Şimdi Ara

SINIRSIZ İNTERNET İÇİN OPERATÖRLERE HERKES BASKI YAPMALI! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serdarski

quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

quote:

Orijinalden alıntı: IG

Daha dur ev internetinde doğru dürüst sınırsız internet yok

İlk şu akk meselesini halledelim

AdsL ilk başladığı zamanlarda TT Net sınırsız internet veriyordu. Ne zaman SuPeronLine AKK olayını başlattı o zaman diğer operatörler de AKK olayını uygulamaya başladılar.

AKK ve kota olayı mobil şebekelerin yoğunluk yaşayıp kilitlenmesini engellemek için yapılan bir şey. AKK ve kota kalkarsa çoğunluk ya torrent indirir veya internet üzerinden film seyreder. Bu sebepten kimse sinemaya gitmeyeceği için hem sinemalar batar hem de bedava film siteleri ortadan kalkar.

Ayrıca akk ve kota kalksa bile bir ayda insanların kullanacağı internet miktarı bellidir.

AKK ve kota kalksa ve sınırsız internet olsa bir ayda ne kadar kullanabilirsin?

Türkiye'de ADSL ilk başladığı zamanlarda 4GB kotalar vardı, aşımından dolayı para kesiliyordu senden, nerede sınırsız internet vardı ya
    Benim bildiğim kadarıyla AKK Türkiye'de uygun hızlarda sınırsız internet sunulmaya başladıktan hemen sonra Türk Telekom tarafından getirilen bir uygulamaydı.

Bide AKK meselesine gelirsek, o kadar çok ülkede gerçek sınırsız internet var (Türkiye gibi gelişen ülkeler dahil) ve çok ilginç bir şekilde sinemalar hala var ve internet şirketleri kar edebiliyor. Milletde 3mbps hız olsun, 16mbps hız olsun, 200mbps hız, AKK olsun olmasın fark etmiyor, filime para vermek istemeyen adam zaten para vermez. Gerçek sınırsız internet gelse bir şey değişmez sinemalar bakımından.

Bende gerçek sınırsız internet var ve ailece ortalama her ay 600GB-1TB internet kullanıyoruz. Çok mu fazla? ISS'nın bu kadar veriyi evime aktarmanın bedeli en fazla 20 liraya denk gelir, ADSL ve Fiber üzerinden veri göndermek kadar ucuz bir şey yok ve AKK'nin hala 50GB 100GB'lik sınırlarda kalmasının kadar saçma bir şey yok. Tabii ki belli bir kullanım sınırı olması gerekiyor, tüketici ve işletme paketleri arasında fark sağlayabilmek için, ama bu sınır en az bir kaç TB olmalı. O sınır bir kullanıcı tarafından düzenli olarak aşıldığında kullanıcıyı bir uyarı gönderilir ve paket aşımına devam edilirse ya internet hizmeti zorla fes edillir ya da zorla işletme paketine yükseltilir, dünyadaki standart uygulama budur.

Bir Steam oyunu artık 30GB, Netflix'de binlerce 1080p film diziler filmler var ve onlarca 4K filmler diziler var, teknoloji gelişiyor, ISS'ler AKK'siz hizmet sunabilir, milletimiz teknolojinin gelişiminden neden geride kalsın?

2005-2006'da ben kotasız ve sınırsız internet kullanıyordum ve TT Net abonesiydim Evde Kablo Net'in (www.turksatkablo.com.tr) internetini kullanıyorum, işyerimde ise hala TT Net abonesiyim.

2005-2006'da internet kotalı ve kotasız olarak sunuluyordu. AKK diye bir şey yoktu. Senin dediğin olay kota aşımındaki ücretlendirme yani AKK değiL. Ben KoTA aŞıMINdA para ödeMEMEk için sınırsız-kotasız ve akk oLMayAN internet kullanıyordum. Sonradan yani 2009-2010 civarı Superonline abonelerine AKK uyguladığı haberleri çıktı. Ayrıca AKK uygulamasının sebebi önceki mesajda da dediğim gibi yoğun kullanımdan kaynaklanan yığılmaları engellemek. Ve ayrıca AKK dediğimiz uygulama sınırsız diye satılan tarifelere uygulanıyordu.

