Şimdi Ara

SIRALI SİSTEM USTALARI BAKMADAN GEÇMEYİN.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet bende 15 gün önce lpg taktırdım aracıma pişman oldum çekiş düşük yaıt aynen benzingibi kalkışlarda tekleme var bazen hiç gaz yemeyip stop ediyor 3 kez ayar yapıldı orda iyi kısa bir süre sonra yine aynı oluyoryani 4-5 saat sonra bazende düzeliyor sonra yine çekiş düşüyor gaz yemiyor benzine geçimce bu sorunların hiç biri kalmıyor pişman oldum bunu taktırdığıma markası yerli malı eko gas bilmiyorum bunların hepsimi böyle en kısa zamanda bunu söktürecem artık lazım deyıl bunun tasarrufu falan zaten tasarrufta yok benımkınde benzinle aynı yakıyor arabayıda rezil etti kısacası bu arabaları kullanacaksak benzinle kullanacağız yada karbüratörlü bi araç alıp onu gazla kullanacağız benım daha önce doğan slx im vardı çok memnundum bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim
  • herşey ayardan kaynaklanmaz montajdan da olur bizim rovera lpg takıldığında ayarsız halinde bile rolantide bazen stop etme yapıyordu okadar.manifoldun 20-25 derece açı ile delinmesi gerekmektedir aracınızın hızlanması ,yüksek devirlerdeki performansı,son sürate ulaşma zamanı uzadıysa istediğiniz kadar ayar yapın laptop la gene düzelmez. aracıma lpg taktırmadan yabancı sitelerden pdf montaj dokümanları okumuştum ordan biliyorum.
  • İLAHİ A.KEMAL BEY
    quote:

Orjinalden alıntı: alikemal80

kafanı parçalamadan git söktür şu lpg kitinden bozma dalgayı. adam gibi birşey taktır da sana da aracına da yazık olmasın kardeş.

golf 4 pasific tartarini

quote:

Orjinalden alıntı: KOCATEPEBAYRAM

• quote:

Orjinalden alıntı: polaristanbul

ÖNCELİKLE ŞU AN İÇİN İTALYAN SİSTEMDEN SASMAMANIZI ÖNERİRİM.
    EN BASİTİNDEN SUNU SÖYLEYEBİLİRİM:
    İTALYANLAR 5 YILDIR BU SİSTEMİ KULLANIYORLAR VE BELLİ ARGE ÇALIŞMALARINDAN SONRA BU NOKTAYA ULAŞTILAR.
    ÖYLE HERŞEY KOPYALAMA İLE OLMUYOR. YOKSA YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI...
    YALNIZ ŞUNU UNUTMAYINIZ Kİ YERLİ LANSE EDİLEN ÜRÜNLER MAALESEF TOPLAMA PARÇALARDAN OLUŞUYOR . BELLİ PARÇALARI YERLİ YAPILIYOR
  • ben de de aynı sorun var. burda yazmıyosanız bize de pm den atsanız diycem.
  • yerli malı kullanan arkadaşlara Allahtan sabır dileriz :)

quote:

Orjinalden alıntı: ekek

evet bende 15 gün önce lpg taktırdım aracıma pişman oldum çekiş düşük yaıt aynen benzingibi kalkışlarda tekleme var bazen hiç gaz yemeyip stop ediyor 3 kez ayar yapıldı orda iyi kısa bir süre sonra yine aynı oluyoryani 4-5 saat sonra bazende düzeliyor sonra yine çekiş düşüyor gaz yemiyor benzine geçimce bu sorunların hiç biri kalmıyor pişman oldum bunu taktırdığıma markası yerli malı eko gas bilmiyorum bunların hepsimi böyle en kısa zamanda bunu söktürecem artık lazım deyıl bunun tasarrufu falan zaten tasarrufta yok benımkınde benzinle aynı yakıyor arabayıda rezil etti kısacası bu arabaları kullanacaksak benzinle kullanacağız yada karbüratörlü bi araç alıp onu gazla kullanacağız benım daha önce doğan slx im vardı çok memnundum bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim

• ben aldesa sıralı kullanıyorum hem de en sorunlu denilen hyundai marka arabamda gayette sorunsuzum. arkadaşın biri allahtan sabır dilemiş teşekkür ederim kedisine diğer markalar 1.750-1.800 iken ben 1.000 ytl ye hallettim işimi ben o zaman daha fazla para verenlere dua etmiştim allah ödemelerinde kolaylık versin diye....:) iş yerli malı ithal malı değil arkadaşlar herkes sattığı malı övecek elbette ama ben bir KULLANICI olarak şunu gözlemledim bir kere araç benzinde sorunsuz çalışacak ve bakımları dört dörtlük yapılmış olacak öyle ki ateşleme bobini bile kontrol edilmeli. lpg montajı ondan sonra yapılmalı. hava akış debimetresindeki küçük bir hata benzinde tolere edilebiliyorken havaya karşı çok hassas olan lpg de bu durum rölanti dengesizliğine sebep olabiliyor. Ateşleme bobinindeki ufak hatalar da lpg de silkelenme sorunlarına sebep olabiliyor.bazı insanlar bakımsız araca lpg yaptırıyor buna insan hatası da ekleniyor ondan sonra suç lpg kitine atılıyor. bu sözüm yerli yabancı tüm kitler için geçerlidir.yoksa brc takılıp da at gibi zıplayan araçlara da rastlanıyor sorun da enjektör sırasının ters olmasıymış yani her markada sıkıntılar yaşanabiliyor. lpg olayında kitten ziyade aracın benzindeki çalışma düzeni ve montaj işçiliğinin kalitesi önemlidir.

• @levent +1

ben de 2 hafta önce landi renzo taktırdım
    2. gün tekleme yaptı, gaza geçmemeye başladı vs. sorun yaşadım.

ama sorun lpg kiti değil araçtanmış, bujilerden biri yağlama yaptığı için gazı kesiyormuş.
    115.000 bakımında bujileri değişecektim gerçi ama 3.000km önce değişmek zorunda kaldım..
    4 bujiyi yeniledim ne çalışırken sorun, ne tekleme, ne çekiş düşüklüğü hiç bir şey yok.
    maşallah şeytan kulağına kurşun.

önce aracınızı sorunsuz hale getirin ve ondan sonra lpg kiti taktırın.
  • Bende yerli mal ATİKER kullanıyorum ama suan sorunsuz.İmşallah ilerde yapmaz,yalnızca lpg den benzine geçme sorunu olmuştu ama ada beyin değiştirilince ortadan kalktı.Herkese tavsiye edebilirm ancakkkkkk;işi bilen usta önemli,gerisi boş...
  • bana dilemene gerek yok gayet memnunum 10.000 km bitti montajdan hariç daha uğramadım
    quote:

Orjinalden alıntı: MOCAN OTOGAZ

yerli malı kullanan arkadaşlara Allahtan sabır dileriz :)

quote:

evet bende 15 gün önce lpg taktırdım aracıma pişman oldum çekiş düşük yaıt aynen benzingibi kalkışlarda tekleme var bazen hiç gaz yemeyip stop ediyor 3 kez ayar yapıldı orda iyi kısa bir süre sonra yine aynı oluyoryani 4-5 saat sonra bazende düzeliyor sonra yine çekiş düşüyor gaz yemiyor benzine geçimce bu sorunların hiç biri kalmıyor pişman oldum bunu taktırdığıma markası yerli malı eko gas bilmiyorum bunların hepsimi böyle en kısa zamanda bunu söktürecem artık lazım deyıl bunun tasarrufu falan zaten tasarrufta yok benımkınde benzinle aynı yakıyor arabayıda rezil etti kısacası bu arabaları kullanacaksak benzinle kullanacağız yada karbüratörlü bi araç alıp onu gazla kullanacağız benım daha önce doğan slx im vardı çok memnundum bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim

• şimdi herkes bir miktar kendi payına alınmış, hak veriyorum..

parça sıkıntısı , garanti sıkıntısı çekerseniz umarım sizler de bana hak vereceksiniz.

