Üç adet PC mevcut. Bunlardan biri Server oldugu icin Monitörü yok diğer ikisi ise 19" bir Philips LCD monitöre bağlı (KVM mevcut otomatik kvmlerden).
Bu makinalardan birinde Linux yüklü Development işlemlerim (programcılık olayları orada gerçekleşiyor) Diğer ana Makinamda ise Windows XP 64Bit edition yüklü ve canavar bir makina. Üstünde 2 adet TV Kartı (DVB-S) yani Uydu kartı mevcut. Aynı zamanda bu makina üzerinde GeForce 7600 GT (çift dvi cıkışlı bir ekran kartı mevcut 256MB)
DVI Kablosu monitöre girmediğinden dolayı arada bir converter kullanıyorum. (Saten KVM kullandıgım için DVI kullanamamiyorum VGA'ya kaliyoruz).
Bu makina genellikle internet işleri, Programcılık, Grafik tasarımı, Filim / TV izleme, Filim düzenleme, Müzik kompozisyonları yaratmak icin kullaniliyor.
Simdi benim düşüncem ve gereksinimlerim şu şekilde.
A) Bir Projeksiyon alıp Boyluca duvara yansıtarak ana makinadaki görüntüyü, (Dual monitör desteği ile) filimleri yansıtırken aynı zamanda LCD monitör üstünde diğer programlarımı çalıştırabileceğim.
B) Projektör Hafta ortası günde ortalama 3 Haftasonları ortalama 7 Saat çalışacak.
C) Genellikle karanlıkta (Akşamları kullanıyor olacağım ama Hafta sonları yada başka zamanlarda Gündüz de ışıklı ortamda kullanılabilir olsa kötü olmaz, illa parlak olması gerekmiyor ama baktın mı da okuyabileceksin yazanları :) )
D) Keystone, Çoklu girişler, Fare Kontrolu, İntelligent Resizing Technology, Motorlu Zoom-Focus (Özellikleri olailir) ama okadar da önemli degil.
NOT: Filim izlemek dışında zaman zaman 3DSMax, Photoshop, Cubase, Reason gibi programlarda çalıştıracağım. ama ana amaç filim izlemek olacak.
NOT: 1024x768 Tercihimdir (Bilgisayar monitör çözünürlüğüm 1280x1024 oldugu icin)
Şimdi arkadaşlar, bunları yazdım ama Projeksiyon sistemleri ile ilgili pek bir bilgim mevcut degil. Ucuza birşeyler arıyorum. Dolarda bu günlerde düşmüşken :), (Öğrenciyim indirimli alabileceğim bir yer varsa nakit ödemede indirim yapan çok iyi olur), (Bu arada lütfen bu konuda bana yardımcı olabilecekler bana özel mesaj gönderebilirler yada buraya yazarlarsa sevinirim..