Şimdi Ara

Sistem Değerlendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazın satın alacağım aşağıdaki sistemi değerlendirir misiniz?

Oyunları olabildiğince yüksek detayda oynayabilmek istiyorum.
    Olabildiğince uzun dayanabilsin bu sistem (Her yıl bir parçayı upgradelemeyi planlıyorum)
    5.1 Ses Sistemi ile oynayacağım.
    1920x1080 çözünürlüğün üstüne çıkmayı düşünmüyorum.
    Overclock düşünmüyorum.

Sistemi aşağıdaki gibi planladım. Bütçem aşağıdakilerin fiyatı +-200 tl.

İşlemci: Intel i5 4440
    Anakart: MSI B85 - G43 Gaming
    RAM: Corsair 2x4 Vengeance 8GB 1600 Mhz
    Sabit Disk: Seagate 1TB HDD + 8GB SSD SSHD
    Kasa: Corsair Carbide 300R 600W
    Ekran Kartı: Sapphire 7870XT

• hocam çok kötü bir sistem

öncellikle

şöyle bir sistem alabilirsin

ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MIDT ATX SİYAH KASA

COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

MSI GTX770 TWIN FROZR GAMING O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDI GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK

bu parçalar seni uzun bir süre rahatlıkla götürür
  • quote:

Orijinalden alıntı: qenguen

Yazın satın alacağım aşağıdaki sistemi değerlendirir misiniz?

Oyunları olabildiğince yüksek detayda oynayabilmek istiyorum.
    Olabildiğince uzun dayanabilsin bu sistem (Her yıl bir parçayı upgradelemeyi planlıyorum)
    5.1 Ses Sistemi ile oynayacağım.
    1920x1080 çözünürlüğün üstüne çıkmayı düşünmüyorum.
    Overclock düşünmüyorum.

Sistemi aşağıdaki gibi planladım. Bütçem aşağıdakilerin fiyatı +-200 tl.

İşlemci: Intel i5 4440
    Anakart: MSI B85 - G43 Gaming
    RAM: Corsair 2x4 Vengeance 8GB 1600 Mhz
    Sabit Disk: Seagate 1TB HDD + 8GB SSD SSHD
    Kasa: Corsair Carbide 300R 600W
    Ekran Kartı: Sapphire 7870XT

yaza daha çok var kardeş sen sistemi almadan 3 5 gün önce bana danış ben sana en iyisini atarım

bu arada sistem kötü

• notdoppler N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öneriniz için birkaç sorum var:

1) Overclock lu ürünlerin fabrika çıkışı overclocklı değil mi? Ben overclock yapmayacağım?
    2) Bunlar daha fazla watt çekecek değil mi?
    3) AMD işlemcilerle aram pek iyi değil. Doğrudur toplarken hiç kullanmadım ama birkaç bilgisayarda çok yavaş çalıştığını gördüm, belki sistemdendir ama intel'e biraz daha yakınım.
    4) Neden SSD' siz bir sabit disk önerdiniz?
    5) GTX 770 yerine R9 280x veya R9 290 düşünülebilir mi? Bottleneck gibi bir durumla karşılaşır mıyım?
    6) GSKILL ve CORSAIR arasındaki farkı açıklayabilir misiniz?

Özür dilerim biraz fazla oldu sorular ama öğrenmeye çalışıyorum bu konuları :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: qenguen

Teşekkür ederim öneriniz için birkaç sorum var:

1) Overclock lu ürünlerin fabrika çıkışı overclocklı değil mi? Ben overclock yapmayacağım?
    2) Bunlar daha fazla watt çekecek değil mi?
    3) AMD işlemcilerle aram pek iyi değil. Doğrudur toplarken hiç kullanmadım ama birkaç bilgisayarda çok yavaş çalıştığını gördüm, belki sistemdendir ama intel'e biraz daha yakınım.
    4) Neden SSD' siz bir sabit disk önerdiniz?
    5) GTX 770 yerine R9 280x veya R9 290 düşünülebilir mi? Bottleneck gibi bir durumla karşılaşır mıyım?
    6) GSKILL ve CORSAIR arasındaki farkı açıklayabilir misiniz?

Özür dilerim biraz fazla oldu sorular ama öğrenmeye çalışıyorum bu konuları :)

Yok asla fazla olmadı zaten biz soruların için varız;

1) Hayır öyle birşey yok zaten firmalar overclock yapılan ürünlerin garantisini kaldırıyor

2) Hayır watt çekmezler corsairin psu sunun 600w olduğuna bakmayın asıl onun içinde yazan değerler önemlidir ve corsair bunlar için çok kaliteli markadır

3) Bu fiyata en çok performans veren kesinliklle amd dir. Eski amd lere çok bakmayın onlar eski teknolojide şimdiki amd şirketi kendini çok aştı bizim güçlü dediğimiz intel işlemcilere taş çıkaran daha ucuz işlemciler üretiyor artık kesinlikle amd alın.

4) Senin istediğin Hdd + ssd sana ekstra bir performans sağlamayacak zaten 8 g lık bir ssd kapasitesiyle hiçbir program çalıştırılmaz. Aslında ben size sistemi toplarken 128 gb bir ssd eklemiştim ama fiyat 100 lira artınca bende soğutucu ekledim. Senim sana tavsiye ettiğim hdd çok iyidir işini rahatça görür

5) Size dediğim gibi sistemin işlemcisi oldukça iyi 8 çekirdekli bir işlemcidir onun için bir sorun çıkarmaz.

6) Aslında ikiside iyi markadır fakat amd ile iyi performans veren gskill dir bence onun için gskill tavsiyesi verdim

Not: Yazın alacakmışsın ben onu okumamışım Almadan önce bize bir danışmanı tavsiye ediyorum benden daha tecrübeli olan bjk__murat abiye anlat meseleyi zaten o sana en iyi f/p sistemi toplar

• qenguen Q kullanıcısına yanıt
    işlemciniz fx 6100 işlemcine göre kıyaslama yapıldığında başarılı görünüyor. Ekran kartınız ise, btf 4 ultra ayarda oyna herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadaş orhan -- 31 Aralık 2013; 19:47:47 >
  • Tamamdır çok teşekkürler. Bunlar burada benim için referans noktaları oldu, yazın bir kez daha size sorarım. Çok teşekkür ederim yardım eden herkese
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.