Şimdi Ara

sinüzit hastalıgının tedavisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
46.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu hastalık bendede var yaklaşık olarak 5 senedir bu hastalıkla yaşıyorum.Bu süre boyunca neredeyse hersene defalarca farklı hastanelere gittim.Yaşadığım şehirde ankara yani oyle sıradan hastaneler değil.Tanıdığımız bbir çok tıp alanında profosor olan kişiler gerekse bu dalda olsun bu hastalığın tedavisinin olmayacağını sadece arkadaşlarımızında soylediği gibi fazla esinti olan yerlerde gezmemem gerektiğini ıslak saçla kesinlikle dolaşmamam gerektiğini soylediler.

Bildiğiniz üzere bu sinuzit hastalığı kafatası boşluğundaki sinüs denilen bolgelerde yani bpşluklarda oluşan iltihaptır.bu iltihaplanma dolayısıyla hastalarda geniz akıntısı olur.Sadece tedavi amaçlı rahatlatabilmek için antibiyotik tedavisi yapıyorlar.bu tedavi gerçekten baya bi rahatlatıyor.

Yani demek istediğim oyle saçma sapan tabiri caizse koca karı ilacı gibi yok şunun suyuymuş yok bunun suyuymuş kullanmayın.Arkadaşımızın soylediği gibi bu yuzden olen çok kişi var.Ki günümüz hastanelerinin doktorlarıda bu hastalıgın tedavisi olmadığını belirtiyor.Ki dediğim gibi bende 5 senedir bu hastalıkla yaşıyorum.

çekilmesi güç inanılmaz bir baş ağrısı kafanızı öne eğemessiniz okul yıllarında olanlar dikkatlerini tam toplyamazlar.Sabah kalktığınızda ağzınızda geniz akıntısından dolayı inanılmaz kotu bir koku vardır vs vs

dediğim gibi sadece rahatlatmak amaçlı tedaviler var.Bunlarıda hastanelerde muayene olurken zaten buyuk ıhtımal bu hastalık tehşşisi konulurken reçete ile yazıyorlar.

• BEN KURTULDUM GALİBA
    NADİREN 2-3 SENEDE BİR BURNUMUN SAĞI SOLU AĞRIR BAŞIMA VURUR BİRAZ
    GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM
    GALİBA AZGIN BİR DÖNEMİ OLUYOR
    BENDE 10-13 YAŞLARI ARASINDA ÇEKMİŞTİM
    ŞİMDİ PEK OLMUYOR
  • arkadaslar ,endoskopik sinüzit ameliyatıyla sinusler tamamen bosaltılabiliyor.ancak bu ameliyatı kagıt uzerinde cogu kbb ci yapabiliyor olsada bu işi pratikte iyi yapabilen bi doktor bulmak lazım.
    oyle her operator maalesef basarılı olamıyor bu konuda.keza bende oldugu gibi...tab yeniden nuksetme olasılıgının da mumkun oldugunuda unutmamak gerek ...

geçmiş olsun herkese...
  • kardeş o bitkiye dikkat et. cırtatan derler bizim oralarda. çok zehirli olduğu için dikkatli kullanmak lazım. bildiğim kadarıyla sulandırıyorlar ve suyundaki iğnnemsi ıvır zıvırın sinüslerine zarar vermemesi için tülbent gibi birşeyden geçirsen sıvıyı daha iyi olur. ben hiç denemedim kullanan tanıdıklarım var. deli gibi ne varsa akıtıyor onu biliyorum.

Öncelikler diğer arkadaşların dediği gibi ıslak saç yasak. duştan sonra da saş kurutma mak. kullanıyorsan önce saçını havluyla iyice kurulaman gerek, hatta doktor bana 2 havlu kullanmamı önermişti.

Deniz çok iyi gelir. özellikle de dalış. iltihabı akıtıp kurutuyor. genizdeki akıntıyı da kesiyor. ben yazlar sık sık dalışa gittiğimi için çok rahat olurum, kışları huzursuz eder ama artık iş güç denize giremeyince problem arttı.

