Şimdi Ara

Sınavın iptal olması saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet bir algoritma var ve 1.7 milyon farklı kitapçık basıyorsanız algoritma olmak zorunda.
    önemli olan algoritma sızdırıldı mı?
    ben inanıyorum ki: sızdırılmadı ve sınav edilmemeli.
    iptal olsa da mağdur olan sınava giren adaylar olacak iptal olmasa da.
    eğer sızdırıldı ise bu kişiler tespit edilip sınavları iptal edilmeli ve örgün eğitim hakkı ellerinden alınmalı.
    kpss'de eğitim bilimleri sınave iptal edildi. zira delil vardı. ama birinci sınav edilmedi bunun nedeni delil yetersizliğiydi.
    ygs'de delil algoritmanın varlığı değildir. bunun işgüzarlar tarafından kullanılıp kullanılmadığıdır ki savcı ve uzman ekibi 81 ilden rastgele aldıkları kitapçıklarda bunları incelemektedir.
    yüksek ihtimal sınavı şifreyle çözen adaya rastlanamayacak ve sınav iptal olmayacak.
    dediğim gibi iptal durumunda veya aksi durumda mağdur olan yine sınava giren adaylar olacak.
    bu sınavda bunu engellersiniz diğer bir sınavda aynı şey tekrar yaşanır.
    demem şu ki: çözüm iptal değil. çözüm, sistemi revizyona uğratmak.
    bugün olayı provoke eden insanlar da var, seçim malzemesi yapanlar da, haklarını arayanlar da, sınavı kötü geçmiş ikinci bir şans arayanlar da...
    herkes kendine göre haklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyyni

evet bir algoritma var ve 1.7 milyon farklı kitapçık basıyorsanız algoritma olmak zorunda.
    eğer sızdırıldı ise bu kişiler tespit edilip sınavları iptal edilmeli ve örgün eğitim hakkı ellerinden alınmalı.
    kpss'de eğitim bilimleri sınave iptal edildi. zira delil vardı. ama birinci sınav edilmedi bunun nedeni delil yetersizliğiydi.
    ygs'de delil algoritmanın varlığı değildir. bunun işgüzarlar tarafından kullanılıp kullanılmadığıdır ki savcı ve uzman ekibi 81 ilden rastgele aldıkları kitapçıklarda bunları incelemektedir.
    yüksek ihtimal sınavı şifreyle çözen adaya rastlanamayacak ve sınav iptal olmayacak.
    dediğim gibi iptal durumunda veya aksi durumda mağdur olan yine sınava giren adaylar olacak.
    bugün olayı provoke eden insanlar da var, seçim malzemesi yapanlar da, haklarını arayanlar da, sınavı kötü geçmiş ikinci bir şans arayanlar da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diem -- 17 Nisan 2011; 12:04:34 >

• Seninki şansa bala iyi geçmiş benimki de şansa bala kötü geçmiş adalet mi bu o zaman
  • quote:

evet bir algoritma var ve 1.7 milyon farklı kitapçık basıyorsanız algoritma olmak zorunda.

iste kafasi calisan bir dh uyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: !LLéqaL

Seninki şansa bala iyi geçmiş benimki de şansa bala kötü geçmiş adalet mi bu o zaman

Harbiden benimde şansa bala kötü geçti. Son girdiğim 20 deneme sınavının ortalamasından 70-80 puan daha az alacağım. Senin iptal edilmesini istememen kadar benimde istemem hak değil mi? Yani insanların yerine koyun biraz kendinizi. Eminim burada konuşan kişiler iyi yapıp sınavda kötü yapsa eminim iptalini isterdi. Benimde iyi geçse, bende istemezdim iptali. Fakat iptali isteyenlere de haksızlık, adaletsizlik diye bakmazdım.
  • Bu kadar koyun olmayın arkadaşım.Ne yani senin ki iyi diye okadar şaibeye izin mi vereceksin? Benim kuzenim de bu sene girdi fen lisesindeki adam; matematiği 2 boş türkçesi 3 yanlış feni sıfırlamış sosyalden de 7 yanlışı var buna rağmen her mitinge katılıyor sınavın iptal olmasını istiyor. Neden? Çünkü ortada bir haksızlık var.Ne olursa olsun arkadaşım bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı iyi bir mantık değil.Çünkü o adam 3 senedir bu sınava hazırlanıyor.Sınavıda çok iyi geçmiş bana kalırsa ancak adam o kadar zahmetin başkaları tarafından hiç çekilmemesi ona batıyor.Ben olsam bana da batardı. Hakkınızı yedirmeyin arkadaşlar...
  • bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye düşünüyor konu başlığını açan kişi. hadi girdin istediğin yere sanki daha ileride de bu adamlar kadrolaşma yapmıyor mu ?
  • quote:

