Şimdi Ara

Sinüzit Tedavisi ve Burun Açma Yöntemleri(Bildikleriniz?) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
28
Favori
306.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-62091E307

denemenizi öneririm

sinüzit için :https://www.youtube.com/watch?v=ssWC8iicIw0

ayrıca boğaz enfeksiyonları ve geniz akıntısı için :
    www.profsaracoglu.com
    Bademcik Enfeksiyonları | Faranjit | Adaçayı Gargarası | Bitki Kütüphanesi | Prof Saraçoğlu
    http://www.profsaracoglu.com/bademcik-enfeksiyonlari.xhtm

https://www.youtube.com/watch?v=STub9q7EYqc

Alıntıları Göster
    2 sene önce doktorun tavsiyesiyle
    burunyikama
    Abfen Farma Burun Sağlığı Ürünleri
    http://www.burunyikama.com.tr/#!sinus-rinse/c1wb7

bu sinüs kitinden almıştım.(mavi olanından)

yanında tabi antibiyotik de içiyordum.
    bu pompa sayesinde sarı sarı aktı gitti sinüzitim.
    çok rahatladım geçti gibiydi.
    sonra başka bir doktora gittim sende sinüzit falan yok dedi ve şaşırdım,ohh iyi dedim.

iki hafta önce ankaradan istanbula giderken bu bolu dağı tünelinin oralarda bir ağrı geldi bana ölüyorum sandım.
    2 senedir olmayan ağrıydı ve çok daha fazlasıydı.
    hemen en yakın eczaneden aferin sinüs ve majezik aldım çifter çifter attım 1-2 saate geçirdi.
    dönüşte o ağrının olduğu yere gelmeden aferin sinüs ve majezik attım gene ve bu sefer ağrı olmadı.

fakat

ramazanın başından beri fena ağrım var özellikle iftar sonrası sigarayı yakınca.
    aferin sinüs ün kalanını kullanıyorum akıtıyor ama bariz belli alnımın oralarda duruyor nımıssızlar

yeni bir tane daha sinüs kit aldım bugün.bakalım iftardan sonra çpompalayacağım burnuma.
    inşallah çözer yine eskisinde olduğu gibi.

sinüzit ağrısı çeken varsa bu setten bi denesin.
    şırınga falan uğraşamadım.

seti 2 sene önce 19,5 a almıştım.
    şimdi 21 tl olmuş.
    alıp denemeye değer.

• Bende var hatta su an ağrıyor çok küçüklükten beri var ama bi ara geçmişti akmıştı bi ilaçla sonra bi daha oldu ama Bende geniz eti var o yuzden bu da tetikliyor çok doktora gittim ve hep aynı seyi dediler tuzlu su iyi bi öneri ya da deniz suyu iki hafta sabah erken kalkıp denize giderseniz geçer ama cok dibe dalınca agridan oluyorsun bunu yapmayın zaten zararlı sadece burnumuza çekmeye çalışın suyu ortrivine aşırı zararlı bisiy bağımlılık yapio ona bağımlı hale geliyorsunuz uyuşturuyor fazla bi etkisi de yok ve koku alma tomurcuklarini öldürüyor beyinede zararı var en iyisi tuzlu karbonatli su ya da rahatlamak için buguseptilde yapablrsnz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mghector22

acı kavun kesin çözüm ama insanı berbart ediyor bi sinüs rinse alın o karışıma acı kavun ekleyin cok az fazla koyarsanız mahvolursunuz.sinüs rinse burnu tıkalı olanlara burun açıksa gerek yok.

cok seyrek bi karışım yapın cok etkili
    burnunuza çekince ilk zaman sürekli su geliyor daha sonra ne varsa:))
     Sinüzit Tedavisi ve Burun Açma Yöntemleri(Bildikleriniz?)

