Şimdi Ara

Sİnema Sisteminde Bluenote A6 ile uyumlu olabilecek CENTER+REAR+SUB Önerisi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

tamamen bluenote lardan kurulu bir stereo sistemim var...

Önlerde de bluenote A6 modeli olan ve karakteristiği son derece açık çalan ,müthiş detaylı olan ve transparan çalan,üst frekansları biraz önde olan bir hoparlör...( ses rengi olarak wharf 9.6 ların tersi diyebiliriz)

Şimdi kuracağım yeni cinema sisteminde bu tarz hoparlöre uygun olacak uyumlu bir takım oluşturacak center+rear+sub önerinizi alabilir miyim?

cinema sisteminde de düşük seste de çevresellik ve detay ile genel ses rengi olarak tok çalan dolgun doygun ses karakteri olacak bir sistem istiyorum...bunun için de yamaha rxv765 yada pioneer lx50 gibi bir avr alacağım...

bu bilgiler ile almam gereken center +rear+sub ne olur?

özellikle center ın gövdeli ses veren bir center olmasını tercih ediyrum...ve sub da

müzikal nitelikli bir sub olursa daha iyi olur ...sub konusunda da bulunduğum evde sesi açmam pek mümkün olmadığından çevresel sese katkısı olabilecek derinliği olan müzikal bir sub düşünüyorum...
    yoksa benim için bomba sesi patlama sesleri gümbürdemesi falan önemli değil...

• Kiriterlerinize göre Center, Rear ve Sub olarak Monitor Audio Rs serilerini incelemenizi taviye edebilirim. Sub olarak portsuz sub lara bakmanızda yine fayda var.
    MA RSW12 çok iyi bir sub dır ama odanız için büyük gelebilir belki bir boy ufağı değerlendirilebilir.

Müzikal nitelikli sub olarakta B&W 6xx yada 7xx serisi işinizi görebilir. Çok daha iyi sublar mevzut tabi ama fiyat aralığınızı bilemediğimden yukarılara çıkmak istemedim.
  • peki kef IQ5 nasıldır? ve Focal SW750 bunlar onkyo 805 ile birlikte satılıyorlarda
  • Bütçe gözetmeksizin önerceğim center B&W htm3s, subwooferda eş dostu B&W PV1 yada 7xx serisinden bir subwoofer çok müzikal çalacaktır.
  • Sub olarak jl audio bakabilirsiniz, fathom f110 veya f112. fiyatları biraz yüksek gelebilir ama bence hak ediyorlar.
  • Fiyatları baya yüksek dediğiniz 3500-4000 doların altında JL bulmak çok güç daha reel tavisiyler sanırım daha mantıklı olacaktır.
  • Mantıksız birşey söylediğimi düşünmüyorum.

Söylediğiniz rakamlar f112 nin liste fiyatıdır, gerçekten iyi bir sub önermek istedim fiyat bağımsız, hem stereo hem de sinema performansı olarak.
    Sizin önerdiğiniz b&w 6xx serisi subların(asw610 ve 610xp dinlediklerim) müzikal olduğuna maalesef hiç katılmıyorum, hatta fiyatlarına göre iyi sublar olduğunu da düşünmüyorum.
    Daha uygun fiyatlara önerebileceğim velodyne spl serisi var ancak şu an için bulunmuyor Türkiye de maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SPL serisi türkiyede bulunmuyoru bırak artık üretilmiyor zaten muadili Optimum serileri artık. Ayrıca b&w nin giriş serisi olan 6xx subları ve üzeri modelleri son derece müzikaldir. Hatta bu sadece benim değil bir çok güvenilir review site ve farklı mecralarında ortak görüşüdür.
    Ayrıca SPL serilerini uzun uzun araştırmış ve defalarca dinlemiş biri olarak müzikaliteden son derece uzak olduğunu gönül rahatlığıylada soyleyebilirim. Tam bir sinema sub'ı dır SPL serisi.

