Şimdi Ara

Sıradışı bir Askerlik !! Detaylar içeride[SS]...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
3.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar .Yaklaşık 1 ay önce terhis oldum , MYO mezunu olduğum için asklerliğimi uzun dönem olarak yaptım . Ve bu 15 ayın 9 ayını Belçikada ki Avrupa Müttefik Genel Komutanlığı(S.H.A.P.E) yani NATO'nun ana askeri karargahında tamamladım.Detaylara girmeden önce bazı şeyler söylemek istiyorum ; orada askerlik yapmamın hiçbir şekilde bir torpille kaydırtma ile alakası yoktur .

1.Bölüm: Başlangıç

Askerliğe başlamadan önce gerçekten çok sıkıntılıydım özellikle 15 ay nasıl geçecek diye kara kara düşünüyordum . Acemi birliğim 1.piyade eğitim tugayı/manisa'da idi.

O ilk günü hiç unutamam , aileyle vedalaşma ,elinde koca bir bavul içeride herkes aynı . Kamuflajları verip hemen giyin dediler ve artık tamamen asker olmuştuk.İlk hafta bayağı zor geçti içtimalar,tüfekli hareketler,yürüyüş eğitimleri vs . 2 haftada yine içtima alınırken bölük komutanı "Aranızda yabancı dil(ingilizce,fransızca) bilen var mı ?" diye bir soru sordu benle birlikte 2-3 kişi elini kaldırdı . Sonra bir usta asker eşliğinde bir yemekhaneye girdik . Önümüze bir soru kitapçığı ve optik kağıt verdiler. Ben ingilizce'den girdim sınava ve sorular çok basit geldi . Sanırım 50 sorunun tamamına yakınını doğru cevaplamıştım . Sınavdan sonra günler geçti acemiliği bitirdik ve dağıtımım ankara/kara kuvvetleri komutanlığı çıktı.

Dağıtım izninde aileyle hasret giderdikten sonra birliğime katılmanın vakti gelmişti. Artık usta askerdik ne de olsa (biz öyle zannediyorduk tabii ) . Giridk içeri katılış işlemlerimiz yapılıyor oradakiler " sen shapeçi'sin şu şu bölüğe gidiyorsun " Shape ne idi , ne demekti o zamana kadar bir fikrim yoktu . Daha sonra bizim oraya ingilizce sınavı ile seçilmiş olduğumuzu ve belçika'daki SHAPE karargahına gidecek adaylar olduğumuz söylendi . Toplamda 30 kişi civarı vardı bu adaylardan . Orada 5 ay kaldık , bu süre içinde Sağlık kontrolleri,İstihbarat , ve belirli ingilizce sınavlarından geçtik bunlar acemilikte ki gibi kolay sınavlar değildi . Yazılı(test) sınav, Listening(dinleme) sınavı,Essay(paragraf) sınavından sonra sıra geldi sözlü mülakata . Zarftan bir konu çektim ve o konu hakkında konuşmaya başladım ilk başta heyecandan bayağı aksama ve unutma oldu tabii ki ama sonradan topladım ve sınavlarımız bitti . Ve yaklaşık 1 ay sonrasında sonuçlar açıklandı ve benle birlikte 10 arkadaş seçilmiştik belçika'ya gidiyorduk

2 bölüm:Gidiş işlemleri

Oraya gitmeden önce askeri polislik(inzibat) ve yakın koruma eğitimi aldık yaklaşık 3 hafta boyunca. Eğitimler bittikten sonra geriye tek bir iş kalmıştı o da Pasaport .

Bir gün bizi bir astsubay eşliğinde kamuflajlı olarak Ankara emniyet müdürlüğü pasaport işlemlerine gönderdiler . Ve böylece pasaport işimizi de halletmiştik. Hem de hizmet pasaport'u yani Gri pasaport alacaktık Gideceğimiz yerde bizim karacı kamuflajı giyilmiyormuş ( yeşil olandan ) bize jandarma kamuflajı verdiler( sonraki resimlerde göreceksiniz ne kadar kötü göründüğünü ) daha sonra bizi ailelerimizle görüşelim diye 5 günlük izine çıkardılar . 5 gün sonra döndüğümüzde pasaportlar hazır,uçak biletleri alınmış 5 gün sonraki kalkış gününü sabırsızlıkla beklemeye başladık .