Biliyorum bu bitkiyi. Bazı yörelerde cırganak da denir. Ceviz büyüklüğünde bir bitkidir. Sütü çok zehirlidir. Göze temasında kör etme olasılığı çol fazladır. Bir yakınım gençlik dönemlerinde yapmış bunu sadece 1 kez. Sinüsleri o kadar yakmışki kafasını yumruklamış. O ağabeyim yaklaşık 45 yaşında ve o gün bu gündür 1 kez bile burnu tıkanmamış. Sonradan öğrenmiş, ölümden dönmüş. Beyinde, gözlerdr ve sinirlerde kalıcı hasar yapabilirmiş. Deneyecek arkadaşlara tavsiyem kaç gram, damla v.s. yapılacaksa 10 da birini yapın. Çoook seyrek yapın sık yapın. Allah herkesin şifasını versin.

• Ya bu sinizit teshisini.nasil koyuyor doktorlar ben emae cektirdim sinizit felan demedi hatta bisey yok dedi hangibdoktora gitmek gerek benim alnim da agri var hep uyusuk oluyo kafam?

• quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

Ya bu sinizit teshisini.nasil koyuyor doktorlar ben emae cektirdim sinizit felan demedi hatta bisey yok dedi hangibdoktora gitmek gerek benim alnim da agri var hep uyusuk oluyo kafam?
    sinüzitten dolayı sesi etkilenen varmı? boru gibi sesten nasıl kurtuldular?
  • Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    Dediginiz gibi seyreltip kullannaziz ses tellerinizi yakmamanizi sağlamış. Gerçekten çok tehlikeli bir bitki.

• Burnunu adaçayı la temizleyen var mı sinüzit için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHinferno -- 9 Ocak 2016; 19:13:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygar75

arkadaşlar enaz yirmi senedir sinüzit ile savaşıyorum.tecrübelerimi aktarmak istedim.yararını gördüğüm tedavi yönteminin birisi balon sinoplasti denilen işlem.yüzdeyüz geçmesede epeyce faydalı oldu.diğer faydalı yöntemler forumdada yazılmış tuzlu su karbonat karışımı.Acıkavun denedim ve azkalsın acillik oluyodum sakın denemeyin çok zararlı.burun tıkanıklığı için (terramycin yara merhemi)şiddetle tavsiye ediyorum.burun içi yaraları çok hızlı iyileştiriyor ve tıkanmaya son veriyor.ben kulak çubuğuyla burun içine sürüyorum mükemmel sonuç alıyorum.soğuk yiyecek ve içecekler,rüzg @selmand arda kalmak ,ıslak saç sinüziti tetikliyor.bunlardan uzak durmak lazım.
    Sinüzitten dolayı sesi boru gibi olan olup tedaviden sonra sesi düzelen var mı? ve nasıl bir tedavi uyguladılar sesim yüzümden ağzımdan çıkan kelimeler bile anlamını yitiriyor.

• weros W kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar yıllardır bunula ugraşıyorum ve dediginiz acı kelegide denedim yanlız cok tehlikeli acı kelek sadece 1 damla yapmanız gerekiyo ama cok az bir süre rahatlattıktan sonra yine eski haline dönüyor ama en etkili ve kesin cözümü söyliyim size bu samanlıklarda veya tahıl ambarlarında örümcek aglarını toplayıp bir taşın üstüne koyun başınızda havlu tabi ve yakın cıkan dumanı burnunuza cekin ardan 2 veya 5 dakika sonra burnunuz cıkan koyu yeşil bir sıvı ve artık sinüzit yok denenmiştir arkadaşlar ama tabi denemek size kalmış
  • Bende merak ediyorum. Çoğu zaman dediklerim anlaşılmıyor. Boru gibi ses az kalır benimkine..