ÖSYM de aynen bu şekilde bir savunma sundu ortaya.Ancak sorun şu ki ;
    -Neden 1.7milyon kitapçık var.Adam gibi 100 tane hazırlasan özenle yeter de artar bile.
    -Tutturdun herkese ayrı kitapçık da ayrı kitapçık.Madem öyle niçin böyle saçma bir algoritma koydun.Çok daha karmaşık, adamakıllı bir algoritma kurarsın; bu işin profesyonellerinin bile çözmesi günler alır, sınavda da kimsenin bunu kullanarak soru çözmesi mümkün olmaz.

Onun dışındaki söylediklerine zaten büyük ölçüde katılıyorum.Bunun sızdırılıp sızdırılmadığını mahkeme tespit edecek, her durumda mağdur biz öğrenciler...Şahsi olarak sınavın iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum ama buna da gene mahkeme karar verecek.

Ortadaki asıl sorun;
    Neden ÖSYM başkanı yaptığı bütün açıklamalarda yalan söyledi ?
    Neden hala istifa etmedi ?
    Onun yalanları ile tatmin olanlar neden şimdi suskun ?

Son olarak da sınavın iptalini istemeyi tamamen puana bağlayanlar, çok sığ düşünüyorsunuz.Ben sınavda yaptıklarımdan memnun olduğum halde iptalinden yanayım.Çünkü ortadaki olay benimle ya da seninle ilgili değil.Bu kadar basit ve pasif düşünmeyin.Bakın alıntıladığım adamı örnek alın.O da iptal olmaması yönünde görüş bildiriyor ama bir temele dayandırıyor bu görüşlerini.Çıkıp da iptal isteyenlerin hepsi salak, sınavı yapamadı ondan iptal istiyorlar demek saçmalıktır; başka bir şey değil.Bu sebeple isteyenler de vardır ama dediğim gibi olay bir kişiye, bir sebebe indirgenemeyecek kadar geniştir.

Bir de bugün derece bekleyen bir arkadaşımla konuştum taksimdeki eyleme kendisi de katılmış."Tabi ki de sınavın iptalini istediğim için katılmadım.Ama susup oturmayı da kendime yediremedim.Zaten protesto sadece sınavın iptaline değil eğitim sistemine, ÖSYM'ye, bizi aptal yerine koyup yalanlara inanmamızı bekleyenlere, istifa etme erdemine sahip olmayanlara karşı bir eylemdi" tarzında görüşünü söyledi
    .[

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endless_nightmare -- 17 Nisan 2011; 14:33:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deathly-Hallows
    şimdi benim sınavdan hedefim 400 puandı fakat 375 puan civarı bekliyorum geçen seneki puanımda 358 yani ben yaklaşık olarak bu puanları yapıyorum.Buraya kadar sorun yok benim için ama ben geçen sınavı çok çabuk bitirmiş yetmemiş fen ksımında yapamadığım sorulara tekrarda bakmıştım.Bu sene öyle birşey olmadı hiçbir soruma dönüp bakamadığım gibi sosyaldede baya bir boş bıraktım.Ama bu kopya ile millet benim 1saat 15dk filan uğraştığım ancak 31-32 net çıkardığım matematiği çok kısa sürede ve çokta başarılı olarak çözmüşlerdir.Şimdi benim hakkım yenilmemiş mi oluyor peki veya benim gibi onlarca kişinin örneğin buradan arkadaşım pınar normalde her sınavda 450 puan yaparken şuan yanlış bilmiyorsan 400 puan bekliyor.Ayrıca sadece puana bakmayın sıralamalara bakın bu sene sıralamalar düşücek dendi görücez.