Bende sinüzitin sık sık tekrarlamasının sebebini deviasyon problemi olduğunu söyledi doktor. sinüsler yeterince hava alamadığı için iltihaplanıyordu bende. ameliyat oldum kemikler alındı, etler lazerle yakıldı vs... 3-4 ay geçti ben bir düzelme göremedim. hatta şu an daha kotu durumdayım. burun tamamen tıkalı resmen, devamlı iltihap. haftaya ameliyatı yapan doktora gidip bir görünmeyi planlıyorum.

merak ettiğin birşeyler olursa PM den de soru sorabilirsin.

• HEPİNİZE GEÇMİŞ OLSUN.BENDE DE VAR BU HASTALIK 6 SENEDİR.YAŞ 24.BAŞA VURDUĞU ZAMAN BÜTÜN GÜN İPTAL OLUYORUM.İLAÇ KULLANMAYI SEVMİYORUM AMA İLAÇSIZDA GEÇMİYO AĞRISI.
    SAÇ ISLAKKEN RÜZGAR YEMEMEK EN İYİSİ.BİR DE DENİZ SUYU.BOL BOL ÇEKİN DENİZ SUYU VE YÜZERKEN SIK SIK DALIN.YAZIN ÇOK RAHATIMDA KIŞIN AZIYO MERET.AMELİYAT OLMA GEÇMİYO DEDİLER.ZATEN SİZLERDENDE OKUDUM AMELİYATTAN MEMNUN KALANINI GÖRMEDİM.GÜZEL ÇÖZÜMLER BULURSANIZ BİZİDE BİLGİLENDİRİN.MALUM GELİYO KIŞ.SAĞLICAKLA KALIN.........
  • yarın doktoruma tekrar gideecğim büyük ihtimal antibiyotik yazıp göndercek geri..
  • bir balık adam kulubune git derdini anlat
    ücretini yatır
    19 mt ye dal
    baya uzun bir süre kurtulacaksın
    ben 3 yıldır falan unutmuş haldeyim
  • ben dalış yapıyorum ama dalış geçici rahatlama sağlıyor.
    Tekrar doluyor sinüsler.
    (tabi ilk 2-3 gün sinüsler boşalıp açılana kadar 1 metrenin altına bile inemiyorsun)

quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

bir balık adam kulubune git derdini anlat
    ücretini yatır
    19 mt ye dal
    baya uzun bir süre kurtulacaksın
    ben 3 yıldır falan unutmuş haldeyim
  • Valla 3 ay önce 2 kutu antibiyotik bitirdim şu ana kadar tık yok Bu ne rahatlıktır anlatamam
  • Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun...
    bendede bu hastalık var, kışın kesinlikle bere giyilmeli, ıslak saçlarla dolaşılmamalı, saç kurutma makinası fazla kullanılmamalı, mümkünse banyodan sonra saçlar oda sıcaklığında havluyla kurutulmalı
  • ya ben ne kadar dikkat etsem sinüzit hastalığına daha yeni tutuldum geçen gün şiddetli baş ağrısından acile gittim de iğne oldum geldim
  • ağızda kuruma fln da yapıyo mu sizlerde ?
  • baya eski bi konu ama olsun..bnde de var bu hastalık resmen adamı öldürüyo yaw..yaş 17...yanlız bendeki iltihap boşalıyor sonra rahatlıyorum..derste başımı sıraya dayıyorum 10dk sonra fln birden iltihap akıyor burnumdan sonra rahatlıyorum..geçen hafta nerdeyse hergün başım ağrıdı..boşalıyor tekrar doluyor...bu hafta rahatım..Allah düşmenımın başına vermesin!
  • quote:

Orjinalden alıntı: feat

ağızda kuruma fln da yapıyo mu sizlerde ?