• judith kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar yıllardır bunula ugraşıyorum ve dediginiz acı kelegide denedim yanlız cok tehlikeli acı kelek sadece 1 damla yapmanız gerekiyo ama cok az bir süre rahatlattıktan sonra yine eski haline dönüyor ama en etkili ve kesin cözümü söyliyim size bu samanlıklarda veya tahıl ambarlarında örümcek aglarını toplayıp bir taşın üstüne koyun başınızda havlu tabi ve yakın cıkan dumanı burnunuza cekin ardından 2 veya 5 dakika sonra burnunuz cıkan koyu yeşil bir sıvı ve artık sinüzit yok denenmiştir arkadaşlar ama tabi denemek size kalmış ayrıca koca karı ilacı degil yabancı forum sitelerinde buldum ve denedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FARUKZAFER

arkadaşlar yıllardır bunula ugraşıyorum ve dediginiz acı kelegide denedim yanlız cok tehlikeli acı kelek sadece 1 damla yapmanız gerekiyo ama cok az bir süre rahatlattıktan sonra yine eski haline dönüyor ama en etkili ve kesin cözümü söyliyim size bu samanlıklarda veya tahıl ambarlarında örümcek aglarını toplayıp bir taşın üstüne koyun başınızda havlu tabi ve yakın cıkan dumanı burnunuza cekin ardından 2 veya 5 dakika sonra burnunuz cıkan koyu yeşil bir sıvı ve artık sinüzit yok denenmiştir arkadaşlar ama tabi denemek size kalmış ayrıca koca karı ilacı degil yabancı forum sitelerinde buldum ve denedim
    Okurken okurken kimin sorduğunu unuttum üzerinden de epey vakit geçmiş ama yapmak isteyenler için burun yıkama olayına el atayım dedim.

Öncelikle ben alerjik rinite ve rino-sinüzitten muzdaribim. Yani benim olayım kafayı yıkayıp çıkma geçerden ziyade, cennetin dört tarafı beton hepa14 filtreli klimalı bi oda olarak tasvir edildiği kronik bir azap. Aşı tedavisi de ne yazık ki işe yaramadı :( Anlayacağınız normalde burun yıkama ballar yağlar koca karı ilaçları falan diyip kulanmaktan kaçınsam da özellikle mevsim geçişlerinde kutu kutu hap yutup Nasonex e otrivin e asılıyorum. Bu yöntemler bende atak dönemlerinde veya burun tıkandıktan sonra işe yaramıyor. Düzenli yaparsam atak oluşmasını büyük ölçüde önlediğini söyleyebilirim.

Gelelim nasıl yapıldığına. Dr. ÖZ'ün çaydanlığı da ..rinse grubu burun yıkama kitlerinin de mantığı içeriği de hep benzerdir. Burnu bu şekilde yıkamak isteyenler genellikle çaydanlığın kullanımının zorluğundan şikayetçidir. Fısfıs ve enjektörle deneyenler de oluyor ama o durumda sadece burnu tuzlu suyla ıslatmış oluyorsunuz, halbuki amaç yıkamak.

Bunun için önerebileceğim en pratik şey benim de uzun süredir kullandığım PE pisetler; internette herhangi bir laboratuvar malzemesi tedarikçisinden hatta alışveriş sitelerinden 4-5 liraya alabilirsiniz. Bu pisetlerle hem suyu burna basınçlı sıkmak daha kolay hem de kaynar su koyup ılınmasını bekleyecekseniz deforme olmaz (plastik sporcu su şişesiyle denemeyin kaynar suyla eriyip elinizi yakmayın) temizliği kolaydır, yıkayıp mikrodalga da sterilize edilebilir. (PE pisetler diyorum bak çin malı pet pisetler değil)

Gelelim içine koyacaklarınıza. Ben lab ortamında çalıştığım için saf su bulma imkanım var ama olmayanlar için medikalciler bazı eczaneler destile su satıyor. Yok ona da para veremem derseniz benim önerim mikrodalgada cam şişede/ kavanozda su kaynatıp ılınmasını beklemek. (Ocakta kaynatılan su hem düşündüğünüz kadar mikrobundan arınmıyor, hem de saf su büyük ölçüde buharlaştığı için gözle görülmese de suyun kirlilik konsantrasyonunu artırmış oluyorsunuz)

Bu suya eşit oranda tuz ve karbonat katıyoruz. Burada da ölçü tarif her kaynakta farklı olmakla birlikte ben deneme yanılma ile kendim için rahatsızlık duymadan (burnu kurutmadan tahriş etmeden) kullanabileceğim ölçünün bir litreye birer tatlı kaşığı olduğunu buldum. Çok daha yoğun tuzlulukta veya sadece tuzla yapanlar da var.