şu 'benim 1sa 15dk da çözdüğüm matematiği onlar çok rahat bi şekilde bu yöntemle çözmüşlerdir' diyosun ya hani; onların bu yöntemle çözdüklerine dair bi kanıtın var mı da bu kadar net konuşuyosunuz?

Bakın yanlış düşünüyosunuz her iki taraf da yani sınavda kimse şifreyi kullanmadı ağlamayın diyenler ve sınavda şifre kullanıldı hakkım yendi diyenler. Ne şifre kullanılmadığına dair bi kanıt ortaya koyabilirsiniz ne de şifre kullanıldığına dair. Şifre kullanıldığı ortaya çıktığı zaman şifre yok diyen arkadaşlarım üzülecek ve aynı şekilde şifrenin kullanılmadığı ortaya çıktığı zaman şifre var ve kullanıldı diyen arkadaşlarım kendi yazdıklarıyla belki de utanıcak. Yani diyeceğim o ki görüşünüzü savunurken kesin konuşmayın hiç bi zaman. Nötr olun ki sonra tükürdüğünüzü yalamayın insana acı verir çünkü bu durum. Ve bu durum incelenene kadar ve sonuçlar açıklanıncaya kadar da nötrlüğünü koruyacaktır. Siz açın kitabınızı günün %90ını LYS çalışın geri kalanında da iptal ile ilgili haber takip edersiniz kendinize yazık etmeyin en sonunda siz üzülürsünüz.

Benim görüşüm yanlış ve açık veren bi algoritma var doğru ama bunu kimsenin de kullandığını düşünmüyorum. Fakat dediğim gibi her şey olabilir sonuçlar açıklanıncaya kadar böyle düşünürüm açıklandığında kopya ortaya çıkıyosa yapılması gerekn neyse o yapılsın ve bence kopya çekildiği ortaya çıktığında kimin çektiği de ortaya çıkar(çıkması gerek) bu yüzden kopya çekenlerin sınavı iptal olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: TechN9ne

quote:

Orijinalden alıntı: Deathly-Hallows

şu 'benim 1sa 15dk da çözdüğüm matematiği onlar çok rahat bi şekilde bu yöntemle çözmüşlerdir' diyosun ya hani; onların bu yöntemle çözdüklerine dair bi kanıtın var mı da bu kadar net konuşuyosunuz?

Bakın yanlış düşünüyosunuz her iki taraf da yani sınavda kimse şifreyi kullanmadı ağlamayın diyenler ve sınavda şifre kullanıldı hakkım yendi diyenler. Ne şifre kullanılmadığına dair bi kanıt ortaya koyabilirsiniz ne de şifre kullanıldığına dair. Şifre kullanıldığı ortaya çıktığı zaman şifre yok diyen arkadaşlarım üzülecek ve aynı şekilde şifrenin kullanılmadığı ortaya çıktığı zaman şifre var ve kullanıldı diyen arkadaşlarım kendi yazdıklarıyla belki de utanıcak. Yani diyeceğim o ki görüşünüzü savunurken kesin konuşmayın hiç bi zaman. Nötr olun ki sonra tükürdüğünüzü yalamayın insana acı verir çünkü bu durum. Ve bu durum incelenene kadar ve sonuçlar açıklanıncaya kadar da nötrlüğünü koruyacaktır. Siz açın kitabınızı günün %90ını LYS çalışın geri kalanında da iptal ile ilgili haber takip edersiniz kendinize yazık etmeyin en sonunda siz üzülürsünüz.

Benim görüşüm yanlış ve açık veren bi algoritma var doğru ama bunu kimsenin de kullandığını düşünmüyorum. Fakat dediğim gibi her şey olabilir sonuçlar açıklanıncaya kadar böyle düşünürüm açıklandığında kopya ortaya çıkıyosa yapılması gerekn neyse o yapılsın ve bence kopya çekildiği ortaya çıktığında kimin çektiği de ortaya çıkar(çıkması gerek) bu yüzden kopya çekenlerin sınavı iptal olmalı.

