Şimdi Ara

-Siprariş geldi testler içerde- Corsair mi Samsung mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bana da babam bu ikisi arasından Force Gs almış sizce neden Evo kötü?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair kötü demedim benimde Corsaire karşı bir sempatim var ve kaliteli bir ürün gerçekten kullanıcağım sistem İntel olduğu için problem olacağını zannetmiyorum
  • Birde Evo alma diyenlerin coğunun sisteminin AMD olduğunu görüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ__SeLo66

Birde Evo alma diyenlerin coğunun sisteminin AMD olduğunu görüyorum

Evo alma dimek ile amd sistem kullanmanın sizce ilişkisi nedir?

Ben evo alma diye ezbere söylemiyorum.

Sizce neden evo almalı o zaman intel kullananlar ezbere evo alın diyorlar dememem için bunu açıklamanız lazım.

Bence neden evo almamalı?

Samsung evolarda tlc nand bellek teknolojisini kullanıyor.

Piyasadaki diğer bir çok ürün mlc nand bellek teknolojisine sahip?

Mesela samsung pro,ocz ürünleri,corsair ürünleri.

Peki nedir tlc ve mlc nand belleklerin farkı?

Mlc nand bellekler hücre başına 2 bit veri yazarken tlc nand bellekler hücre başına 3 bit veri yazar.

Bu hem sdd ömründen alır hem de performansından.

Peki bunu neden yapıyor samsung çünkü ucuza maledip, pro serisi satamadığı müşteriye ssd satmak için.

Mesela samsung pro serisine 5 yıl garanti verirken daha yeni çıkan evo serisine 2 yıl garanti verir.

PEKİ SİZ NEDEN EVO TAVSİYE EDİYORSUNUZ?

BAKIYORUMDA EVO TAVSİYE EDENLER HEP İNTEL KULLANICISI?

ACABA SIRF MARKASINA BAKIP MI ALIYORSUNUZ HER ÜRÜNDE YAPTIĞINIZ GİBİ?

• Umûmî mânâda bakarsak 840 EVO daha kararlıdır. Fakat NAND Flash yazma ömrü cihetinden Force GS öndedir.

Mâlûmunuz SSD'leri istikrarlı kılan birçok unsur vardır. Şu makâlede hepsine temâs edilmiş

Verîleriniz Ne Kadar Ehemmiyetli ?

http://www.ssdlabs.net/makaleler/verileriniz-ne-kadar-ehemmiyetli/

840 EVO'ların AMD'nin eski güney köprülü anakartlarında sıkıntı çıkardığını birkaç yerde gördüm. Dikkâtimizi toplayalım: AMD'nin eski güney köprüleri dedim, yanlış hatırlamıyorsam SB750 ve altı. Yâni yenilerde bir uyumsuzluk yoktur.

Fakat bu da demek değil ki her SB750 ve altı problem çıkaracak. Ama çıkaranlar da az değildir. Bunu göz önünde bulundurarak tercih yapmak lâzım.

@dJ__SeLo66

Corsair'in kendisi değil, Türkiye eski müvezzî iflâsını verdi. Corsair Türkiye pazarına ehemmiyet göstermekte ve gördüğüm kadarıyla müşteri memnûniyetine dikkât ediyorlar. Balkanlar, Africa ve Orta Doğu pazar hareketlerini de direk Türkiye üzerinden idâre ediyorlar. Yâni Türkiye pazarı Corsair için bu zikretmiş olduğum bölgelerden de daha üst bir mevkiide.