kardeş o kuruluk ağzından nefes aldığın için oluyo... bendede var aynı sorun
  • quote:

ya hocam ciddimisin

bu sıvının beyne zararı olduğunu, sulandırılması gerektiğini duydum ama

bundan ölenlerin olduğunu ilk senden duyuyorum.

anladığım kadarıyla bu sıvı sinüslerde

(bu alan denilene göre yanaklar alın hatta bunu da duydum kafanın üst tarafına kadar bir alanmış. artık başkalrının yalancıyız)

katılaşmış tabakayı söküyormuş. ama dediğim gibi sulandırılmış hali.

ama ölen.....

vay ve adam sinüsleri temizleyeyim derken komple kafa, göz beyni temizlemiş.

var mı sağlık gibisi

çok şükür

saygıyla

arkadaşım bende sünizitim ve ameliyatın çare olmadığı kesin ve üstekiyi yazı çok kömik
  • Arkadaşım, bu konuda şeker pancarı tavsiye edebilirim. Ben uyguladım, uygulayan başkaları da var. Şeker pancarının elma sıkar gibi suyunu çıkarıp damlalıkla her gün 3 er damla her bir deliğe damlatıyorsun. Eğer istersen ayrıntısını öğrenebilirim. Zaten denemeye değer ne de olsa yan etki olabilecek bir tarafı yok altı üstü şekerli bi bitki özü.
  • Ha bu arada acı kavun, ebu cehil karpuzu vs. olarak adlandırılan bahsedilen bitki çok tehlikelidir ve kullanılmamalıdır. Son derece zehirlidir.
  • 17 yıldr çekiyorum bu mereti. her sene 3 kez ciğerlerim dolar(sigara içmediğim halde) çok berbat duruma düşürür beni.

3 ay önce gittim soğuk buhar makinesi aldım.odada olduğum her an çalışıyor. şimdi ne burnum tıkanıyor ne de akıntı oluyor. sinüziti olanlar mutlaka denemeli. farkını acaip hissediyorsunuz
  • Dün mecburen bere takmadan Hadımköy'e gittim(okulum orda)tabi acayip bi rüzgar dehşet bi soğuk(şansıma)
    saçlarda ıslandı.Akşam baş ağrısı şu bu derken kaptık şifayı.Çok kötü oldum erkenden yattım.Ama sinüzit beni terketti galiba.Pek burnum akmadı Geçen seneler tam beterdi.Saçımı yazın bile ıslatamazdım burnum akardı direk
  • quote:

SIK SORULAN SORULAR VE YANITLARI

BURUN VE SİNÜSLER

BURUN KANAMALARI

Tekrarlayan burun kanamalarının nedeni ne olabilir?

Burun kanamalarının bir çok nedeni vardır: Genel (bütün vücudu ilgilendiren) nedenler arasında yüksek tansiyon ve kanın pıhtılaşma bozukluğuna neden olan hastalıklar (kan, karaciğer, böbrek hastalıkları gibi) başta gelir. Buruna ait nedenler arasında ise iltihaplanmalar (nezle, sinüzit gibi), burun dokusunun travması (darbeler, burun karıştırma gibi) ve tümörler sayılabilir.

Tekrarlayan burun kanamalarının da nedeni bunlardan biri olabilir. Bir sağlık kurumuna müracaat edilmesini gerektirecek derecede şiddetli burun kanaması geçiren ve tekrarlayan kanamaları olan bütün hastaların, kanama durduktan sonra ciddi bir neden olup olmadığının araştırılması için bir Kulak-Burun-Boğaz hastalıkları uzmanı tarafındanmuayene edilmesi gerekir.

--------------------------------------------------------------------------------

SİNÜZİT

Sinüzit hangi belirtileri verir ve tedavisi nedir?

