Şimdi Ara

SİSTEM KONTROLU ve VİRÜS TEMİZLEME (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
24
Favori
30.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam benim logu da kontrol ederseniz sevinirim. Az önce Counter-Strike açmaya çalıştığım zaman Görev Çubuğundan mikrofonun aktif olduğunu gördüm. Oysaki oyunda mikrofon kullanmıyorum. Bunu virüs mü yapmış olabilir? Geçici korunma için ne yapabilirim? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-751620F32

Buyrun hocam sırasıyla istediğiniz tüm loglar;
    https://send.firefox.com/download/f7409087ba94db88/#I0wvD3rRX6wp_NhPwc2zcg

===================================================================
    https://send.firefox.com/download/98d90f9b2a49dddb/#HL-ytuKitlsokXkI5JvZpg

https://send.firefox.com/download/775bd07811965346/#bD0P68pPkT3XTlBRQCuKAw

https://send.firefox.com/download/0cfcda2600f895da/#tFlBtQy5Z8u9MJHAtvOHUw

Alıntıları Göster
    Merhaba

1- Farbar Fixlist silme işlemi başarılı olmuş.
    2- Emsisoft silme raporunu hala göndermediniz. Günderdiğiniz rapor tarama raporuna aittir. Silme raporunu bekliyorum.
    3- MalwareBytes taramasında Rootkit ayarını açmamışsınız. İşlemlerde dikkat rica ediyorum.

Emsisoft logu bekliyorum.

• Malware Removal kullanıcısına yanıt
    Hocam son kullandığımdan bu yana malwarebytes’ın tasarımı değişmiş. Dediğiniz ayarın yerini bulamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BedirhanTuhana

Hocam benim logu da kontrol ederseniz sevinirim. Az önce Counter-Strike açmaya çalıştığım zaman Görev Çubuğundan mikrofonun aktif olduğunu gördüm. Oysaki oyunda mikrofon kullanmıyorum. Bunu virüs mü yapmış olabilir? Geçici korunma için ne yapabilirim? Teşekkürler.
    Hocam görmeden uyarayım firefoxa yüklenenler silindi şu an. Mediafire'a yükleyebilirsiniz rar şeklinde.

Firefox ile gönderirken gönderme ayarını 7 gün olarak işaretleyin lütfen.
    Veya bu konunun ilk mesajındaki diğer sitelerden gönderin.

Mediafire ile göndermeyin. Zararlı reklamı çok bu sitenin.

Loglarınızı inceledikten sonra cevap yazacağım. Sıra ile cevap veriyorum. Bir de problemin aciliyetine göre.
  • quote:

Hocam son kullandığımdan bu yana malwarebytes’ın tasarımı değişmiş. Dediğiniz ayarın yerini bulamadım.
    MalwareBytesi açın.

Settings > Protection başlığı altında Arşiv ve Rootkit ayarını On konumuna getireceksiniz.

Emsisoft Silme raporuuuu.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rektifier

Bu mesaj silindi.
    İllegal yazılım sorunlarına bakmıyorum. Temizlenir ama o yazılım işlevini görmez.
    Kopya windows kullananlara da.
    Windows orjinal bende

yani diyorsunuz ki yazılımlarda esas tehlikeli olan crack onu temizlersek zaten yazılım çalışmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rektifier

Windows orjinal bende

yani diyorsunuz ki yazılımlarda esas tehlikeli olan crack onu temizlersek zaten yazılım çalışmıyor.
    Öyle demiyorum. Crack'ın özelliği gider. Gitsin de.
    Ama esas yazılım çalışmaya devam edebilir.
  • merhaba,
    CRAB fidye virüsüne maruz kaldım.
    o sıralar birçok yol denedim fakat başarılı olamadım, ve en son format attım..
    C:\CRAB-DECRYPT.txt dosyasını almayı unuttum.
    ama şifreli foto dosyalarını yedekledim.
    bu fotolardaki şifreyi kaldırma şansımız var mı acaba?
    teşekkürler.
    Hocam dediğiniz ayarı Settings > Security başlığı altında buldum. Bilmeyenler için;

SİSTEM KONTROLU ve VİRÜS TEMİZLEME

Malwarebytes (rootkit aktif) tarama sonucu:

Bu da Emsisoft tarama sonucu:

Bahsettiğim sorunun (0xc0000005) kaynağı sürücü sıkıntısıymış. Bunu da çözdüm. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi. Tabi siz de inceleyin isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EynelMefer

merhaba,
    CRAB fidye virüsüne maruz kaldım.
    o sıralar birçok yol denedim fakat başarılı olamadım, ve en son format attım..
    C:\CRAB-DECRYPT.txt dosyasını almayı unuttum.
    ama şifreli foto dosyalarını yedekledim.
    bu fotolardaki şifreyi kaldırma şansımız var mı acaba?
    teşekkürler.
    Zararlının versiyonuna göre değişir.

Burada bir çözücü var mesela;
    https://labs.bitdefender.com/2018/10/gandcrab-ransomware-decryption-tool-available-for-free/

-----------------------

Günümüzde zararlı yazılım tesbit ve temizliği artık uzmanlık gerektiriyor. Ve eğitimi var bu işlerin. Kullanıcı arkadaşlarımız henüz daha hangi antivirüs daha iyi aşamasında. HiJackThis ile zararlı temizliği aşamasında. Bakan ama göremeyen milletiz. Ülkemizde bu işi yapan bir güvenlik sitesi görebiliyor musunuz mesela ? Her neyse...

