Şimdi Ara

Sistem kuracağım ama tecrübesizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısaca, PC'den veya laptop'tan indirdiğim filmleri salondaki televizyondan veya ipad üzerinden izleyebilmek istiyorum.

Yapmak istediğim: PC'den veya laptop'tan filmi direkt olarak network depolama birimine indirmek. Daha sonra da medya oynatıcısından bu network depolama birimine erişerek filmi oynatmak.

Çok tecrübeli değilim. Ama anladığım kadarı ile 2 cihaza ihtiyacım var:
    1- Network depolama birimi
    2- Medya oynatıcı

Network depolama birimine kısaca Depo diyeyim; buna ilişkin sorularım var:
    1- Depo'yu kablosuz modem'e ethernet üzerinden bağlarsam, kablolu ve kablosuz ağa bağlı tüm cihazlardan erişim sağlayabilir miyim?
    2- Yoksa Depo'nun kendi kablosuz özelliğinin olması daha mı iyi olur?
    3- Depo'yu medya oynatıcısına kablo ile bağlamam gerekir mi? Şöyle ki, modem ile televizyon arasında bayağı mesafe var. Kiracıyım evde, kablo da çekemem. Dolayısı ile, ya DEPO->kablo->MODEM->wi-fi->MEDYA OYNATICISI olacak ya da Depo'nun kendi ayrı wi-fi özelliği olacak. Hangisi daha iyi bilemiyorum.

Medya oynatıcısına gelince:
    1- Medya oynatıcısının kendi wi-fi özelliği olsa, ben de buna usb veya sata üzerinden harici bir hdd bağlasam, network depolama gibi işimi görmez mi? Yani PC'den bu medya oynatıcına bağlanıp dosya atamam mı?
    2- Ayrı Depo aldığımı düşünürsek, Medya Oynatıcısı bu wi-fi Depo'yu görebilir mi?

Çok karmaşık ama sanırım demek istediğim anlaşılmıştır. Zor durumdayım T_T

• quote:

Orijinalden alıntı: lardayn

Selamlar,

Kısaca, PC'den veya laptop'tan indirdiğim filmleri salondaki televizyondan veya ipad üzerinden izleyebilmek istiyorum.

Yapmak istediğim: PC'den veya laptop'tan filmi direkt olarak network depolama birimine indirmek. Daha sonra da medya oynatıcısından bu network depolama birimine erişerek filmi oynatmak.

Çok tecrübeli değilim. Ama anladığım kadarı ile 2 cihaza ihtiyacım var:
    1- Network depolama birimi
    2- Medya oynatıcı

Network depolama birimine kısaca Depo diyeyim; buna ilişkin sorularım var:
    1- Depo'yu kablosuz modem'e ethernet üzerinden bağlarsam, kablolu ve kablosuz ağa bağlı tüm cihazlardan erişim sağlayabilir miyim?
    2- Yoksa Depo'nun kendi kablosuz özelliğinin olması daha mı iyi olur?
    3- Depo'yu medya oynatıcısına kablo ile bağlamam gerekir mi? Şöyle ki, modem ile televizyon arasında bayağı mesafe var. Kiracıyım evde, kablo da çekemem. Dolayısı ile, ya DEPO->kablo->MODEM->wi-fi->MEDYA OYNATICISI olacak ya da Depo'nun kendi ayrı wi-fi özelliği olacak. Hangisi daha iyi bilemiyorum.

Medya oynatıcısına gelince:
    1- Medya oynatıcısının kendi wi-fi özelliği olsa, ben de buna usb veya sata üzerinden harici bir hdd bağlasam, network depolama gibi işimi görmez mi? Yani PC'den bu medya oynatıcına bağlanıp dosya atamam mı?
    2- Ayrı Depo aldığımı düşünürsek, Medya Oynatıcısı bu wi-fi Depo'yu görebilir mi?

Çok karmaşık ama sanırım demek istediğim anlaşılmıştır. Zor durumdayım T_T

Bu dediklerinin hepsi yapılabilir fakat bütçe yazmamışsın. Bu konu derya deniz.... ben 2bin lik bütçe ile girdim şuanda ucu bucağı yok? Server (synology 2413+), 12 tane hdd (3tb wd) , media oynatıcı (dune hd 3d base, popcorn a400), avr vs vs derken başlangıçtaki bütçemi geçeli çoooooook oldu.

Soruna kısaca benim sistemi söyleyerek yanıt vereyim. evde dagıtıcı sayesinde kablolu ağ kurdum( wi-fi a göre ççok çok hızlı)

bütün cihazları dagıtıcıya; dagıtıcıyı da modeme bağladım.

Bu sayede nas server içindeki verileri dune da popcorn da laptopta ipad te tv de istedğim her yerde görüntüleyebiliyorum.

Kablo her zaman veri aktarım hızını arttırır. Hatta wifi ile 5-10 kb/s olan veri aktarımı kablo ile 90-100 lara çıkıyor

• En ucuz yoluda bilgisayara Plex media server uygulamasını kurmak, dizi film indirdiği klasörü tanıtmak ve Tv destekliyosa UPnP üzerinden izlemek. Altyazı konusunda sıkıntıların olabilir baştan söyliyeyim. Aynı şekilde iPad, iPhone ve iPodda VLC uygulamasını yükleyip ordan da UPnP üzerinden izleyebilirsin. PS3 de destekliyor TVde yoksa özellik playstation üzerinden de ağ da ki dizi film müzik resim izleyebilir/görüntüleyebilirsin.
    Umarım yardımcı olabilimişimdir. Hatam varsa sevgili büyüklerim gönül rahatlığıyla beni düzeltebilirler. Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.