Sinüzitin genel olarak iki şekli vardır. "Akut sinüzit" genellikle bir soğuk algınlığını takiben gelişen ve burun tıkanıklığı, yüzde burun çevresinde ağrı, ateş gibi alevli belirtiler veren bir durumdur. Akut sinüzit, 10-14 gün süreyle kullanılan antibiyotikler ve yardımci ilaçlar ile tedavi edilir. "Kronik (müzmin) sinüzit" ise geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, yüzde dolgunluk hissi gibi silik şikayetlere neden olan ve genellikle ameliyatla tedavi gerektiren bir hastalıktır. Kronik sinüzit teshisinin doğrulanması, ameliyat gerekliliğinin belirlenmesi, gerekli ise nasıl bir ameliyat yapılmasi gerektiğinin ortaya konması için bir Kulak-Burun-Boğaz hastalıklari uzmanının görüşüne ihtiyaç vardır.

--------------------------------------------------------------------------------

Kronik sinüzitim olduğu söylenmişti. Birkaç defa sinüs röntgeni çektirdim ama sinüzit lehine bulgu yoktu. Teşhis için başka hangi incelemelerin yapılması gerekir?

Standart sinüs röntgen filmleri, kronik sinuzitle ilgili teşhis ve tedavi kararlarının verilmesinde yaklaşık %40-50 yanılma olasılığına sahiptirler. Kronik sinüzit şikayetleri olan bir hastanın burun içinin endoskop adı verilen optik aletlerle muayene edilmesi ve bu muayenede elde edilen bulgulara göre gerekli görülürse bilgisayarlı tomografi ile sinüslerin detaylı olarak görüntülenerek tedavi kararının verilmesi gerekir.

Kronik (müzmün) sinüzitim olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ancak, ameliyattan sonra da sinüzitin tekrarladığını duyuyorum. Ameliyatla başarı şansı nedir?

İlaç tedavilerine cevap vermeyen kronik sinüzitin tedavisi ameliyattır. Bir daha hastalanmamaları için yüz kemikleri içindeki boşluklar olan sinüslerin ameliyatla tamamen çıkartılması mümkün değildir. Ameliyatlardaki amaç, sinüslerin buruna açılan kanallarını genişletmek ve normal görev yapar hale getirmektir. Sağlıklı hale getirilseler bile sinüslerde tekrar hastalık oluşmayacağı garanti edilemez.

Kronik sinüzit ameliyatlarının başarısız olduğuna dair yaygın kanı, geçmişte kullanılan ameliyat tekniklerinin günümüzde kullanılan tekniklere oranla daha düşük olan başarı şansına aittir. Özellikle son 15 yıl içindeki teknolojik gelişmeler, sinüs ameliyatlarının büyük bir kısmının burun içinden "endoskop" adı verilen optik aletlerin yardımıyla yapılmasını sağlamıştır. Endoskopik cerrahi adı verilen bu yöntem, kronik sinüzitlerde ortalama %80 başarı şansına sahiptir.

Sinüzit için yıllardır çeşitli ilaçlar kullandım, fakat yararı olmadı. "Cırtlatan" isminde burun içine uygulanan bir bitki önerdiler; bunu kullandım ve yararını da gördüm. Şikayetlerim oldukça kullanabilir miyim?

Bu bitki (ecballium elaterium), halk arasında "acı kavun" veya "yabani kavun" isimleriyle de bilinmektedir. Burun içindeki dokular üzerinde kuvvetli bir büzme etkisi olduğu için halk arasında sinüzitte faydalı olarak bilinmektedir.

Bu bitkinin kullanımı hakkında Türkiye'de çeşitli araştırmalar yapılmıştır; şiddetli allerjiye neden olabilecek maddeler içermesi, burun içinde ileri dereceli tahribat gelişen hastaların ve allerjiye bağlı ölümlerin görülmüş olması nedeniyle kullanılması bilimsel olarak sakıncalı bulunmuştur.

Sık Sorulan Sorular ve Yanıtları http://www.geocities.com/yorulmazi/disease/faq_nose_sinus.htm

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.