Son bir ayrıntı olarak ben işlenmiş sofra tuzu yerine ince kaya tuzu, ola ki elimde kalmazsa vb. durumlarda sofralık deniz tuzu kullanıyorum.

Dikkat edilmesi gereken noktaları ise piseti temiz tutmak. Bir de uzun züreli kullanımda tuzun burun kemiğine etkisini göz ardı etmemek gerek bu nedenle her gün yerine haftada bir gibi bir periyod daha uygun olabilir.Her gün kullanılacaksa daha seyreltik hazırlamak da bir çözüm.

Benim burnumda damar çatlağı var sık kanar kolay tahriş olması da bir sorun. Böyle sıkıntılar yaşadığımda pisete bir iki damla biberiye ve çörek otu yağı ekliyorum. Mentol de öneriyorlar ancak beni rahatsız ediyor.

Bir de suyu hep kullanım öncesi hazırlayın. Üşenmeyin. Zira sterilize ettiğiniz su hava ile temas ettiği an kontamine olur bekledikçe sterilizasyonun hiç bir manası kalmaz.

Umarım birinin işine yarar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: quadream

sinus ameliyatının adı caldwell-luc'tur. kronik sinüzitis mevcudiyetinde uygulanır. sinüs mukozası kazınır ve sinüs temizlenir...

ağızdan nefes alma sonucunda ise dişlerde çapraşıklık, alt çenenin öne doğru kayması ve bademcik iltihapları gelişir... burundan değil de ağızdan nefes aldığınızda alınan hava temizlenemez direk aspire edilir. burunda ie mukus ve kıllar sayesinde alınan hava temizlenir ve aspirasyona uygun hale gelir...

eğer kronik sinüzitiniz varsa. mesela ayakkabı bağlarken (yani eğilirken) başınıza ağrı vurur, burnun yanındaki kemiğe bastırdığınızda ağrınız olur. kesinlikle doktora gitmenizi tavsiye ederim.

geçmiş olsun...

Alıntıları Göster
    Sinüzit için. Yanan odun ateşinin kor hale gelmişini soba ateş küreği ile alın üzerine 2 adet kesme şeker atın. Çıkan dumanı burnunuzdan çekin. Biraz sonra bütün iltihap ateşin üstüne akacak, akıntı bitene kadar devam edin geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oder -- 21 Mart 2016; 17:46:01 >

• Ben doktora gittim devlete sinizut grafigi hatta detayli paranazal mi tomografi yaptirdim hic bisey yok dedim

Ama bende sinizutten baska bisey olmasi imkansiz bas one egince agri gozlerde yogunlasiyor alinda basinc hep bisey var cekip alsan acilcak hava giricek gibi yani o hava kanallarindan biri tikali kesinlikle. Bu salak doktor grafiklerimi karistirdi nedir bana sinizut degilsin dedi anlamadim..

Alnimda zornklamada oluyor burnu temzleyince agri hagifliyor burun az tikali ozele gidicem bu sefer.
    Eskiden mr cektirdim bisey yoktu migren desek oda degil bulanti yok..ayrica ben kafayi yikayinca felan doluyor gibi oluyor alnim ya once egince akicak cikacak gibi o sekil guzel oliyirr.

