Yeni bir sistem toplayacağım ve PSU konusunda sizlerden fikir almak istiyorum.http://www.extreme.outervision.com/ sitesini kullanarak yaptığım hesaplamada yaklaşık olarak 550W-600W civarında bir PSU ya ihtiyacım olduğu görülüyor. Aşağıda sizlere sistemimi yazıyorum :
Bu koşullar altında bana önerebileceğiniz PSU seçenekleri neler olabilir acaba ? Açıkcası moduler olmasını tercih ederim ama sonuçta en önemlisi sistemi sağlıklı bir şekilde çalıştırması.
Bütçeyi yazmayı unutmuşum, kusura bakmayın. Tabiki F/P ürünü olmasını tercih ederim, bunun yanında ortalama olarak 200-250 YTL civarında bir para ayırmayı düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir ?
@ kızılejder
Öneriniz için teşekkür ederim. FSP power supply'ların F/P ürünleri olduklarını biliyorum. Bunun yanı sıra modüler olarak önerebileceğiniz bir model var mı ?
hem fiyatı uygun hem tak-çıkar kablolu hemde 620 watt sürekli verebiliyor,önemi pek olmasada 700 watt peak değeri
@ wormhole
Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. Daha önce hiç Real Power güç kaynağı kullanmadım. O yüzden hiçbir bilgim yok. Sizin kullanma şansınız oldu mu ? Eğer oldu ise deneyimlerinizi akatarabilir misiniz ?
Konu ile ilgili başka önerileri olan arkadaşlar var mı ?
Saygılar
ben bunu kullanıyorum bi sıkıntım yok allaha şükür çok sessiz ve anlık sistemin kaç watt çektiğini gösteriyo 28 saat kadar aralıksız çalıştırdım bi sıkıntı yok
Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim sistemim 7/24 açık durumda. Başında olmadığım zamanlarda sistemi download için açik bırakıyorum, çok nadir olarak kapatıyorum, daha doğrusu sadece yeniden başlatıyorum. Bu sebeble, kaliteli, sessiz ve sistemi performanslı olarak çalıştırmama yardımcı olucak bir power supply arıyorum. Bu içerikte önerileriniz neler olurdu acaba ?
Saygılar
arkadaşım ben imzamdaki sistemi 7/24 glacialtech 550 watt ile kullanıyorum yani adı geçen orta seviye psu ların hiçbiri seni üzmezbu frumda birkaç kişi daha cooler master tak-çıkar olandan aldı onlarda gelip bişeyler söylerlerse iyi bir fikir oluşabilir kanımca...
@ wormhole
Sizin kullanmış olduğunuz PSU'nun incelemesini buradahttp://forum.donanimhaber.com/m_20658556/tm.htm okudum. Ürünün yeterli ve F/P ürünü olduğu belirtilmiş ama biraz sesli olduğuna dair açıklamaları okudum. Siz bu üründe bu şekilde bir sorun ile karşılştınız mı ?
Başka PSU önerisi olan arkadaşlar var mı acaba ?
Saygılar
Bu da Thermaltake 'in yeni PSU su.Buna bakabilirsiniz.
kendi psu mu tavsiye ederim tabiki ve bence gayet sessiz ama bu sessizlik kavramı bayağı göreceliben kasasında 8 tane 120lik fan kullanan bir insan olarak söylüyorum yani...
bu arada ben sadece örnek olarak söyledim,bütçeniz 200-250 arasındaysa tabiki thermaltake,cooler master vs markalara yönelmelisiniz...
dikkat etmeniz gerekenler % olarak verilmiş olan verim değeri,
12 v railden yada raillerden kaç amper verdiği(min 18 amper tercih edilmeli bence,birden fazla ise geçerli bu değer tabiki)
bu arada fiyat/performans olarak hala coolermaster 620 watt modüler olanı tavsiye ederim ama incelemelerdende baktığım kadarıyla THERMALTAKE Toughpower Qfan 650W PSU da gayet başarılı ve hatta daha iyi
quote:
Orjinalden alıntı: WeNoM
ben bunu kullanıyorum bi sıkıntım yok allaha şükür çok sessiz ve anlık sistemin kaç watt çektiğini gösteriyo 28 saat kadar aralıksız çalıştırdım bi sıkıntı yok
Öneriniz için teşekkür ederim. Ürünü inceleme fırsatım oldu, F/P açısında gercekten çok başarılı bir ürün. Zaten sizden hemen sonraki mesajda wormhole arkadaşımızda bu ürünün F/P ürünü olduğunu belirtmiş. Alma olasılığım olan listeyi aşağıda belirtiyorum, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
@ wormhole
Ne demek istediğiniz çok iyi anladım. Sanırım size göre sessiz olan bana göre biraz daha gürültülü olarak yorumlanabilir. Bunun yanı sıra, ben genel anlamda kafamda ayırdığım bütçeyi belirtmek istedim. Eğer beğendiğim bir ürün bulursam ozaman daha fazla bütçede ayırabilirim.