Şimdi Ara

Sistem değişimi ve hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sistemin Sony STR-DG 520 (5+1 100 watt)anfi, frontlar pionner CS7070, Surround lar sony SS-A 507(biraz eski bir model). Center Jamo 100, sub ise Sony SA-WM200 . Müzik tarzı oalark jazz ve progressive rock dinlerim, davul hastasıyımdır, bu duruma göre piyasada beni cezbeden çok hoparlör var fakat tam da karar verebilmiş değilim. Acaba diyorumki frontları Yamaha(NS 8900 FORUM AUDİO DA 539 Çift fiyatı çok ucuz geldi ) veya önereceğiniz bir başka marka , surround olarak ise ben pionner 7070leri arkaya alsam nasıl olur acaba , hem müzik hem de sinema zevkimi tatmin edermi?

Yoksa bir başka opsiyon evdeki eski stereo anfime(sony TA D607 ) yeni hoparlör alıp Sony STR-DG520 yi sadece sinema içinmi kullansam , ama 5+1 de müzik dinlerken oldukça zevk veriyor center ve subbas , kararsız kaldım .

Yeni bir çift front alıp eski frontlarımı (pionner 7070) surruond olarak kullansam performans alırmıyım acaba?? yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

• öncelikle sony anfileri yakından takip eden birisi olarak sony anfilerde genelde (da) serilerini almanızı öneririm
    msl (1200es-3200es-5300es-3300es-3200es-5200es-7100es)gibi tabi bütce durumunuzu bilmiyorum
    da serileri anfilerde olmassa olmaz olan (bi-amp) teknolojisi kullanılır buda her bir kanala bass sesleri de verir böylece sesler daha derin ve doğal gelir tabi kolonlarınızda en az 3 yollu olması ve bass verebilen kolonlar olması gerekir ve anfi ses çıkış değerleri msl ohm-walt en azından bu iki unsurun anfi ile bire bir uyması gerekir
    ondan sonra kolonların yerleşimi kalibrede hata olmaması kullanılacak dvd playerin hd olması 1080p ve 24bit ses çıkış olması gbi unsurları göz önünde tutmanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 15 Şubat 2009; 16:25:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuxeses

öncelikle sony anfileri yakından takip eden birisi olarak sony anfilerde genelde (da) serilerini almanızı öneririm
    msl (1200es-3200es-5300es-3300es-3200es-5200es-7100es)gibi tabi bütce durumunuzu bilmiyorum
    da serileri anfilerde olmassa olmaz olan (bi-amp) teknolojisi kullanılır buda her bir kanala bass sesleri de verir böylece sesler daha derin ve doğal gelir tabi kolonlarınızda en az 3 yollu olması ve bass verebilen kolonlar olması gerekir ve anfi ses çıkış değerleri msl ohm-walt en azından bu iki unsurun anfi ile bire bir uyması gerekir
    ondan sonra kolonların yerleşimi kalibrede hata olmaması kullanılacak dvd playerin hd olması 1080p ve 24bit ses çıkış olması gbi unsurları göz önünde tutmanızı öneririm

Sayın yuxeses,

Verdiğiniz bilgilerin tamamına yakını neredeyse yanlış. Bi-amp nedir bilmiyorsunuz, 3 yollu bass veren bir hoparlör diye bir şey yok, ohm-watt birebir uyumlu olması gerekmez vs. vs....

Lütfen sorumluluk sahibi bir kullanıcı gibi davranıp bilmediğiniz konularda, diğer kullanıcılarımız yanlış yönlendirmeyin.

• Yanlış anlaşılma olmasın ama zaten anfiyi yeni aldığımı belirttmiştim, o yüzden bu saatten sonra anfi tavsiyesi için geç sanırım, ben hoparlör tavsiyesi(500-1000 TL arası) ve elimdeki mevcut front olarak kullandığım Pionner hoparlörü yeni frontlar aldıktan sonra surround olarak kullanırsam performansı nasıl olur diye sormuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

quote:

Orjinalden alıntı: yuxeses

öncelikle sony anfileri yakından takip eden birisi olarak sony anfilerde genelde (da) serilerini almanızı öneririm

Sayın yuxeses,

Verdiğiniz bilgilerin tamamına yakını neredeyse yanlış. Bi-amp nedir bilmiyorsunuz, 3 yollu bass veren bir hoparlör diye bir şey yok, ohm-watt birebir uyumlu olması gerekmez vs. vs....

