selamlar olsun arkadaşlar. biz evleri karşı karşıya olan iki arkadaş aynı interneti paylaşıyoruz. modem bende ve camın önünde duruyor. arkadaşım da karşı apartmanda bir USB wireless antenle interneti çekiyor. yansıtıcı amaçlı tencere kapağı gibi bir cisim kullanıyor.
Sorun şu ki internete ilk bağlandığında 18MBps ile bağlanırken bu değer, hiç bir değişiklik yapmamamıza rağmen giderek azalıyor ve ardından bağlantı kopuyor. ve uzun bir süre bağlantı listesinde görünmedikten sonra geri geliyor. sonra yine 18 mbps ve yine aynı süreç.. bunun neden olduğunu merak ediyorum.
modemin yayın gücünü artırmak gerekiyor , eğer modeme ek vaya daha güçlü anten takmak mümkünse deneyin .
Modemim airties rt-210 ve antenleri değiştirilebilir cinsten değil. yavaş yavaş sinyal seviyesinin azalması kafama takılıyor.. sonra ne oluyor da eski haline geliyor onu anlamıyorum..
arada sinyalinizi enegelleyebilecek baska sinyalleer olabilir. modeminizin anteni yeterli sinyal gucunu iletemediginden(veya karsi taraf alamadigindan) araya parazitler giriyor olabilir bu da sinyalinizin seviyesinde dalgalanmaya neden olabilir.
cevaplarınınz için teşekkürler usb adaptörü daha iyi bir yansıtıcıyla kullanmayı planlıyorum. belki sinyal seviyesini yükseltirsem dalgalanmayı ve kopmayı da engelleyebilirim.
Selamlar, Hocam belki modemin panelinden 802.11 A/B/G/G+ gibisinden modlar var. (54 mbps için bu modlardan G'ye ayarlaman gerekiyor.Çünkü 18 mbps B Modu. (125 mbps için G+))..
1)şimdi modem sana yakın dımı? sendemı kablosuz olarak bağlısın? 2) kanal değiştirmeyi denedinizmi? 3) modemın ısı durumu nedir? elle dokundugunda sıcaklık hıssedıyormusun?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme