Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aracım Kia picanto teybin prianna indesh teyp aracıma 1300 TL bütçe ile bir sistem düşünüyorum aklımdaki ürünler Jameson 70.4 4 kanal 4000w. Amfi Pioneer 6970z 600wat oval ve Pioneer ts300s4 düşünüyorum ama başka tavsiyeleriniz varsa önerilere açığım şimdide. Tsklr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar teyp ses çıkışlarınızda aracın orjinal hoparlörlerini mi kullanıyorsunuz. Birde ses olarak beklentiniz nedir yüksek ses mi ses kalitesi mi bunları belirtirseniz detaylı yardımcı olabilirim
  • Evet aracın orj hoparlörleri takılı teyp çıkışında aslında kalite ve yüksek sesi bitlikde istiyorum ama bütçem kısıtlı o açıdan şimdilik böyle bı sistem düşündüm ilerleyen zamanda on kapılara compenant alayım diyorum ek bir amfi ile

• Öncelikle oval hoparlör seçiminizden bahsetmek istiyorum. Oval hoparlör seçimi sistem içinde hem kalite kaybına sebep olur hemde istediğiniz yüksek sese ulaşamaya bilirsiniz. Size bir kaç öneride bulunacağım önerdiğim sistem ses kalitesini çok yukarı taşımayacaktır fakat ses şiddeti olarak sizi tatmin edecektir ileride yapacağınız eklentiler ile ses kalitenizide istediğiniz seviyelere çekmeniz mümkün olacaktır.

Oval hoparlörler yerine 1 takım 20cm midrange kullanabilirsiniz. Bu hem ileride kuracağınız ses kalitesine yatırım olacak hemde yüksek ses almanızı sağlayacaktır. 20cm midrange olarak diamond da vb8 20cm modeli işinizi çok rahat görecektir. 2. el piyasası olan bir üründür sıfır takımı 600-700tl arasındadır. 2. elini 350-450tl arasına çok rahat bulabilirsiniz. Subwoofer olarak sony xs nw1202e orjinal portsuz slim kabin öneririm. Gerçekten güçlü bir subwoofer bas tonlamaları gayet başarıdır. Sıfırı 750-800tl civarı 2. elden temizini 400-500tl arasına çok rahat bulabilirsiniz. Amfi olarak sıfır bir amfi almanızı öneririm fakat temiz 2.el bir kaliteli amfi jamesondan daha çok iş görecektir. 2. el olarak uygun fiyatlı 5 kanal bir amfi tercihinde bulunursanız sistemi geliştirirken çok rahat edersiniz. Uygun fiyatlı 5 kanal amfi olarak reiss audio rs-5100ax modeli işinizi görür. JBL GTO serisi eski modellerden bir amfide işinizi görür sağlam ve güçlüdürler. 2. el piyasası olarak 400-500tl civarına bulabilirsiniz. Sıfır kalitesiz bir amfi aldığınızda sürekli sorun çıkartabilir ve ses kalitesi olarak sizi asla tatmin etmeyecektir.

Bütçeniz olduğunda amfinize kaliteli 1 takım component eklersiniz teyp çıkışlarınada orjinal hoparlör yerine kaliteli 1 takım coaxial yada 1 takım daha component ekleyip sisteminizi tamamlayabilirsiniz. Teyp çıkışlarına component eklerken bağlantı şekli için önerim mid hoparlörlerini teybin ön çıkışlarına tweeterlarıda crossover ile birlikte arka çıkışlarına bağlamanız şeklinde olacaktır. Diğer türlü teyp çıkışları componentleri beslemeye yetmez. Coaxialler birazdaha güçsüz oldukları için onları belli oranda besleyebilir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Sormak istediğiniz başka birşey olursa yine çekinmeden sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• Yorumlar için tak ederim sizin onerdiginiz mis baş ve amfiyi alsam bu şekilde kullansam ilerde de mis alıp on kapulara bağlasam iyi olur mu acaba tek amfi yeter mi baş midrange ve compenant içi

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogusumm

Yorumlar için tak ederim sizin onerdiginiz mis baş ve amfiyi alsam bu şekilde kullansam ilerde de mis alıp on kapulara bağlasam iyi olur mu acaba tek amfi yeter mi baş midrange ve compenant içi
    5 kanal amfiyle 1 takım midrange 1 takım component 1 de subwooferı beslersiniz. Teyp ses çıkışları içinde coaxial yada 1 takım component alırsınız. Beklentiniz yüksek ve bütçeniz kısıtlı olduğu için 2. ele yönelmenizde fayda var. Kalitesiz sıfır ürün tercih etmektense kaliteli 2. el daha mantıklı olacaktır.
  • Önerilerinizi dikkate alicam tşk ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hazır Sistem Tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Güncel Sistem Tavsiyesi
    geçen ay açıldı
    Sistem Tavsiyesi
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogusumm

Önerilerinizi dikkate alicam tşk ederim
    Rica ederim umarım faydalı olmuştur.
  • Hocam düşündüm taşındım ilk olarak compenantla başlamaya karar verdim bana 300 400 arası komprnanst önerisinde bulunur musun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.