Şimdi Ara

Sistem Geliştirme Pioneer A30 - Lektor 2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @Kursun_ kusura bakmayın ben öyle kaba olmak istememiştim ama bir sıkımtım, bilmediğim bir konu var çözüm bulmaya çalışıyorum. Çünkü gidip bu kablo konusunda kazıklanmak istemiyorum. Tahmin edersiniz ki kazıklanması çok kolay bir konu. Zaten almak istediğim hoparlörlerde sürülme sorunu olmayacağını anlamış bulunmaktayım. Bunları deniyerek alıcağım.
    @turuncu55 yorumunuz için teşekkür ederim, ancak sizin kablolarda biraz pahallıymış internetten baktım şimdi bir düşük modeli de var, artık düşünücem birşeyler.
  • ninoslayer N kullanıcısına yanıt
    Kablo konusunda size şu öneride bulunabilirim:

1. Kablo kesiti yeterince kalın olsun. Hoparlör kablosunda 0.1 ohm gibi düşük görünen bir iç-direnç dahi amplifikatörünüzün damping factor'ının yarıdan da aza düşmesine neden olur. Damping Factor amplifikatörünüzün hoparlör konilerini sıkı bir şekilde denetlemesini, kontrol etmesini sağlar.

2. Kablonun +/- tarafları birbirine yakın ve sarmaş dolaş olmamalı. Bu iki kablo arasında paralel kapasitif etkiyi artırır. Paralel kapasitif etki tizleri yok eder. Tercihen gidiş ve dönüşün birbirinden biraz daha mesafeli olduğu yassı tip kablo tercih ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 6 Ocak 2015; 23:08:04 >
  • @Kursun_ Process Control'den bildiğim kadarı ile damping factor düşünce, cevap verme zamanı (Response Time) azalıyor ama oscillation oluyor. Bu ses sistemlerinde istemeyen bir durum mu ? Şuan yanlış hatırlamıyorsam 2.5 mm'lik bir bakır kablo kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninoslayer -- 7 Ocak 2015; 0:24:33 >
  • ninoslayer N kullanıcısına yanıt
    Damping Factor'ın düşmesi ile amplinin woofer'ı kontrol etme yeteneği azaldığı için woofer konisi under-damped durumda daha rezonatif davranıyor, istenmeyen salınımları artıyor.

Benim kullandığım kablolar 11 gauge yani yaklaşık 4 mm2.

Not: Damping Factor=(Hoparlörün empedansı)/(ampli çıkış iç empedansı+kablo empedansı/direnci+konnektör kayıpları)
    (Ampli teknik spesifikasyonlarında kablo ve konnektör kayıpları 0 kabul edilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 7 Ocak 2015; 1:05:24 >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Konuyu biraz hortlatayım :)

Dali Zensor 7'leri Pioneer A441 ile sürüyordum, ancak aynı zamanda Yamaha RX-A1010 üzerinden frontları 5+1 de de kullandığım için çok sıkıldım ses ayarı yapmaktan.

Bu A-30'daki Power Direct In girişi Frontları Stereo'yu bağlıyken, hem müzik, hem de film izlerken AVR'den ses kontrolü imkanı verdiği için çok cazip geldi.

Gönül ister ki, A-50 ya da A-70'e çıakyımi ancak bu aralar bu işe çok para harcadım, bütçem A-30'a yetiyor ne yazık ki?

Sizce A-30 Zensor 7'leri tatmin edici şekilde sürebilir mi?

Kaynak olarak Tidal HiFi (iPad 2) > Philips AE2700 > ProJect Dac Box E ya da ProJect Elemental Pikap kullanıyorum.

Şu an cihazı almak üzereyim, ama tecrübeli olanlardan fikir almak istedim.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarı ile Yamaha RX-A1010'un ön sol-sağ pre-out çıkışlarını Pioneer A-30'a yönlendirmek, ön sağ-sol hoparlörleri hem müzik hem de sinema için A-30 ile sürmeyi tasarlıyorsunuz.

Müzik için evet fakat sinemada dinamik genişlik çok fazla olduğundan düşük güçlü ampli kullanmanızı önermem.

Müziği farklı bir ampli ile dinlemek istiyorsanız bir hoparlör anahtarlama sistemi kurmanızı öneririm.
    Evet aynen bu şekilde kullanmak istiyorum.

Yani sinema olarak A-30 hoparlörlere yeterli gelmez mi diyorsunuz?
    Bence yetmez. Gerçi kullanımınıza da bağlı... Ama dediğim gibi sinemada çok büyük bir dinamik genişlik var. Boşuna bazı AV receiver'lara x*240W ampli koymuyorlar... :)

Bu arada halen kullandığınız A441'i de CD Direct'den aynı şekilde kullanmanız mümkün. Herhalde model güncellemek istiyorsunuz.
    Evet ama film izlerken iki amfiden ayrı ayrı ses ayarı yapmaktan sıkıldım, bu amfinin power in girişini kullanacağım.