3.bölüm:Sonunda..

Ve o gün gelip çatmıştı . Hepimiz heyecanlıydık birliğimizden çıkıp bizi Esenboğa havaalanına götürecek servis'e binip yola koyulduk . Ankaradan ilk istanbul oradanda İstanbul-Brüksel uçağına bindik . Brüksel'e indiğimiz ilk an çok güzeldi sanki turist gibi hissediyorduk kendimizi ama daha ilk andan bir aksilik yaşadım bavulum kaybolmuştu Neyseki 1 hafta içinde geri göndereceklerdi Bizi karşılayan komutanımızla birlikte karargahın bulunduğu Mons şehrine doğru yola çıktık. Gittiğimizde odalarımıza yerleştik artık koğuş sistemi yoktu 2 kişilik odalar ve az sayıda tek kişilik odalar vardı . Gelirken cep telefonumuzu ve notebooklarımızı almıştık çünkü orada kullanım konusunda hiçbir sıkıntı yoktu Karagahın içi aynı bir kampüs gibiydi yaşam alanları,spor salonları,hastane, süpermarket neredeyse hepsi içerideydi.

Karagahın Resmi (sadece ana bina ) :

4.bölüm:İşe başlıyoruz
    Katılış işlemlerimizi yapıp görev yerlermizin belli olmasını bekledik . Bu işlemler orada bulunan türk askeri temsilciliği tarafından yapılıyordu. Her nato ülkesinin kendi askeri temsilciliği karargahın içinde.Öncelike arkadaşlar Nato bünyesindeki bütün ordular tam profesyonel bizim gibi er-erbaş kavramları yok .Tam Profesyonel olmayan sadece Türkiye ve Norveç. Oradaki rütbemiz onbaşı yani Nato koduna göre OR-4 yabancı ordularda ki onbaşı statüsündeki insanlar hepsi profesyonel yani adam 40 yaşında ama seninle aynı rütbede yani ilk başta değişik geliyor insana Ben ve 4 arkadaşım görev yerleri askeri polislik(Military Police yani MP) olarak belirlendi.1 haftalık oryantasyon eğitimde MP lerin işleyişi,kontroller,shiftler( yani çalışma vardiyaları) konusunda bilgi edindik ve sıra geldi atış zamanına O zamana adar hiç tabanca ile atış yapmamıştım görevimiz neticesinde hepimizin tabanca'yı dolu olarak taşıması gerekiyordu(Herhangi bir acil durum anında) ve atış tecrübesi edinmemiz lazımdı. İlk atışımda 100'e yakın mermi attım Sarsılmaz Kılınç 2000 tabancam ile Ertesi gün normal anlamda ilk kez vardiya'ya başlayacaktık , görev yaptığım shiftte amerikan,norveçli,alman,fransız,italyan,ingiliz bir çok asker vardı ama özellikle amerikanlar çok sıcakkanlı ve yardımsever insanlar. Görevimiz açıkçası genelde girişlerde id kontrolüne dayanıyordu tabii karargahında içinde trafik akışı,güvenlik,kayıp-çalıntı gibi şeyler de bizim sorumluluğumuzda idi. Oradayken ilk başta konuşurken çekingen konuşuyordum acaba bi hata yaparsam falan diye geçiyordu içimden ama daha sonra alışınca çok güzel muhabbetler oldu aramızda. Bir çok eğlenceli anımız oldu,bir çok arkadaşlıklar kurduk. Paris'i , amsterdam'ı , brüksel'i gezme sanşı bulduk. 9 ay dolu dolu geçti bizim açımızdan ve ayrılık vakti geldiğinde açıkcası üzülüyordum o güzel yerden gidiyorum diye. Yeni resimler ekleyeceğim arkadaşlar fırsat buldukça
    Bir kaç resim :
    Soldan üçüncü benim
    Ve plaket günü:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saurone -- 22 Aralık 2012; 21:10:45 >

• Allah herkese böyle askerlik nasip etsin.Özellikle bana 5 6 sene var bana :) Okumassam :D
  • maas verdiler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cüzi bir miktar verdiler tabii 700€ civarı
  • helal olsun.