Tam etkili bisey bulan var mi ya

• gladyo38 G kullanıcısına yanıt
    bende dinlenme pozisyonunda tam nefes alamıyorum dolaşım sistemini etkiliyor derinden nefes alınca geçiyor. nefes alırken sağ burnumdan tam alamadığımı farkettim ancak herkeste bu durum böyleymiş galiba ben daha önce böyle hissetmedim ama şu an rahatsız edici bir aldı ve teşhis aradığım sağlım sorununun temeli olablir
  • Muhtemelen tavsiye eden olmuştur ama yine de görmeyen duymayan varsa söyleyeyim. Sinüzitin en iyi ilacı acı kavun(cırtatan). Ama dikkat edin yanlış kullanımında insanı zehirleyip öldürebilir. Araştırma yaparsanız hakkında gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. 2 farklı kullanım yöntemi var sitelerde yazar bu yöntemler ben 1e1 su ile seyreltip 2 damla burnuma damlattırmıştım zamanında ilk gün zaten beynim boşalıyor gibi oldu sürekli burun akıntısı yaşamıştım bu azalarak 3 güne yakın sürdü sonunda o kadar rahatlamıştım ki göz altlarımın yumuşadığını ve burun alın çevresinde olan basıncın azaldığını çok net hissetmiştim. O günden bu güne çok rahatım bu konuda ve herkese tavsiye ederim.

Not: Arkadaşlar kullanmadan önce çok iyi araştırın ve mümkünse doktor tavsiyesi almadan kullanmayın zira alerjik bünyelerde zehirlenme yaptığından çok bahsedilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordJJesus -- 12 Kasım 2016; 4:28:08 >
  • quadream kullanıcısına yanıt
    hocam biraz konuya hortlamış gibi oluyorum bende 3 defa sinüzit oldum son sefer doktora gitdim senini sinüzit kronik lemiş filan dedi burunumdan zor nefes alıyorum
  • hastahanede ameleiyat yaptır
    http://sarbeabitkiseltedavi.com
  • Herkese merhabalar İnşallah yazacaklarım birilerinin işine yarar ve Şifa bulurlar. Arkadaşlar bende de çok kronik şekilde Sinüzit hastalığı vardı. Şu anda Elhamdülillah herhangi bir rahatsızlığım yok. Geçti fakat nasıl oldu Ben de tam olarak bilmiyorum. Bir şeyler vesile oldu fakat tam olarak nasıl geçtiğini bilmiyorum. Yazın Saçlarım çok uzundu Ustura tıraşı ile kazıttım. Bu arada maneviyatı çok güçlü bir arkadaşım ense ile başımın birleştiği yerden hacamat yaptı. Ayrıca Sırtımdan da 6 kupa hacamat yaptı daha sonra bir şey kaç daha yaptım Örneğin burnumdan içeri kantaron yağı damlattım her gün olmak üzere Çörek otunu değirmende çekerek bal ile karıştırıp şerbet olarak içtim, genzime karbonatlı su çektiğim de oldu. Çok şükür şu anda hiç bir rahatsızlığım yok Hastalığın ne derece kronik olduğunu anlatmama gerek yok kasım ayında başlayıp mayıs ayında biten Çok şiddetli bir Sinüzit yaşıyordum denemenizi öneririm. Aslında ben tüm bunları astım hastalığı vardı onun için yapmıştım ama sinüzit de Bu arada geçmiş oldu.

• dilimizi damağımıza yapıştırıp baskı uygulayarak kafamızı yanlara doğru hareket ettiriyoruz. daha sonra başparmağımızla iki kaşımızın arasına tam burnumuzun üzerine gelecek şekilde sıkıca bastırıyoruz. 20-30 saniye böyle basılı tutuyoruz. sinüslerin (veya sümüklerin) boşaldığını hissedeceksiniz.
    wikihow
    How to Clear a Sinus Infection
    https://www.wikihow.com/Clear-a-Sinus-Infection

yukarıdaki linkteki sayfayı googledan türkçeye çevirebilir isteyenler etkili yöntemler var. benzer bir içerik de aşağıdaki linkte türkçe olarak var.
    http://www.iyibakkendine.com/sinusleri-bosaltmak-icin-dogal-bitkisel-sinusler-nasil-acilir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosnahersek -- 4 Temmuz 2018; 17:30:7 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.