Bu konuda loglu işlem yapılmaktadır.

• quote:

Hocam dediğiniz ayarı Settings > Security başlığı altında buldum. Bilmeyenler için;

Malwarebytes (rootkit aktif) tarama sonucu:
    https://drive.google.com/file/d/1DstENS-AY_prZlXnZU0hvmcA-E9ep-12/view?usp=drive_open

Bu da Emsisoft tarama sonucu:
    https://drive.google.com/file/d/1qVCyuH0WuC6eceFfFg9hzpuJSaQoAPr8/view?usp=drive_open

Bahsettiğim sorunun (0xc0000005) kaynağı sürücü sıkıntısıymış. Bunu da çözdüm. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi. Tabi siz de inceleyin isterim.
    Hatanın çözüldüğüne sevindim.

Malwarebytes 3.5.1 versiyon farkından kaynaklanmış olabilir.. Sadece güncellemek yetmiyormuş yani..4.0 indirdim ve henüz kurmadım.

Loglar için teşekkürler.

======================================
    https://www.eset.com/tr/home/online-scanner/

Eset Online scanner taraması yapalım.
    esetsmartinstaller_enu.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

"Arşivleri Tara" ve "Bulunan tehditleri kaldır" seçeneklerini işaretli olsun.
    İstenmeyen türden olabilecek uygulamaları tarayın
    Güvenli olmayabilecek uygulamaları tarayın
    Anti-Stealth teknolojisini etkinleştirin.

Silme logunu gönderin.
    Sistemi yeniden başlattıktan sonra Yeni Farbar tarama logları gönderin.

Bilgisayarınız şimdi nasıl çalışıyor yazın.

İyi akşamlar.

versiyon 3 müş..
    onunda çözümü yokmuş, ilginiz için teşekkürler tekrardan, birkaç yıl daha bekleyelim bakalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EynelMefer

versiyon 3 müş..
    onunda çözümü yokmuş, ilginiz için teşekkürler tekrardan, birkaç yıl daha bekleyelim bakalım..
    Fırsat buduğumda ben de araştırırım. Gerekirse yabancı arkadaşlarıma sorarım. Pozitif gelişme olursa yazarım buraya.
  • Hocam bazen anasayfa değişimini engelleyen saçma sitelere yönelten malware oluyor Babamın kullandığı pc de bunlar için adwcleaner ve combofix kullanıyorum daha iyisi önerebileceğiniz var mıdır yeterli midir

• quote:

Orijinalden alıntı: abboww

Hocam bazen anasayfa değişimini engelleyen saçma sitelere yönelten malware oluyor Babamın kullandığı pc de bunlar için adwcleaner ve combofix kullanıyorum daha iyisi önerebileceğiniz var mıdır yeterli midir
    O yazılımları kullanmanız yetmez. Çözümünüz de yanlış.

Sistemin loglarını buraya gönderin çözeriz.

ComboFix yıllardır güncellenmiyor. Artk kullanım dışı kaldı. Kullanmayın.

Burada sadece loglu konuları işliyoruz.
    Tamam hocam teşekkürler 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: BedirhanTuhana

Henüz raporlarınızın tümünü incelemedim. Ancak;

StandardProfile\AuthorizedApplications: [C:\Users\Bedirhan\AppData\Local\Temp\is-1H0KE.tmp\Habbour.tmp] => Enabled:ipsec
    StandardProfile\AuthorizedApplications: [C:\Games\Counter-Strike\unins000.exe] => Enabled:ipsec
    StandardProfile\AuthorizedApplications: [C:\Users\Bedirhan\AppData\Local\Temp\{1225D482-3BCB-4928-982B-D1F5BD164D34}\setup.exe] => Enabled:ipsec
    StandardProfile\AuthorizedApplications: [C:\Games\Counter-Strike\hl.exe] => Enabled:ipsec

Bu türden satırlar var loglarınızda. İnternette bunları anlamlandıracak hiçbir bilgi yok.
    Sizin bir bilginiz var mı buna neden olabilecek ??

İşletim sisteminiz kopya ise ve kullandığınız Kaspersky secure de buna neden olabilir diye bir öngörüm var ! Bu konuda ne dersiniz.

===================================================

CryptoTab Browser tarayıcısı sizin bilginiz dahilinde mi kuruldu ??

==================================================

Sisteminizde;
    Windows Defender + Kaspersky Security Cloud + 360\Total Security

var gözüküyor. Ayrıca bir virüs var.

Kaspersky Security Cloud + Kaspersky Secure Connection 4.0 yazılımlarını kaldırmanızdır. En azından sorunlarınızı çözdükten sonra isterseniz tekrar kurun. Ancak önermem.

360\Total Security kalıntısını kaldırırız.
    Virüsü sileriz sorun değil.

iOBit yazılımlarını kesinlikle kaldırın. Hiç kullanmayın.

Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 27 Ocak 2020; 23:49:41 >

Counter Strike klasöründe olanlar oyun hocam ama virüs bulaşmış ise silebilirim. 360 total silmiştim kalıntı olmalı. Windows defender bana sürekli kapalı kapalı açın diye uyarı veriyordu. Açık mıymış? Kaspersky kullanıyorum evet ama silebilirim. CryptoTab ben kurdum ama kaldırmıştım. Kalıntı olmalı. iOBit silmiştim windows 7 de kullandım. PC nin kendisinde oem key var media creation tool ile yükselttim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.