Açıkcası bende bütçe gözetmeksizin tavsiyede bulunabilirdim ama birazdaha reel tavsiyeler olsun istedim. @murgayli nın yazısını okursanız bütçe üç aşağı beş yukarı belli oluyor. Yamaha 765 veya Pioneer LX50 seviyelerinde amfi arayan kişiye tavsiye edilecek sub mı sizce JL serileri.

JL in farklı ve özel bir sub olduğu konusuna sonuna kadar katılırım ama şu mesaj için ben çok yukarda görüyorum bu sub'ı. Değilse bende JL, Sunfire, Velodyn DD, Paradigm Signature gibi bir çok sub önerebilirdim.

• Söylenen avr ile önerdiğim sub fiyat olarak uyumsuzdur doğrudur, ancak konuyu açan kişi fiyat aralığı belirtmemiştir.
    Spl in şu an üretimde olmadığını biliyorum ancak hala satışı sürmektedir. Yerine gelen optimum serisi spl serisinden biraz farklı teknik özellikleri bakımından onun için birşey diyemeyeceğim.
    Ancak yine de 6xx serisi subların müzikal olduğuna ve hatta iyi sublar olduğuna katılmıyorum.
    Ek olarak müzikal olarak Dynaudio nun sublarını önerebilirim bu fiyat aralığında.
  • Fiyat aralığı vermemiş tabi arkadaş o yüzden tahmini olarak düşündüğü cihazlara bakarak fiyat aralığını tahmin etmek lazım dedim.
    Dynaudio nunda bu fiyat civarlarında ki tek subı Excite serisinin subı dır.

SPL ve OPTIMUM arasındaki teknik farklarıda Velodyne nini verdiği tablolar ile ben size açıkliyim.
    Bu SPL serilerinin özellikleri:
    http://www.velodyne.com/products/specs/SPL-R.html

Buda Optimum serilerinin özellikleri:
    http://www.velodyne.com/products/specs/OptimumSpecs.html

Gördüğünüz üzere arada sadece Optimum serilerinin daha yeni olmasından kaynaklanan cüzzi farklar var (1 bant fazladan oda kalibrasyonu vs..) ki.. buda yeni bir seri için kabul edilebilir farklar. Optimum serisi SPL ye muadil üretilmiştir. Ayrıca SPL serisi satışları yurtdışında bile oldukça seyreldi.

• Optimumda servo kontrol bulunuyor mu?
    Dynaudionun sublarıhttp://www.dynaudio.com/eng/systems/lines/subwoofer/sub_data.php sitesinden bakılabilir sub300 oldukça müzikal bir suddır, yalnız sinema performansı çoğu kişiyi memnun etmeyebilir. Biraz yumuşak mı olur tam karşılığı bilmiyorum ama klasik sinema sublarından farklı bir performansı var.
    Excite serisi için ayrı bir sub var mı ben bilmiyorum açıkçası.
  • Sub 250-300-500 exsite serisinin yapısında aslında. Bu sebepten excite serisinin subı dedim.

Servo olayıda DD serilerinde var ama optimumda varmı emin degilim, fakat SPL de varsa Optimumdada vardır. Servo zaten yüksek titreşimi distorsiyonu kontrol altına almak için kullanılıyor ve DD serilerinde kullanılması çok doğal ama SPL yada Optimum o denli rezonansa giriyormu bilemiyorum. Çok yüksek güçte amfi kullanmıyorsa servo çokta kullanılan bir özellik degil aslında sublarda.
  • spl serisinde mevcut ancak optimum serisinde var mı yok mu ben bir bilgi edinemedim siz biliyorsanız diye sordum... dinlemediğim ya da yakından görmediğim için birşey diyemiyorum.
    servo kontrol subın salınım hareketinin kontrolu içinde önemli bir kriter bildiğim kadarı ile. Subın mekanik hareketinden dolayı uzayan sesin daha iyi kontrolu için de gerekli sanıyorum. siz daha detaylı biliyorsanız anlatırsanız memnun olurum.
    konuyu açan arkadaş bütçe belirtirse ona göre öneri yapalım...
  • servoyla ilgili bildiğim kadarını Pm ile seve seve paylaşırım sizinle ama burda konuyu dağıtmayalım siye devam etmiyorum.
  • teşekkürler, bekliyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.