdu ama daha önceki mesajımda bahsettiğim gibi beni heyecan bitirdi.Ayrıca ben yazında çalışmamıştım senin bu avantajında var önünde uzun bir tatil var burada iyi bir sıçrama yapabilirsin merak etme.O ilk YGS denemelerinden aldığın puanlara güler hale geliyorsun zaten sene içinde emin ol buna

• Hocam gerçekten tavsiyeleriniz çok güzel geldi :D
  • Biri YGS, biri LYS çalışın diyor. Bence önce geçmiş senelerden eksiklerinizi kapatın, ondan sonra açın YGS kitabını. Bu arada ben olsam sınava girdiğim gün 11leri zerre umursamazdım.
  • @kesnek hocam şimdiden bu puanı alıyosan durumun iyidir zaten.Türkçede paragraftan soru kaçırıyorsan eğer onu deneme çözdükçe ilerletirsin.Dil bilgisi eksiğin varsa konu anlatımlı bir kitaptan halletmen lazım onu.Bir kere oturtunmu zaten unutmazsın sene içinde denemelere gire gire artık iyice yerleşiyor dil bilgisi.Sosyalde ben hiç konu çalışmadım çünkü oda deneme çözdükçe artık birşeyler kapıtorsun ve birsüre sonra hep aynı kalıp sorular geliyor onun için artar o.Matematiğe laf yok zaten Fende konu eksiğin varsa ne yaparsan yap o artmaz yani Türkçe ve Sosyalin tam tersi bu ders.Fende eksiklerini belirleyip üzerine gitmelisin

LYS içinde 10. Sınıftan başla bence ve 11 ide bitirebiliyorsan bitir derim ben.Zaten 10. Sınıf konuları birkaçı hariç(Gazlar,Trigonometri vs.) kolay konular ve erken biter.11. Sınıfı zaten yeni bitirdin o konulardada tazesindir onlarında üzerinden hızlıca geçersin sonra 12. Sınıfı beklemeye başlarsın

@yavemmo1 İşine yaramasına sevindim

• Elimden geldiğince özet geçtim sizleri seneye nelerin bekleyeceği ile ilgili umarım işinize yarar

• mat için fem çözün, deneme çözün gençler bol bol
  • Arkadaslar burada tavsiye taktik almak kesinlikle iyi bir sey ancak herkes kendi programını kendisi geliştirmeli yani tabii ki tavsiye almalı rehberlik anlamında yardım almalı ama kalıp bir programdansa kendi son seklini vermeli programına .

Benim de size tavsiyem
    Ygs - Türkçe :

Konu eksiklikleri varsa yazın en kısa sürede kapatılmalı . Ardından hergun minimum 1 adet 'zaman tutarak' Türkçe denemesi çözülmeli YGS'ye yaklaştıkça daha da arttırılmalı . Yani türkce denemesi çözmek sizin icin su icmek gibi bir ihtiyac olsun hergun . Bu konudaki diger tavsiyem denemeyi sabah uyandıktan kısa bir süre sonra çözün . Cunku paragraf sorularını kafanız bosken çözmeniz daha verimli olacaktır sizin icin. Ve ilk baslarda ortalama 50 55 dakika da çözebilirsiniz denemeleri ortalama ama ygs yaklaştıkça ne kadar hız kazandıgınızı fark edeceksiniz .

Ygs - Tarih :
    Arkadaslar bu konudaki tavsiyem Konu anlatımli kitap okuyun mutlaka. Cogu arkadasımız bu konu hakkında yanlis yapıyor . Sadece tarih anlamında degil genel olarak konu anlatımına çalısmadan test çözmeye geciyorlar . Bilinçsizce 10 test cozmektense anlayarak bilerek 2 3 test çözmek daha faydalıdır . Tarih konularına iyice çalışın ve tamam konu kısmını hallettiğiniz zaman test çözmeye başlayın . Ve düzenli olarak her konudan test çözün ve böylelikle konuyu unutmazsınız cunku düzenli ve azar azar çözeceğiniz icin bilgileriniz taze kalacaktır .

Ygs - Coğrafya

Gelelim coğrafyaya . Benim kişisel görüşüm ne kadar bilirsek bilelim en ters kose yapan sorular coğrafyadan geliyor . Bu sene Ygs sınavında cogu öğrenciler 2-3 şık arasında kalıyordu . Coğrafya da inanın ben de fazla taktik veremiyorum gercekten bana en ters gelen ders coğrafya ama bunda da konuyu iyi bilmemiz bize avantaj sağlayacaktır .

Ygs - Matematik

Arkadaslar YGS matematik kısmında gercekten asırı bilgi gerektiren konular yok . Konuları cok cok ağır degil . Türev integral gibi ağır bi konusu yok yani . Ygs matematiğinde sorular basit ama işlemleri uzun oluyor keza bu seneki sınavda da oyle oldu . Ygs bildiginiz üzere bi yandan da hız denemesi oldugu icin süre bizim icin cok onemli . Ygs matematiğinde pratik cok onemli . Ygs matematik de bilmediğiniz / unuttuğunuz konuların listesini çıkarın ve onları kapatın . Ve ardından 2 Gunde bir aksatmadan deneme çözün pratik ve hız kazanın .
    Size diger kişisel bir tavsiyem var ancak bu her kardeşimiz icin uygun olmayabilir . Şıkları cok iyi kullanın bazı sorular vardır ki işlemleri cok uzudur ama şıklardan giderek çıkartabileceğimiz bir sorudur. Bu durumda sıklardan giderek zaman kazanabiliriz. . Ancak bu her soruda uymayabilir dedigim gibi ancak uyduğu sorularda da gercekten zaman konusunda cok yardımcı olur .

Ygs - Geometri

Hep söylediğim bir lafım vardır geometride . Geometri icin en onemli sey bakış acısıdir. Bazen soru o kadar kolay olur ama bir püf noktayı göremediğiniz an tıkanır kalırsınız çözümüne baktığınızda nasıl yapamadım dersiniz bu soruyu :) . Bazen de zor bir soruyu görerek cok basit bir soru gibi çözebilirsiniz. Geometride konuya iyi hakim olmalı ve bol soru çözülmeli bakış acısı bu sekilde kazanilacaktir . Bi yerden sonra sorulara artık 3 4 yoldan bakacaksınız bir yoldan çıkmazsa öbürü kendiliğinden aklınıza gelecek onu deneyeceksiniz ama dedigim gibi yogun caba harcamak gerek her derste oldugu gibi .

Ygs - Fen bilimleri

Arkadaslar gercekten YGS - Fen bilimleri zor degil . Genelime baktığımızda cok ağır konularak degil sorular lysdeki kadar bilgi içermiyor . Yani Fende full yapmamak icin gercekten bi sebep yok . Fen bilimlerinde lys odaklı çalışın zaten ygs konuları lys nin icinde çoğunlukla kullanılıyor 2 sini beraber götürün ama asıl hedefiniz fen bilimlerinde lys odaklı olsun .
    Bu arada bir sey daha söylemek istiyorum . Yanlis degilsem TÜBİTAK hem ygsde hem de lysde Biyolojiyi full çeken kişilere burs veriyormuş . Demek istediğim biyolojiden full yapan genel olarak fazla degil . Nedeni bana sorarsanız biyoloji daima fizik ve kimyanın arkasinda kalıyor hep 2. Plana atılıyor . Tamam fazla formülü yok kimya ve fizik gibi ama size tavsiyem biyolojiyi de bu 2 dersin ciddiyetinde çalışın . Asırı derecede basit hata yapıyor öğrenciler biyolojide buradan yapacağınız ekstra 1 2 fazla soruyla fark açabilirsiniz .

Yazın ise ygs lys yi beraber götürün sadece 1 ine odaklanmayın bence . Ama herkesin bilgisi farklıdır . Kiminin ygsden daha az eksiği vardir , kiminin lysden . Buradaki dengeyi kendiniz kurun programınızı kendiniz oluşturun .

Arkadaslar ygs konusunda tavsiyelerim bunlar. Genel olarak size calışma stili hakkında taktik ve fikirlerimi söyledim . yoruldum biraz yazarken umarım faydalı olmusumdur size Allah hepimizin yardımcısı olsun insallah herkes emeginin karşılığını alır . Lys konusunda da fırsatım olunca bir yazı yazmaya çalışacağım .

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.