Şimdi Ara

sınavı kazanamayacaklarını düşünenler için MOTİVASYON YAZISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bir çok insan çalışmak konusunda isteksiz bazılarımız simdi den stresli bazıları umudunu yitirmiş 7 ayda 10k 5k olu rmu geç kaldım aha yapamıycam diye akıllarında hep kendilerini olumsuz etkileyen bir sürü düşünce var olmalı da çünkü bu aslında sizi baslamanız için azimli olmanız için zorlayan bir içgüdü gibi bişey çünkü ne kadar zor o kadar azim ister ama bir o kadar da tehlikelidir bu olumsuz dünceler

Önümüzde çetin bir yol var ve bu yolu geçmek imkansiz değil bilakis bu yolu ne kadar aşabileceğinizi düşünürseniz o kadar yolunuz kolaylaşır şimdi size klasik bir söz söyleyeceğim İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR sizce sacma bir sözmü gerçekten inanmak başarının yarsı mı

insanın beynı ve blinçaltı olayını bilmeyen biri için bu söz cok sacma gelebilir ama inanın burda yazacakalarımı özetleyen 3 kelimelik altın bir çümledir

Bir çoğumuz hafta içi uyanırken sanki mezarından kalkıyormuş gibi sürünerek çıkar yatağından ama hafta sonu nerdeyse güneşle birlikte dikiliriz yatakta bunun nedeni inanmak basarmanın yarısıdır gibi bir sözle çok benzeşir çünkü hafta içi siz beyninizi saat 8 de uyanmak istemiyorum diye farkında olmadan kodluyosunuz ve beyinde bu yuzden seni uyandırmak istemiyo ama sen biliyosunki kalkmak zorundasın o saatte ve sonoc oarak sürünerek dikiliyosun ayağa ama hafta sonu sabahın koründe uyanıyoruz neden çünkü o gecenin aksamında siz beyninize oh be doya doya uyuycam diyosunuz sonuç olarak beyniniz yeteri kadar uyumaya programlanıyor ve uykunuzu almış olarak uyanıyosunuz ve bakıyosunki saat 7 sonrasında bir dehset lanet okuma tekrar uyku denemesi ve kendini yatakta tavana bakarken evrendeki yerini düşünürken bulmak işte tüm bu zorlukları biz kendimize yasatıyoruz aynı şekilde ders basına oturduğumuzda da oluyo

kitabın kapağını açıyoruz ve sonraki 5 dakikada ilgimizi bir duvar çekiyo ordan tavan avize filan asla ilgini çekmeyecek olan seyler birden senin acayıp ilgini çekiyo çünkü ders çalışmaya başlamadan once kendinle mücadele ediyosun neyseki nefsini kırıp oturuyosun ders basına ama bu kezde aslında farkına varmadan beyninize ders çalışmak istemiyorum kodunu veriyosun beyinde ne yapsın hemen ders çalışmak dışındakı herşeyi cazip hale getiriyo sana özetle beynin senin gönderdiğin kod la yapmak zorunda olduğun iş dışında herşeyi yaptırıyo

beyin hep seni düşünüyo senin istediklerini yapmak için sana bile oyun oynuyo sen des çalışırken aklında ben çalışşamda yapamıyorum bunu nası yapım ben zeki değilim temelim yok asla yapamam gibi seni ders çalışmaktan soğutacak bir cok düşünce geciriyo sonra sen bunlara inanıyosun zaten ben zeki değilimki ya diyip ders çalışmayı bırakabiliyosun bazende boyle olumsuz düşüncelerle ders çalışşanızda beyniniz tekrar kodlanıyo sen diyosun ya ben zeki değilim diye inanıyosun ya bunu beyini yine kodluyosun sen dersini çalıştığında beyin bunları özümseyeceğine ben yapamam ben zeki değilim kodunu kullanarak yaa mk sen zeki değilsinki nasıl yaptın nasıl anladın bunu anlayamazsın dıgerek sabote ediyor bizi yada biz kendimizi sabote ediyoruz sonuc olarak ders çalışıp yapamayıncade başarısız olcağını düşünüyosunuz

vvvvvveeeeeeeeeeee evet tahmin edin bakalım ne oluyo evet evet sen benine BAŞARISIZLIK kodunu gönderiyosun ve sen ne kadar çalışırsan çalış beyin bunu basarısızlığa bağlamak için hep uğrasıyo seni inandiğin şeye götürüyo yanı hepsini sen yapıyosun bunu