Orada aslında kesin bir ifade kullanmadım.Çözmüşlerdir demişim hatta.Aslında o cümlede ki anlam belirsizliği önce yazıp olası şifre ile kelimeleri vardı daha sonra başkanın yaptığı açıklama ile o kısmı sildim.Ben hiç kimseye suç atmam fakat başlarda olayı sürekli yalanlayan kesmin daha sonradan kabul etmesi bizim iddamızı güçlendiriyor.

• sistem aynı kaldığı sürece uzun yıllar onlarca skandal bizi bekliyo arkadaslar hazırlayın kendinizi simdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechN9ne

Hakikaten şifre kimseye sızdırılmamış bile olsa bu konu kolay kolay kapanmaz çünkü olay iyice siyasete kaydı, bundan iyi siyasi malzeme mi olur?

Algoritma bence yeterince güçlü (yıl boyu ders çalışan adam dur ben şunları küçükten büyüğe sıralayayım üst üste gelen doğrudur tutmuyorsa cevap e dir demez), asıl mesele bundan birilerinin haberi var mıydı (algoritma olmasını kopya çekildi diye lanse eden tv kanalları var)? Bunu da mahkeme araştıracak.

• matematik tam yapanların sayısı geçen seneye göre düşmüş diye bi başlık vardı bu doğruysa eğer kopya çekilmemiştir.

kpss 2010 ise tamamen farklıydı. çünkü orada tam 350 kişi tüm soruları doğru yapmıştı. kpss tarihinde böyle bişey yoktu. yani hepsini yapan yoktu hiç. hatta yakınına bile yaklaşan yoktu

ama yine de ilk 100 bine girenlerin kitapçıkları internete verilebilir gerekirse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsfirtina

matematik tam yapanların sayısı geçen seneye göre düşmüş diye bi başlık vardı bu doğruysa eğer kopya çekilmemiştir.

kpss 2010 ise tamamen farklıydı. çünkü orada tam 350 kişi tüm soruları doğru yapmıştı. kpss tarihinde böyle bişey yoktu. yani hepsini yapan yoktu hiç. hatta yakınına bile yaklaşan yoktu

ama yine de ilk 100 bine girenlerin kitapçıkları internete verilebilir gerekirse.

ilk 1500000 hak değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: monster0606

quote:

Orijinalden alıntı: tsfirtina

matematik tam yapanların sayısı geçen seneye göre düşmüş diye bi başlık vardı bu doğruysa eğer kopya çekilmemiştir.

ilk 1500000 hak değilmi

Tabi ki hepsinin verilmesi daha iyi olur. Ancak 1.500.000 inci adamın da kitapçığının boşuna nete konulmasına gerek yok zaten o sıradaki adam bi yeri kazanamıyo

• silinsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsfirtina -- 18 Nisan 2011; 0:03:43 >
  • forumda birkaç provakatör var ..... gidip sağdan soldan haber bulup yazıyorlar.. dolduruyorlar milleti...
    yok bilmem ne formülü .. yok bilmem ne şifresi... yav arkadaş 18 - 20 yaşına gelmişsin.. 1 700 000 insanın
    sorusu cevabı tabiki sistemle belli bir formül ile yapılıp hesaplanacak ... elle mi yazılıp tek tek mi okunacaktı.. 2 sene soraya da yerleşirdik biyere...
    birileri haktan bahsetmiş .... ulen çalıştığından çok mu yapacan da hak arıyosun...ne ektiysen onu biçecen....
    ha sen çalışmışsın etmişsin senelerce...bukadar insanın girdiği sınavda bir tane şerefsiz yakala , ispatla
    kopya çektiğini herkes arkanda durur.. ama biri atıyor taşı peşinden koşuyorsun...siyasete malzeme ediliyor bunlar uyanın artık... yüksek okul okuyacak insanların böyle davranması skandal bana göre...

geleceğinizden bahsediyorsunuz.. atılan taş peşinden koşanların ne geleceği olacak .... geleceğimiz bu gençlere mi emanet? yazık diyorum başka birşey demiyorum.

sınav iptal olursa aynı piskolojiye kaç kişi dayanabilecek...hemde sadece iddalara bakarak.....

bu mudur hak? bu mudur adalet?