çok güzel olmalı hocam, devreleriniz hakkarideyken siz brükselde

işte dil bilmenin avantajları
  • mesaj bulunsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • önlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saurone

Cüzi bir miktar verdiler tabii 700€ civarı

ne guzel... hayirli islerde kullanirsin insallah arkadasim...

• Askere gitmeyi düşünmüyorum.. Bu konu üstünde tartışmak istemiyorum..

Askerliğe gidersem bordo berelilere katılmak isterim..

Buna uygun şartları taşıyoruzda bakacaz..
  • @ssatiliknick

Saol hocam çok gurur verici birşey tabii tsk tarafından oraya ülkeni temsil etmek için gönderiliyorsun

@Trademtr

Valla birşey kalmadı ki hocam orada hayat çok pahalı gerçekten sivil olsan yetmez o para... Sırf mutfak harcamaları 300€ tutuyor yemekleri herkes kendi yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saurone -- 22 Aralık 2012; 21:10:03 >
  • İyiymiş yahu. Ben de kısa dönem olarak Şırnak'ta yaptım askerliği Sıkıntısız bitirip hayırlısı ile gelmişsin. Bir çok güzel anın olmuş ne güzel.

Allah herkese böyle askerlik nasip etsin ne diyeyim.
  • Süper bir askerlik yaşamıssın hocam , bende dil öğrenip gideceğim ama şansıma afganistan düşer anasını satim...
  • Vay be helal olsun

Sende göze batmıssin baya genc kalmissin

• kusura bakma ama torpil kokusu var . askerliğimi şırnakta yaptım 7 öğretmen ve 1 mühendisten oluştan kısa dönem gruptuk . myo mezunu böyle askerlik yaptıgı ne duyulmuş ne görülmüş iş .
  • ee askerliğide bitirdin şimdi ne iş yapıyosun hacı
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

kusura bakma ama torpil kokusu var . askerliğimi şırnakta yaptım 7 öğretmen ve 1 mühendisten oluştan kısa dönem gruptuk . myo mezunu böyle askerlik yaptıgı ne duyulmuş ne görülmüş iş .

Kısa dönemlere böyle birşey yok zaten ... uzun dönemleri göderiyorlar ki zaten uzun dönemlerden ingilizce bilen sayılı

@Apollon valla doğru söyledin en genç benim orada

@FreeRun hocam dinleniyorum şu anda yakında iş arayışlarına başlayacağım

• quote:

@ssatiliknick

Saol hocam çok gurur verici birşey tabii tsk tarafından oraya ülkeni temsil etmek için gönderiliyorsun

@Trademtr

Valla birşey kalmadı ki hocam orada hayat çok pahalı gerçekten sivil olsan yetmez o para... Sırf mutfak harcamaları 300€ tutuyor yemekleri herkez kendi yapıyor

Herkez yerine herkes der misin?O z harfleri takntı yapıyor bende.

• çok güzel bir tecrübe olmuş senin için. dil bilmek anahtar olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnceuçluşarjaleti

quote:

@ssatiliknick

@Trademtr

Valla birşey kalmadı ki hocam orada hayat çok pahalı gerçekten sivil olsan yetmez o para... Sırf mutfak harcamaları 300€ tutuyor yemekleri herkez kendi yapıyor

Herkez yerine herkes der misin?O z harfleri takntı yapıyor bende.

Affınıza sığınarak artık Değiştirmeye başlarım sağolasın uyarın için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.