Bir de bu modelin uzaktan kumandası var.

2x70 az geliyorsa A-70 de alsam 2x90 ile çok fark yaratmayacaktır diye düşünüyorum.
    Evet, uzaktan kumanda büyük bir nimet...

A-30 4 ohm'a 70W olmakla beraber hoparlörleriniz 6 ohm olduğuna göre yaklaşık 50W'ın çok az üzerinde güç verecektir.
    Gerçi A-30'da bu güç değerleri konservatif verilmiş olabilir. Dinamik güç belirtilmemiş.
    Diğer yandan hoparlörlerinizin hassasiyetinin 90 db gibi yüksekçe sayılabilecek bir değerde olması bir avantaj.

Pioneer A-30 almakla Yamaha RX-A1010'un dsp mod'ları iptal edilmiş direkt mod'da stereo performansına göre ne derece bir fark olacak onu değerlendirdiniz sanırım. Eğer fark konusunda bir şüpheniz yoksa A-30'u alıp deneyebilirsiniz. Sinemada zorlanması halinde daha önce bahsettiğim gibi bir anahtarlama sistemini devreye almayı düşünebilirsiniz.
    DSP 2ch Stereo Mod ya da Direct Mod da fena degil muzik performansi, ancak phono performansi cok yerersiz.

A-30 beni umarim isin sinema tarafinda uzmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AVR'ler en tecrübesiz kullanıcılar dikkate alınarak tasarlandığı için phono katı olsa dahi "kasıtlı" olarak yetersiz yapılıyor.
    Şöyle ki:
    Kötü saklandığı için yüzeyi dalgalı hale gelen plaklar çalındığı veya daha ender olarak manyetik kartuş-pikap kolu uyuşmazlığı olduğu durumlarda hoparlörlere düşük frekanslı sinyaller gidebiliyor. Bu durumda hoparlör bass sürücüleri ileri-geri anormal hareketler yapabiliyor. Bunun tecrübesiz kullanıcıyı panikletmemesi için AVR üreticileri genellikle pikap girişlerine iptal edilemeyen bir "rumble" filtre, yani bass sesleri azaltan bir filtre koyabiliyor. Bu sesi olumsuz etkileyebiliyor.

Karşılaşılan başka bir olumsuz durum, AVR'nin pikap girişinin bazılarında aşırı hassas yapılması ve ve biraz yüksek çıkışlı manyetik kartuş kullanılması halinde girişin doyuma ulaşarak kötü ses çıkarması...

Bu nedenle AVR'nizin pikap girişi olması halinde bile bunu kullanmayıp harici bir pikap pre'si kullanmanız halinde tatmin edici bir ses alacağınızı tahmin ediyorum.

Harici bir pikap pre'sine yatırım yapmak istemiyorsanız, ikinci bir seçenek olarak halen kullandığınız A441'in pikap katından memnunsanız bu cihazı pikap pre'si olarak kullanabilirsiniz. Bunun için pikabı A441'e bağlayıp bunun tape-out çıkışını AVR'nin herhangi bir analog girişine bağlayabilirsiniz. Pikap dinleyeceğiniz zaman A441'i elle açmak sorun olacaksa bir master/slave grup priz alıp AVR'yi açtığınız zaman A441'in de açılmasını sağlayabilirsiniz.

Yardım ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Benim için bir kaç tane ayrı çözüm sundunuz ve hepsi benim için çok değerli oldu.

A-441'i takasta kullanabileceğim bir satıcı ile anlaştım A-30 için, bu sebeple benim için çok maliyetli bir alışveriş olmayacak. Bu sebeple A-30'u denemek istyiroum. Beni stereo konusunda üzmeyeceğini düşünüyorum.

Sinema performansına artık bakacağım, yeterli gelmezse, a-441 için önerdiğiniz çözümü burada devreye sokup, phono katı olarak kullanabilirim ileri de amfiyi.
    Bende tam tersi A.30 un sizi üzeceğini düşünüyorum zira Pioneer in en boş ve giriş cıhazı sayılır.Gerçi üstadlar teknik açıdan bilgi verirler size..Eğer mümkünse biraz daha limit artırımına giderek sıfır olmasa bile 2.elden daha iyi bir cihaz bulabilirsiniz,Forumdaki tecrübeli arkadaşlarında fikir bazında size yardımları olacaktır zira ben 1-1.5yıl araştırma ve bekleme sonucunda Forumdaki üstadların yönlendirme ve yardımlarıyla bir Stereo Amp.alabildim.Bu zaman içinde bulduğum en az 2-3 cihazdan buradaki tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda elimine ettim,iyikide onları dinlemişim, bu Forumu seviyorum çok tecrübeli,değerli insanlar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 28 Nisan 2016; 12:03:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    İşin içine power amp in/pre in girince seçenekler baya azalıyor malesef
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.