Şimdi Ara

Sistem değiştirirken Nikon D7000 mi D5200 mü almalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nikon'da VR'nin karşılığı titreşim engellemedir (vibration control). Nikon makinelerde bu özellik lensler ile birlikte gelir. Bahsettiğiniz ise AF motoru olup, 3000 ve 5000 serisi cihazların bir üzerindeki seri ile başlr ve yukarıya doğru devam eder. 3000 serisi bir cihazda "D" rumuzlu bir lens alırsanız, gövdede AF motoru olmadığından manuel netleme yapmak durumunda kalırsınız. Bu nedenle "G" rumuzlu oln kendi üzerinde AF özelliği olan lensler almanız gereklidir. Gövdede AF motoruna sahip lensler (G) ise fiyat olarak "D" serisi lenslere göre daha pahalıdır. D80, D90, D300, D300S, D7000 ve D7100'de gövdede AF motoru olduğundan lens maliyetleri düşüktür. Nikon'un tüm fullframe makinalerinde de gövdede AF motoru bulunmaktadır.

Asıl sorunuzun cevabına gelince; nikon 50mm 1.8 D lens, gövdede AF motoru olan makinelerde son derece hızlı bir lenstir. Ancak, manuel netleme yapılması gereken yukarıda bahsi geçen makinelerde, tamamen sizin el alışkanlığınıza kalır her şey. Zaman içinde alıştığınızda, kolaylıkla netleme yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu denli hızlı 50mm'lik bir lenste titreşim engelleme bence çok gereksiz olurdu. Eğer çok hassas bir çekim yapacaksanız, tripod kullanırsınız olur biter. Prime lens olarak adlandırılan lenslerde VR özelliği bulunmuyor diye biliyorum. Dar odaklı telefoto lenslerde önem kazanan bir özellik.

• sailman77 S kullanıcısına yanıt
    50 mm düşünüyorum ama tek sorun AF olmaması çünkü çekim yaparken nadiren de olsa 18-55 ve 55-200 objektifte AF kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stradale

Farklı monitörlerle de baktım durum aynı. Makinemde yarı otomatik ayarı bulunuyordu, renkler soluk çıktığı için bir durak koyu pozlama ile çekiyordum onun sonuçları daha güzel oluyordu ancak bu sefer de makine 30 saniye sonrasında bekleme konumuna geçtiğinde bu ayar kayboluyordu. Her seferinde bunu ayarlamaktan sıkıldım, manuel çekimlerde de soluk çıkma sorunu nispeten devam ediyordu. Aşağıya bununla ilgili birkaç örnek ekleyeceğim. ama boyunda tak gez şeklinde M modunda da sürekli enstantane diyafram ayarlamak sıkıcı oluyor. Ayrıca gece çekimleri de biraz yetersiz gelmeye başladı bu yüzden iso başarımı daha yüksek olan Nikon'a geçmeyi düşünüyorum. Alttaki fotoğraflara bakınca beni daha iyi anlayacağınızı umuyorum. Sol taraftakiler makinenin orjinal çektikleri. Sağdakiler ise yazılım müdahalesi görmüş ve nispeten daha güzel görünenler.

Sistem değiştirirken Nikon D7000 mi D5200 mü almalı?  Sistem değiştirirken Nikon D7000 mi D5200 mü almalı?
     Sistem değiştirirken Nikon D7000 mi D5200 mü almalı?  Sistem değiştirirken Nikon D7000 mi D5200 mü almalı?

Allah aşkına bu foğoğrafları nasıl kıyasladınız açıklar mısınız?

• Picture Styles menüsüne gir, Standart seçeneğinin detaylarına gir, kontrastı ve renk doygunluğunu 2 birim arttır, oldu sana canlı ve renkli fotoğraf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

Allah aşkına bu foğoğrafları nasıl kıyasladınız açıklar mısınız?

dostum üstteki paragrafı okuduysan kıyaslamayı neye göre yaptığımı yazdım, soldaki fotoğraflar makinemin çektiği fotoğraflar ama silik görünüyor. Sağdakiler ise yazılımla müdahale ettikten sonraki halleri, yani daha iyi görünenler oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Picture Styles menüsüne gir, Standart seçeneğinin detaylarına gir, kontrastı ve renk doygunluğunu 2 birim arttır, oldu sana canlı ve renkli fotoğraf.

Ayne makine değiştirmeye hiç gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Picture Styles menüsüne gir, Standart seçeneğinin detaylarına gir, kontrastı ve renk doygunluğunu 2 birim arttır, oldu sana canlı ve renkli fotoğraf.

Hayırdır Ertan Hocam, sen ceza alacak adam mıydın? Neyse geçmiş olsun, halk böyle istemiyor ama

Bu arada "arttır" derken bir tane fazladan "t" harfi kullanman gözümden kaçmadı
  • D7000 kasa olarak D5200'i bence ezer geçer, fakat imaj kalitesinde her ikisi arasında pek bir fark olacağını zannetmiyorum. Bu arada D5200 ile D7100'ün sensörleri aynı deniliyor! Ben D5100 sahibiyim fotoğraf kalitesi oldukça iyi ama kasası ne yazık ki küçük. Sizin için ergonomi önemliyse D7000 derim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.