Lütfen sorumluluk sahibi bir kullanıcı gibi davranıp bilmediğiniz konularda, diğer kullanıcılarımız yanlış yönlendirmeyin.

Sayın @altanpsx sanırım arkadaş şundan bahsetmiş ; mesela 8ohm anfin varsa 8 ohm kolon takarsan daha fayda görürsün.İkinci olarak 3 yollu kolondan bahsetmiş ki 3 yollu olması iyidir nedeni ise farklı tonları eğer kolon bünyesinde ayırıcı bulunduruyorsa bu da sesin daha naturel çıkmasını sağlar.Üçüncü olarak bi amp teknolojisi tamamen anfiyle alakalı bir durumdur.Mesela 4 tane 100lük çıkışı bulunan bir anfiniz varsa siz bi amp yapabilirsiniz.İki kolonunuzdada low ve high frekansları olması şartıyla istenildiği zaman biwire istenildiği zaman biamp yapılabilir.Dördüncü olarak arkadaş hdden söz etmiş oda sanırım dvdden daha kaliteli bir source(kaynak) sağlanırsa daha kaliteli bir ses alınabileceğini düşünmüş.

• Sn. Lion Koc

En az 3 yollu hoparlör almalısınız

3 yollu hoparlörün daha iyi veya kötü olması gibi bir durum yok. Bir hoparlörün 3 yollu olması daha naturel çalmasını sağlamaz. İdeal hoparlör tanımı bütün sesin bir driverdan çıktığı bir yapıdan bahseder. Bildiğiniz bir konu ise fikir teatisinde bulunabiliriz.

Biamping de pasif ve aktif olarak yapılabilir. Anlatmaya çalıştığınız şey pasif biamping dir. Bu konudada isterseniz detaylı bilgi verebilirim, ki arkadaşımızın bununla ilgilide bir bilgisi yok.

Ayrıca neden arkadaşımızın verdiği yanlış bilgileri yorumlayarak daha yanlış ve karmaşık bir hale getirdiğimizi, ve arkadaşımızı neden savurunur hale geldiğimizi anlayamıyorum.

İlgili arkadışımız bilmediği bir konuda, yanlış bir terminoloji ile, yanlış bilgiler verip diğer kullanıcıları isteyerek yada istemeyerek yanıltır durumda. Her kullanıcı sorumlu davranmalı ve bilmediği konuda bilgilendirme yapmamalı.

• @altanpsx ben 3 yollu hoperlörlerin hani ayırıcı dahil olanları varya işte o tiplerin daha naturel ses verdiğini sağlam bir dergiden okumuştum.Sanırım hifi uzmanı arkadaşda söylemişti tam hatırlamıyorum.Biamp olayında ise ewt bilgim var tabiiki benim yaptığım pasif olandan.Aktiflerde iki farklı anfi kullanılıyor diye biliyorum.

Ayrıca arkadaşı hiç tanımam onuda savunma gibi bir amacım olamaz öyle anlaşıldıysa özür dilerim.Kendisi forumda yeni ve dolayısıyla biraz daha açıklayıcı olmak istedim arkadaşın görüşlerine.Hepsi bu

Eksik ve yanlış bilgiler verdiğini farkettim ewt.@yuxeses arkadaşda bir daha ki sefere daha dikkatli olur eminim.İyi geceler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: lion_koc

@altanpsx ben 3 yollu hoperlörlerin hani ayırıcı dahil olanları varya işte o tiplerin daha naturel ses verdiğini sağlam bir dergiden okumuştum.Sanırım hifi uzmanı arkadaşda söylemişti tam hatırlamıyorum.Biamp olayında ise ewt bilgim var tabiiki benim yaptığım pasif olandan.Aktiflerde iki farklı anfi kullanılıyor diye biliyorum.

Ayrıca arkadaşı hiç tanımam onuda savunma gibi bir amacım olamaz öyle anlaşıldıysa özür dilerim.Kendisi forumda yeni ve dolayısıyla biraz daha açıklayıcı olmak istedim arkadaşın görüşlerine.Hepsi bu

Eksik ve yanlış bilgiler verdiğini farkettim ewt.@yuxeses arkadaşda bir daha ki sefere daha dikkatli olur eminim.İyi geceler

Özür dileyecek bir şey yok Lion_koc. Ben sadece kullanıcıların bilmediği konularda yanlış bilgi verip insanları yanlış yönlendirmesi konusunda hassasiyet göstermiştim.