• şşşttt ses çıkarmayın kimse yok sanıp giderr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The StrongHold

forumda birkaç provakatör var ..... gidip sağdan soldan haber bulup yazıyorlar.. dolduruyorlar milleti...
    yok bilmem ne formülü .. yok bilmem ne şifresi... yav arkadaş 18 - 20 yaşına gelmişsin.. 1 700 000 insanın
    sorusu cevabı tabiki sistemle belli bir formül ile yapılıp hesaplanacak ... elle mi yazılıp tek tek mi okunacaktı.. 2 sene soraya da yerleşirdik biyere...
    birileri haktan bahsetmiş .... ulen çalıştığından çok mu yapacan da hak arıyosun...ne ektiysen onu biçecen....
    ha sen çalışmışsın etmişsin senelerce...bukadar insanın girdiği sınavda bir tane şerefsiz yakala , ispatla
    kopya çektiğini herkes arkanda durur.. ama biri atıyor taşı peşinden koşuyorsun...siyasete malzeme ediliyor bunlar uyanın artık... yüksek okul okuyacak insanların böyle davranması skandal bana göre...

geleceğinizden bahsediyorsunuz.. atılan taş peşinden koşanların ne geleceği olacak .... geleceğimiz bu gençlere mi emanet? yazık diyorum başka birşey demiyorum.

sınav iptal olursa aynı piskolojiye kaç kişi dayanabilecek...hemde sadece iddalara bakarak.....

bu mudur hak? bu mudur adalet?

Yok bilmem ne formülü yok bilmem ne şifresiymiş... Belli bir formülle hesaplanacakmış elbette... 2 cümlelik basit kurallar ile 33 matematik sorusundan 31'inin sorulara bakılmaksızın doğru yanıtlanabildiği 2000 yılı öncesi(garantili olsun) tek ÖSYM sınavı bulun çıkartın, ben de bu sınavda hiçbir gariplik bulunmadığı konusunda sonuna kadar yanınızdayım...

Ortada olmaması gereken vahim bir hata var(en azından sehven yapıldığı kabul edilen) , ÖSYM başkanı tarafından söylenen kanıtlı ispatlı(ÖSYM belgeleriyle) yalanlar var... Bunlara itirazın var mı yok mu onu söyle tartışalım...

Bu olayı siyasileştiren en başta kanıtlar ve veriler olmaksızın fikir belirtenler ve somut gerçekleri demogoji ile çürütebileceklerini zannedenlerdir... Haa onların karşılarında da olayı siyasi çıkar amacıyla kullanmak isteyenler olduğu da doğrudur... Ama bu hiçbirini temize çıkarmaz...

-Ortada önce aday kitapçıklarında olmadığı sadece basın kitapçığında olduğu iddia edilen sonra aday kitapçıklarında da sehven yapılan birhata neticesinde olduğu kabul edilen suistimale çok müsait bir şık sıralaması var mı yok mu?
    -ÖSYM başkanının iddialarının yalan olduğunu kanıtlayan ÖSYM belgeleri var mı yok mu?

Bu sorular siyasi olmayan amaçla da siyasi amaçla da sorulsalar somut yanıtları var...

NOT: Kopya yalnızca iddiadır şu anda onun için elimizde delil yoktur derseniz anlarım... Ama yukarıdaki soruları somut verilerle yanıtlamaksızın hiç şüpheye mahal yoktur derseniz oradan anlayacağım tek şey bu meseleyi siyasi olarak kullanmakla itham ettiklerinizin tam tersi şekilde bu meseleyi siyasi olarak örtbas etmek isteyenler safhında yer aldığınızdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 18 Nisan 2011; 13:24:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The StrongHold

İşte çıkıp ortaya bir laf atıp, sonra hiçbir mesaja cevap veremeyenlerden biri.
    Bayadır suskundun, gene sesin çıkmaya başlamış, susucaksın gene nasılsa.
    O yüzden kendimi yorup cevap yazmayacağım önceki cevabımın linklerini veriyim.
    Nasılsa her seferinde aynı şeyleri söylediğiniz için aynı cevaplar yetiyor.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48252966
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48251812

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endless_nightmare -- 18 Nisan 2011; 12:21:34 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.