Daha detaylı mâlûmâtı şu incelemenin son sayfasında bulabilirsiniz:

http://www.ssdlabs.net/incelemeler/corsair-neutron-gtx-240gb-incelemesi-amberin-gucu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solid State Disk -- 28 Nisan 2014; 19:58:43 >

• Bütceye göre hareket ettim ben burda, hiç bir markayı savunmuyorum daha öncede hiç bir marka kullanmadım, hangisini alayım diye konu açtım birazda araştırma yaptım her 10 kişiden 8 i Evo diyor o yüzdenEvo sipariş ettim olumlu yada olumsuz sonuçları öğrenmem için kullanmam gerekiyor ben burda herhangi bir markayı karalamıyorum yanlış anlaşılmasın
  • Vatandan hafta sonu indirimi ile 226 TL + 7 TL Kargo 234 TL ye aldım bugün elime geçti ve hemen bilgisayara monte edip sistemi kurdum ilk defa bir SSD kullanıyorum normalde Windows 40 ile 60 saniye arasında açılıyordu şu an açılması 10 saniyeyi geçmiyor programların kurulumu ve açılışı ise gerçekten tatmin edici üstelik anakartım sata2 :). Bence giriş seviyesi için ve F/P bakımından mükemmel bir ürün kutu içeriğinde ki tek eksik 3,25 yuva için 2,5 dönüşüm aparatının olmaması, ince ve şık dizaynı kalitesini gösteriyor zaten sata2 ile test eden arkadaşlar varsa karşılaştırma yapabiliriz değerlendirmeler aşağıdaki gibidir olumlu olumsuz cevap bekliyorum

-Siprariş geldi testler içerde- Corsair mi Samsung mu ?

• Vatandan hafta sonu indirimi ile 226 TL + 7 TL Kargo 234 TL ye aldım bugün elime geçti ve hemen bilgisayara monte edip sistemi kurdum ilk defa bir SSD kullanıyorum normalde Windows 40 ile 60 saniye arasında açılıyordu şu an açılması 10 saniyeyi geçmiyor programların kurulumu ve açılışı ise gerçekten tatmin edici üstelik anakartım sata2 :). Bence giriş seviyesi için ve F/P bakımından mükemmel bir ürün kutu içeriğinde ki tek eksik 3,25 yuva için 2,5 dönüşüm aparatının olmaması, ince ve şık dizaynı kalitesini gösteriyor zaten sata2 ile test eden arkadaşlar varsa karşılaştırma yapabiliriz değerlendirmeler aşağıdaki gibidir olumlu olumsuz cevap bekliyorum

• o puanlarda bi terslik var
  • Ne gibi bir terslik hocam anlayamadım
  • 609mb/s okuma hızı ve 9776mb/s yazma hızı normal değil bir ssd için.
    ama samsungun sevmediğim rapid modu var galiba, ramden bir miktar kullanıyor, o olay varsa hızlar doğru olabilir, ama o durumda da bu hızlar ssd nin değil ramin hızları demek oluyor, bu yüzden sevmiyorum zaten.

rapid modu açık değilse hızlar hatalıdır.
  • Rapid in açık olmasının her hangi bir zararı olurmu yada + ları
  • bilgim yok maalesef.
  • quote:

Rapid in açık olmasının her hangi bir zararı olurmu yada + ları

Günlük kullanımda bir getirisi yok.

Elektrik kesintilerinde SSD'nin o an üzerinde çalıştığı verîlerin buhar olması yanında işletim sisteminin de çökme ihtimâli mevcud.
  • Teşekkürler
  • Samsung al. Çünkü diğer markalarda teknik destek sıkıntısı olabilir. Ben mesela kingston aldım kazığı yedim muhatap aradım saatlerce. Samsunf Türkiye'de her türlü teknik desteği verir. Samsung kesinlikle.
  • dJ__SeLo66 kullanıcısına yanıt
    bu sonuçları sata 2 girişine takarakmı aldınız
  • Benim üründe bugün geldi. 120gblık versiyon.

• Doğrudur hocam

@alperen_69

Hayırlı olsun Evo candır

@ezimuse
  • dJ__SeLo66 kullanıcısına yanıt
    konuyu ilk mesajına ekleyebilirsin hocam

★SAMSUNG 840 EVO 120GB İNCELEMESİ + ANA KONU + Kullanıcılar Kulübü

http://forum.donanimhaber.com/m_91352145/f_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 8 Mayıs 2014; 1:07:01 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.