taklit ürünlerle, kopyacılıkla bir yerlere gelen canım ülkemde umarım bu çil yavrusu gibi türeyen kitlerden kullanıcılar mağdur olmaz..

iyi günler dileriz

quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

bana dilemene gerek yok gayet memnunum 10.000 km bitti montajdan hariç daha uğramadım
    quote:

Orjinalden alıntı: MOCAN OTOGAZ

yerli malı kullanan arkadaşlara Allahtan sabır dileriz :)

quote:

• evat sorunlar aynen devam ediyor ecu değişti enjektörler kontrol edildi normal dediler bujile değişti kelebek ten olabilir dediler oda temizlendi yani araç benzinde gayet normal ama gazdasapıtıyor soğuk sıcak fark etmiyor ilk gaza basışta gaz yememe tekleme bazen stop etme ve çok yakma benzinde gazda aynı yakıyor bu sorunu naasıl çözebilirim acaba bu konuda ne yapmam gerekir teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: @levent@

ben aldesa sıralı kullanıyorum hem de en sorunlu denilen hyundai marka arabamda gayette sorunsuzum. arkadaşın biri allahtan sabır dilemiş teşekkür ederim kedisine diğer markalar 1.750-1.800 iken ben 1.000 ytl ye hallettim işimi ben o zaman daha fazla para verenlere dua etmiştim allah ödemelerinde kolaylık versin diye....:) iş yerli malı ithal malı değil arkadaşlar herkes sattığı malı övecek elbette ama ben bir KULLANICI olarak şunu gözlemledim bir kere araç benzinde sorunsuz çalışacak ve bakımları dört dörtlük yapılmış olacak öyle ki ateşleme bobini bile kontrol edilmeli. lpg montajı ondan sonra yapılmalı. hava akış debimetresindeki küçük bir hata benzinde tolere edilebiliyorken havaya karşı çok hassas olan lpg de bu durum rölanti dengesizliğine sebep olabiliyor. Ateşleme bobinindeki ufak hatalar da lpg de silkelenme sorunlarına sebep olabiliyor.bazı insanlar bakımsız araca lpg yaptırıyor buna insan hatası da ekleniyor ondan sonra suç lpg kitine atılıyor. bu sözüm yerli yabancı tüm kitler için geçerlidir.yoksa brc takılıp da at gibi zıplayan araçlara da rastlanıyor sorun da enjektör sırasının ters olmasıymış yani her markada sıkıntılar yaşanabiliyor. lpg olayında kitten ziyade aracın benzindeki çalışma düzeni ve montaj işçiliğinin kalitesi önemlidir.

BENİMKİSİDE HUNDAİ ACCENT ALDESA SIRALI AMA KONUYU AÇTI ACALI AYNI SORUN VAR NE YAPSAM BİLMİYORUM?

• BU KONUYU AÇTIĞIMDAN BU YANA HİÇ BİR DEĞİŞME YOK DAHADA HER GEÇEN GÜN DAHA KÖTÜYE GİDİYOR. LPG Yİ TAKTIRMADAN BUJİLEERİ YAĞINI SUYUNU V.S. HERŞEYİNİ TÜM BAKIMLARINI YAPTIRMIŞTIM BENZİNDE ÇOK SÜPER Bİ PROBLEM OLSA BENZİNDEDE YAPMASI GEREKMEZMİ SADECE GAZDA YAPIYOR BUNU BİRDE LPG TAKTIRMADAN ÖNCE AKÜYÜ DEĞİŞTİRMİŞTİM O ZAMAN AKÜCÜ SORMUŞTU LPG Lİ İSE YÜKSEK DEĞERDE AKÜ VERELİM BEN HAYIR ORJİNALİ OLSUN DEMİŞTİM ONDAN FARKEDERMİ YOKSA BUJİLERİ KABLOLARI TEKRAR DEĞİŞTİREYİMMİ Kİ??BIKTIM VALLA 1100YTL YE TAKTIRDIM SANIRIM PARAYI CAVUR ETTİK
  • ankaradaysanız şaşmaz sanayi sitesinde soylu otogaz var tavsiye ederim muttalip isminde bir arkadaş var ilgilidir
    quote:

