Şimdi Ara

Sintel (2010)| 4K = 4096x1744p ÇÖZÜNÜRLÜK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Ben de yeni konu açacaktım ki bu konuyu görünce yazayım dedim.

4k olması sebebiyle inanılmaz bir görüntü kalitesi var.Görüntüye %100 zoom yapıldığında bile görüntü kalitesinden ödün vermiyor.Filmi 1920x1200 bir ips monitörde izledim.Renklerin canlılığını falan geçtim çözünürlük olayında takılı kaldım.İlerde çıkacak 4k filmler de bu kalitede olursa yaşadık.Şöyle 60" 4k bir tvde kimbilir nasıl detay sunar, nasıl görsel bir şölen yaşatır.

Bu tam ekran görüntüsü
     Sintel (2010)|  4K  =  4096x1744p ÇÖZÜNÜRLÜK

Bu da aynı görüntünün yaklaştırılmış hali
     Sintel (2010)|  4K  =  4096x1744p ÇÖZÜNÜRLÜK

Ben 4k teknolojisinin oturması çok zor diyordum. Çok büyük ekran olmadıktan sonra gereksiz diye düşünüyordum ama şu resimleri görünce fikrim değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 29 Aralık 2013; 15:48:01 >

• 4K görüntüyü 1080p monitörde izlemek ve büyülenmek hangi aklın ürünüdür, ben çözemiyorum.
  • Youtubeden izledim gerçekten güzeldi.Bu hikayeden güzel film çıkabilirdi aslında.

İki kısa filmleri daha varmış.Lamalı olan iyimiş izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Not Today! -- 29 Aralık 2013; 16:42:39 >

• Son kazik =4k

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 29 Aralık 2013; 21:41:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Xperia Z 1'de falan açılır mı acaba?

Çok daha güçlü bilgisayarları zorladığına göre hiç sanmıyorum.

Konudaki yorumlar dikkatimi çekti de. Bu görüntü çok iyi vaoovvvv diyenlerin monitörleri nasıl acaba 1920x1080 üzeri herhalde, yoksa 4k değil 100k da olsa 1080p görüntüden fazlasını alamazlar. Yani indirdikleri 1080p ile 4k'nın pratikte hiçbir farkı olmayacaktır. Ne olur sistemi takılmadan açarsa sisteminin gücünü görür.

1200p monitörde izledim yani 4k değil.Ama film 4k olduğu için oyunlardaki köşe yumuşatmaya benzer bir etkisi oluyor ve daha pürüzsüz , daha yumuşak , daha detaylı bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz.Bitrate değeri de çok yüksek.Bunun da görüntü kalitesine etkisi büyük.Gerçek kalitesini anlayabilmek için tabiki 4k bir tv lazım.

Bu arada benim eski 4çekirdek işlemcili pc klite codec pack ile filmi oynatabiliyordu.Şu an 6çekirdekli bir pc var.Yine aynı şekilde klite codec pack ile açıyorum.Filmi izlemek isterseniz son sürümü yükleyip bir deneyin.Az da olsa gpu da kullanıyor son sürümler.Bunun yanında vlc player da filmi oynatıyor.İşlemci kullanımı her ikisinde de çok yüksek.

Xperia falan bilmem de herhangi bir cep telefonunun kolay kolay çalıştırabileceğini sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.