Şimdi Ara

SİSTEM TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sistem Tavsiyesi rica edeceğim..

Kullanım alışkanlığım olarak, orta üstü seviyede bir ev kullanıcısı diyebiliriz, düzenli oynadığım veya özellikle oynamak istediğim bir oyun şuan için yok, eskiden vardı ama uzak kaldım epey, artık 2 yaşında bir kızım var :) ayırabileceğim zaman da azaldı tabi...

yaklaşık 10 yıldır pc'm yoktu; şimdi masaüstü keyfine yeniden başlamak, yeni deneyimlerimde beni üzmeyecek bir pc toplamak isyorum; belki yeni oyunlar denerim, fm ve assansins creed çok severdim mesela benzerlerini yine deneyeceğim...sevdiğim oyunlar olacaktır uzun vadede devam ederim, birazcık kod biliyorum yazılım geliştirmeye ufak ufak ilerlerim vs... derdimi anlatabilmişimdir umarım

ek ihtiyaçlar:
    1.özellikle minimum düzeyde ses yapması,
    2.hdd kapasitesinin oldukça yüksek olması, (halihazırda bir 2TB internal diskim ve 128GB SSD'M var, bunu 4 - 6 TB seviyesine çıkarmak niyetindeyim
    3. standart kullanım için beni mümkün olduğunca uzun süre idare etmesi

bütçem: totalde 7 8 bin tl, başlangıç için 3 4 bin...

başlangıç derken, niyetim öncelikle kritik bileşenleri derhal temin ederek sistemi ayağa kaldırmak, sonrasında bütçe toparladıkça üstüne ekleyerek gitmek:
    mesela anakart + cpu + ram + kasa + psu gibi ekipman ilk etapta zorunlu,
    ama hdd şuan elimde var ve bir süre beni idare eder, 21 inç eski bir monitörüm var o da idare eder başta, en ağır maliyet kalemi ekran kartı olduğundan, onboard ekran kartını da bir süre kullanabilirim..

eskiden yakın takip ederdim gelişmeleri yeni arayüzleri yeni portları vs, ama o kadar uzak kalmışım ki, çince gibi geliyor detayları okumaya çalıştıkça 😃

yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 35MB
    Asrock B450M PRO4
    2xCorsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz 
    Zalman 500W ZM500-LX Güç Kaynağı
    Dark Spirit Mavi Led Fan USB 3.0 mATX/ATX Mid Tower Kasa
    Zotac GeForce GTX1660Ti Gaming 6G

5150 tl, tek seferde kurulmuş olur. max. limitin ile eksikliğini düşündüğün parçaları tamamlarsın.
  • çok teşekkür ederim, burada birkaç yeni sorum olabilir mi:

1. RYZEN 7 serisi işlemciye çıkmama gerek yok mu? bunun bana artısı ne kadar olur?

2. ram yeterli olur mu? daha sonra 2 tane daha takıp 32ye çıkarmanın bi manası var mı?

3. ekran kartı daha iyi olabilir mi? yani tabiki olabilir ama gerek var mı?

• bir de ek olarak monitor ve disk onerisi olan var mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güncel Sistem Tavsiyesi
    4 hafta önce açıldı
    RAM öneri ve tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.