BU KONUYU AÇTIĞIMDAN BU YANA HİÇ BİR DEĞİŞME YOK DAHADA HER GEÇEN GÜN DAHA KÖTÜYE GİDİYOR. LPG Yİ TAKTIRMADAN BUJİLEERİ YAĞINI SUYUNU V.S. HERŞEYİNİ TÜM BAKIMLARINI YAPTIRMIŞTIM BENZİNDE ÇOK SÜPER Bİ PROBLEM OLSA BENZİNDEDE YAPMASI GEREKMEZMİ SADECE GAZDA YAPIYOR BUNU BİRDE LPG TAKTIRMADAN ÖNCE AKÜYÜ DEĞİŞTİRMİŞTİM O ZAMAN AKÜCÜ SORMUŞTU LPG Lİ İSE YÜKSEK DEĞERDE AKÜ VERELİM BEN HAYIR ORJİNALİ OLSUN DEMİŞTİM ONDAN FARKEDERMİ YOKSA BUJİLERİ KABLOLARI TEKRAR DEĞİŞTİREYİMMİ Kİ??BIKTIM VALLA 1100YTL YE TAKTIRDIM SANIRIM PARAYI CAVUR ETTİK
  • merhaba
    italyanlar bu işi yapıyorlar doğru fakat bu demek değildirki türkler yapamaz ben lpg dönüşümü yapıyorum ve italyan bayiliklerimde var hollanda malıda var birde atiker var benim için en önemlisi araca sorunsuz uyum sağlayan bir markaya müşteriyi yönlendiriyorum çünki düşünün yüzlerce araca dönüşüm yapıyorsunuz ve aradan aylar geçiyor bir bakıyorsunuz her gün 30. 40 araç arıza için geliyor ve içinden çıkılamaz bir duruma düşüyorsunuz bayiliğini aldığımız bir çok ürünün montajını müşteri ısrarlı olmadığı sürece yapmıyoruz bazı özel araçlara ise kesinlikle tavsiye ettiğimizin dışında ki bir markayı takmıyoruz bayisi olsak bile ayrıca atikerde sorunu çözülmemiş hiç müşterimiz yoktur. gerçi diğer markalarda da yok fakat bazı özel araçlarda bu marka sizin aracınıza uyum sağlamıyor diye değiştirdiğimiz araçlar var ve o markayı bir daha asla o varyantta bir araca kullanmıyoruz. atiker de arge çalışmasına bayağı bir harcama yapıyor.
    benim kendi aracım 1989 toyota land cruıser ( dizel ) aracımda atiker kit takılı 7.000 km oldu ve performansı mazota göre % 30 civarında arttı neredeyse benzinli gibi gidiyor. şimdilik deneme aşamasında 20.000 km de motoru sökeceğim ve içerisinde oluşan bir zarar varmı yokmu kontrol edeceğim, inşallah bir şeyler çıkmaz ve dizelleride artık aramıza katarız.
    görüşmek üzere hoşça kalın.

• LEVENT BEY MALESEF DENİZLİDEYİM BANA BU CİVARDA LAZIM KARDEŞ....
  • forumda şenmühendislik rumuzuyla yazan metin bey var denizlide faaliyet gösteriyor bence onunla temasa geçin umarım size yardımcı olabilir.
    quote:

LEVENT BEY MALESEF DENİZLİDEYİM BANA BU CİVARDA LAZIM KARDEŞ....

• teşekkürler levent bey şenmühendislikle irtibata geçtim sorunu bulduk sayılır enjektör delikleri büyükmüş başka markaların delikleri ile karşılaştırdık 1.5 lere 1.4 lerin enjektörlerinden takılırmış heral onları değiştireceğim, bilgisayarda otamatik yüklemede fazla gaz arızası veriyor orda emilatörmü neydi gazı veren bi alet varmış ondan sonuna kadar kesti gene aynı arızayı verdi gaz fazla diye bide enjeksiyon deliklerini değiştirip denicem olmassa emilatörde olabilirmiş arıza bakalı artık.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.