Hoparlörlerin 3 yollusu kötüdür demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ben 3 yollu hoparlör kullanıyorum zaten. Ancak teoride durum şu. Bir ses kaynağından çıktığında, üst, orta ve alt frekanslar kulağımıza aynı noktadan gelir ve kulağımız bu şekilde algılar. Yani Hi-Fi sese yüksek sadakat diyorsak, kayda alınmış bir sesinde tüm frekanslarını aynı noktadan kulağa göndermediğimiz takdirde doğallığı yakalamamız mümkün değil. Kaldıki hiçbir kayıtta bunu yakalamak mümküm değil. Sesin kaydedildiği yerin belli bir akustiği var her dinlediğiniz noktada bu akustik değişiyor vs.vs. Ama sesin tek noktadan çıkışı prensibi ile düşünecek olursak, 3 yollu hoparlörlerin daha doğal ses verdiğini iddia etmek pekte makul olmayacak.

• Arkadaşlar,

Hepiniz çok sağolun konu benim sorduğum sorudan epey uzaklaştı , biraz daha okursam bende ne sorduğumu unutacağım fakat tartışmalarınız bittiyse sorduğum soru konusunda yardımcı olursanız sevinirim , özellikle elimdeki mevcut pionner CS-7070 lerin surround olarak kullanılıp kullanılamayacağına dair yardımcı olabilirseniz, sonraki aşama şöyle güzel bir kule tipi hoparlör almak gibi bir niyetim var özellikle yamaha NS-9502 veya NS-77 GİBİ (piano LCD ile uyum sağlayacak ama bunları 5+1 bir anfi de de dinlersek öldürürmüyüz diye de tereddütüm var, müzik için stereo anfi olayı ) veya Wharfedale 9.6 mesela . Ama kararsızım başka bir tavsiye de olabilir tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drummer2003

Arkadaşlar,

Hepiniz çok sağolun konu benim sorduğum sorudan epey uzaklaştı , biraz daha okursam bende ne sorduğumu unutacağım fakat tartışmalarınız bittiyse sorduğum soru konusunda yardımcı olursanız sevinirim , özellikle elimdeki mevcut pionner CS-7070 lerin surround olarak kullanılıp kullanılamayacağına dair yardımcı olabilirseniz, sonraki aşama şöyle güzel bir kule tipi hoparlör almak gibi bir niyetim var özellikle yamaha NS-9502 veya NS-77 GİBİ (piano LCD ile uyum sağlayacak ama bunları 5+1 bir anfi de de dinlersek öldürürmüyüz diye de tereddütüm var, müzik için stereo anfi olayı ) veya Wharfedale 9.6 mesela . Ama kararsızım başka bir tavsiye de olabilir tabi.

Sorduğunuz herşey tamamen kişisel zevk meselesi. Front hoparlörlerinizi surrounda bağlamak konusunda yaşadığınız tereddütün sebebi nedir ?

Size önerebileceğim bir şey eğerki sinema amfinizde pre-out varsa, sinema amfinizin pre-outlarından stereo amfinize giriş yapın. Front ları stereo amfiye bağlayın. Müzik dinleyeceğiniz zaman stereo amfiyi, film seyredeceğiniz zaman her iki amfiyide açın. Böylece hem film hemmüzik keyfini aynı hoparlörlerle çıkartırsınız.

Bahsettiğiniz hoparlörleri dinlememiş olduğumdan bir fikir belirtemiyorum.

• Tereddütüm şu , front olarak kullandığım hoparlörüm Pionner 190 watt ve bildiğiniz gibi frontlar hep büyük fakat surround lar küçük olarak dizayn edilmiştir, o yüzden bendeki cs serisi de oldukça büyük tip olarak. Anfinin surround girişine bağlarsam anfinin gücü ile hoparlör arasında bir uyumsuzluk olurmu diye tereddüt ediyorum .
    Ayrıca anfimin pre-out çıkışı yok fakat zannederim bir switch yardımıyla buna benzer bir bağlantı kuruluyor belki onu kurdurabilirim çünkü 5+1 alınca sony stereo anfim boşa çıktı değerlendirmiş olurum , ayrıca bütün bu işi bilen insanlar stereo anfide müzik dinlenir tavsiyesinde . Yeni front olarak ta piyano görünümlü yamaha NS-77 gibi birşey düşünüyorum . Fakat başka tavsiyeleriniz varsa onu da memnuniyetle değerlendirmek isterim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.