Bu yüzden AMD sistem toplamak şu an için anlamsız olduğu için 4 adet güncel Intel skylake tabanlı sistem örnekleri sunmaya çalıştım.
Bu sistemler sadece benim şahsi önerim olup, mümkün olduğunca fiyat/performans oranlarını gözetmeye çalıştım ve “kendime PC toplayacak olsam nasıl bir sistem toplardım?” düşüncesiyle hareket ettim. Şunun için bu açıklamaları yaptım;
• “Şu parça yerine şu parça olmaz mıydı?” diyenlere: Olur tabi, araştır sana daha mantıklı geliyosa tercih senin.. • “Şu kasa dandik, şu monitör gereksiz” diyenlere: Dandik olmayanı ve iyisini “kullanıcı” olarak mantıklı donelerle tavsiye ederseniz güncelleyebiliriz sistemleri. Amaç, şu sıralar PC toplamak isteyen ama çok da hakim olmayan arkadaşlara yardımcı olmak. • “GTX 1060 gereksiz, GTX 1070 yerine GTX 1080, Asus yerine MSI” gibi gereksiz eleştirilerle gelmeyin. Ben bir şablon oluşturdum, bütçesi yeten 1080 alır, aklına yatmayan 1060 yerine RX 470 alır. Önemli olan kafalarda bir yaklaşık maliyet ve parça uyum analizi oluşturmak. Bunlarla gelmeyin lütfen. • Monitörü olan monitörü çıkarır, kasası olan kasayı çıkarır vs. sistemleri kendine göre revize edebilir. Maliyeti de buna göre hesaplayabilir, parçaların yaklaşık maliyetlerini yazdım. • Bir de ukala tipler lütfen ukalalıklarını kendilerine saklasınlar, bozarım! “Ya bu sistemi ben 500 TL ucuza toplarım, yea o anakart kullanılır mı?” gibi cümleler kuranlar, düşüncelerini kendilerine saklasınlar. Olumlu bir şekilde sistemleri f/p yönünde revize etme yönünde düşüncelerini belirtenlerin yorumları da benim için çok değerlidir, belirteyim.
Umarım bazılarınızın kafalarındaki soru işaretlerini ve pc toplayacak olanların maddi imkanlarına göre nasıl bir yönelimde bulunabileceklerine bi nebze de olsa ışık tutar.