TTNET AKK'yi ilk olarak 2009'da uyguladı, şimdi Superonline mı ilk uyguladı TTNET'mi bilemiyorum.
    Ben ise AKK'ler uygulanmadan az önce 2009 yılında TTNET'den gerçek sınırsız VDSL internet kapmıştım, o yıl hemen sonra her pakete AKK geldi ve benim paketim satıştan kalktı.

AKK'nin amacı yoğun kullanımı engellekmek ama Türkiye'deki AKK çok sınırlı. Dünya'nın her yerinde şirketlerde AKK'ye benzer politikalar var, ama AKK gibi 100GB ile sınır değil, dediğim gibi sınır daha mantıklı ve makul bir kaç TB miktarında. Türkiye'deki ISS'ler her eve rahatlıkla bir kaç TB veri miktarında veri sağlayabilir ama yapmıyorlar. Türkiye'nin dünyadan farkı yok, her geçen yıl daha daha da çok fiber kablosu dikiliyor, adsl hatları genişletiliyor ama AKK bir türlü artmıyor artmıyor, dünyadaki internet verisine olan talep her geçen ay kat kat artıyor ama Türkiye'deki sınırlar anca 2007 yılına laik görülecek seviyelerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

quote:

Orijinalden alıntı: SirrealsQ

1mbs internet nedir . ttnet 3bms düşüyor internetten video izleyemiyoruz.

Mobil neti kastediyorlar, mesela pttcell'in sınırsız internet kampanyasında kotayı aşarsan hızın 128 kbps'ye düşüyor

Operatör forumundayız malum

sınırsız interneti 1mbs de kullanacaksam hiç kullanmayalım daha iyi.
  • varmı gelişme
  • IG I kullanıcısına yanıt
    Almanya'da Deutsche Telekom(oranın Türk Telekom'u) 2013'ten beri 75GB'den başlayan AKK koymaya çalışıyor. Dünyada bu trend devam ederse biz AKK'den kurtulamayız.

http://www.telecompaper.com/news/deutsche-telekom-confirms-new-broadband-data-limits--938900
  • 2 3 gb ile bir ayı geçirmemizi istiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustOffer

Almanya'da Deutsche Telekom(oranın Türk Telekom'u) 2013'ten beri 75GB'den başlayan AKK koymaya çalışıyor. Dünyada bu trend devam ederse biz AKK'den kurtulamayız.

http://www.telecompaper.com/news/deutsche-telekom-confirms-new-broadband-data-limits--938900

Allah korusun diyelim

Almanya'daki internet pazarı nasıl bilmiyorum, AKKsi olmayan yaygın internet servis sağlayıcılar var mı?
    Yoksa pazar Türkiye'deki gibi tekelleşmiş mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

2 3 gb ile bir ayı geçirmemizi istiyorlar.

Yıl olmuş 2016 4.5g gelmiş kotalar rezillik resmen, benim günlük kullanımım 2-3 gb zaten..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Mobil neti kastediyorlar, mesela pttcell'in sınırsız internet kampanyasında kotayı aşarsan hızın 128 kbps'ye düşüyor

1 Mbit saniyede ortalama 100 kb hıza denk gelir fena bir hız değil sınırsız olacaksa o hız çekilir bir çok ihtiyacıda görür yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meculadam

quote:

quote:

quote:

1 Mbit saniyede ortalama 100 kb hıza denk gelir fena bir hız değil sınırsız olacaksa o hız çekilir bir çok ihtiyacıda görür yani.

youtube üzerinden 480p video izleyemessiniz. youtube video doldurma özelliğide olmadığından olayı nanay

• SirrealsQ kullanıcısına yanıt
    Bizde 244 de izleriz olmazsa 144 muydu neydi Yeterki sinirsiz gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.