en ufak bır basarısızlıkta kendimize haksızlık ediyor ve buna birde inanaıyoruz işte inanmak bu kadar önemli mesela örnek vereyim size Bir fil bir tonluk yükü hortumuyla kolayca kaldırabilir. Ama siz hiç, bir sirke gidip bu dev yaratıkların sessizce küçük bir kazığa bağlandıklarını gördünüz mü? Bir fil küçük ve güçsüzken ağır bir zincirle hareketsiz bir demir kazığa bağlanır. Ne kadar çok zorlarsa zorlasın zinciri kıramayıp kazığı yerinden oynatamadığını keşfeder. Sonradan fil ne kadar büyük ve güçlü hale gelirse gelsin yerde yanı başında duran kazığı gördüğü sürece hareket edemeyeceğine inanmaya devam eder. Birçok akıllı yetişkin de sirkteki fil gibi davranır. Düşüncelere, hareketlere ve sonuçlara hapsolmuşlardır. Asla kendi koydukları sınırların ötesine geçemezler. işte bu fil gibi kendinizi sınırlandırıyosuz sen zeki olmadığını düşünüyorsun çünkü zeki olmak için hiç bir şey yapmadın çalışmadın ve basaramadın sonra ben zeki değilim diyerek kendini şartlandırdın ve bir döngü başalttın basarısızlık dongüsü kim demiş sana temelsiz 5 k yapamazsın diye bal gibi yaparsın kardesim sen kendini tanımıyomusun hiç kendinin özel olduğunu hissetmiyomusun sen özelsin senden baska bir sen yok teksın bu yuzden diğer insanların basarısızlığı seni ilgilendirmez cünkü sen çalışırsan yaparsın inanaırsan basaramıyacağin bır şey yok ama sadece inanmakla olamaz bunu biliyosun sende onlarda olmayan bir şey var senin hayal ettiğin bir gelecek ve bu geleceğin uğruna yapacağın fedakarlıklar var ne demişler kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hayal etiğin gelecek uğruna 1 yılını veremezmisin sen bu kadar bencil ve zevki keyif misin şimdi düşünsene hayal et bi olmak istediğin kişiyi mesala doktor ol kim engelleyebilir bunu bir düşünsene gercekten doktor olmak istesen buna kim engel olucak benmi engelim ailenmi yoksa maddi durumunmu kimse kimse engel değil SANA TEK ENGEL SENSİN çünkü gerçekten istersen basarırsın ama olsada olur dersen beynin tekrar bir döngü başalatır doktorluktan mimara mimardan hukuka sonra işletmeye ordanda süt ve süt ürünlerine çünkü senin hep bir alternatifin var değilimi en ufak bir zorlukta geç yapamazsın zaten değilimi

hep deniyo ya bir hedefin olsun diye tek hedef ve uğruna verilen bir yıl yapıcaksan eğer adam gibi yap en iyisini yap yapazsın diyenleri sil hayatından çünkü onlarda sendeki azim ve özgüven yok unutma her basarısızlık basarmaya ne kadar yaklaştığınızı gösterir eger pes etmek istersen herkes sevinir tüm rakiplerin onları sevindirme zorlandığın her noktada olmak istediğin kişiyi hayal et sana destek olan insanların gururu ol çünkü bu ancak senin elinde eğlenerek çalış zaten inanırsan sıkılmazsın eğlenceli hale getir yasamını test çözerken konuş kendi kenidine testte 5 doğru 7 yanlışmı çıktı yıkılma ve deki gülümseyerek sanırım konuyu yeterince iyi anlayamamışım yoksa kek lan bu beynini olumlu kodla 10 doğru 2 yanlışmı var bak nerde yanlış yapmıssın dikkat hatasıysa deki kendine offf biraz daha tikkatli ol ahmet mehmet kimsen artik çalış çalışki seni sevmeyen herkes üzülsün çünkü EN BUYUK İNTİKAM BASARIDIR VE SENİN SEVMEYEN HERKESİ ÜZER

bu yıllar bir daha gelmeyecek geleceğin bu yıla bağlı alternatif arama tek hedef ve tek amaca calış hırslı ol cünkü sen hırslı olmazssan olucak bir çok aday var manevi olarak yuksek tut kendini uyan saat 5 de kıl namazını allaha dua et ona güven sonra dersini calış ve kendine güven başkaları sana güvensede güvenmesede hiç birinin desteği senin kendine olan inancınlar olcusemez kendini toparla kendini geliştir spor yap namazını kıl manevi olarak güçlen spor yap sağlığını koru fiziksel olarak güçlen ders calış geleceğini insa et

unutma pişman olmak istemiyosan pişman olacağin seyler yapma cunkü 2 yada 5 yıl sonra şimdi yapmadıklarından dolayı zorluk ve vicdan azabı çekeceksin tabı yasarsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfiyum -- 18 Ağustos 2016; 13:12:09 >

• bir yum daha geldi klan büyüyor
  • hemde elf yum bana tanıdık geldi
  • yum culardan olmaktan gurur duyuyorum bu arada nerde bi elfyum o benim işte
  • Hocam eline saglik da arada nokta kullansaydin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speronly -- 18 Ağustos 2016; 13:05:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.