Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakart:Intel DG965WH 3 PCI,3 PCI-E1,1 PCI-E X16
    İşlemci:Core 2 Duo E6600,2.4 Ghz
    Bellek:3 GB Kingston DDR2-667
    Ekran Kartı:Asus Ati Radeon X1650
    HDD:Seagate 250GB-ST3250823AS
    Monitör:LG W2261VP-PF
    Kasa:Asus Vento A9-350 Watt

Sistemimde değişiklik yapmak istiyorum ekran kartından başlayarak.4850 almayı düşünüyorum ancak bazı sorularım var.
    1)Power Supply almak istiyorum ama onun yerine kasayı mı değiştirmeliyim ,hangisi daha mantıklı olur?(350watt yetersiz.)
    2)Anakartım hakkında pek bilgi sahibi değilim,sizce nasıl ve ekran kartı aldığımda uyum problemi olabilir mi,değişikliğe anakarttan mı başlamalıyım?
    3)World Play kampanyası devam ederken hepsiburadadan almak istiyorum.200-270 tl arasında alabileceğim ekran kartı önerebilir misiniz?
    4)Son olarak,bazen kasadan garip sesler geliyo sanki fan yavaşlamışçasına problem neden kaynaklanıyor olabilir?

Çok fazla soru sordum biliyorum ama yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24-11 -- 5 Mayıs 2010; 0:19:25 >

• up!
  • HD4850 olarak HIS iCooler düşünebilirsin;

http://www.exa.com.tr/his/ekran_kartlari/his_hd4850-334-10548.html

Daha üst için; HD5770 uygun olur az fark ile.

http://www.netsiparis.com/detay/12831267072/POWERCOLOR-PCI-E-HD5770-1GB-G5-128B-DX11

Power alırsan da kasayı değiştirmene gerek yok uyumlu olur hepsi;

High Power Element 400W

http://www.hepsiburada.com/high-power-element-400w-aktif-pfc-12cm-fanli-power-supply-hpc-400-h12s/ProductDetails.aspx?productId=bd847444&categoryId=1012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 5 Mayıs 2010; 16:37:05 >

• 240tlye hd5750, 280tlye hd5770 alabilirsin. Ekran kartının pciexpress 1.0 uyumu var diye biliyorum. Teknik desteğe bir danıştıktan sonra bence böyle birşey yapsan daha iyi. Bununla beraber 400w güç kaynağı alabilirsin 90tlye ocz sxs 400w 80% güç verimli. Hd4850 alırsan 450w alman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 5 Mayıs 2010; 16:23:30 >
  • Mete sallamadan bilgi ver bir de kardeşim

HD4850'yi 350w psu ile kullanan var ya insaf biraz, boş yorum yapma

Ürünleri de önerirken fiyat linklerini de ver
  • Yardımınız için teşekkür ederim.hd 5770 için yeterli bir sistemim var mı sizce?Bazı yerlerde sistemin ekran kartı için yetersiz gelebileceğini okumuştum.Bir de fan önerisi alabilir miyim?
  • İşlemci ve ramler yeterli gelir, hatta 350w Asus psu'da yeterli gelir.

HD5770 tam yükte 108w civarı güç çekiyor.
  • Leon x samimiyetimiz yok. Şikayet etsem seni ederim, sallamak ne anlam taşıyorsa sana kalsın tartışma çıkarma böyle aralarda anlamsız cümlelerle. ATI talimatı 450w güç kaynağı ile kullanılması yönünde, hd5770 de 450 ancak ben olayı iyimserleştiriyorum kartların değerlerini göz önüne alarak (Hd5770 75w, hd4850 95w kullanıyor ortalamada). Fan için akasa markasını öneririm. Apache s-flow fanlar 12cm kasa fanı olarak birincil tercih, amber fanları ise 8cm modelleri ve çift bilyeli oldukları için tavsiye ederim.
  • Valla şikayet ettiğin için daha önce 3 uyarı avatarım altında yanıyor, umurumda da değil.

ATI talimatı vs. bunlar boş laflardır, kim takıyor onları, alakasız şekilde abartılı psu öneriyorlar, sende bunu öne sürüyorsun çok iyi ve doğruymuş gibi.

Arkadaşım boş yorum yapma lütfen

HD5770 denen kart lanet olsun ne kartmış kardeşim hasta oluyorum şu muhabbete 110w ancak çekiyor diyorum verilen değerle öyle boşta ise 20w civarı, istersen 600w psu alalım...

Forumu araştır ve bir şeyleri okuyarak öğrenmeye devam et lütfen, kafa karıştırma.

Boş yorum yapmaya devam ediyorsun; bu konuda Q9550 ile ilgili soru sormuş arkadaş sen E8400 alın demişsin yani aynı şey mi ne alaka yani bu boş yorum değil de nedir yapma şunu özellikle rica ediyorum, açıklamanı yaparsın sonra da şahsi önerini sunarsın yani...

http://forum.donanimhaber.com/m_39551031/tm.htm

• Tartışma yeri burası değil. Sende kafana göre yorum yapamazsın, üstüne de boş konuşma dersen kendinle tezata düşersin. Ben de ironiye bak der haha diye gülerim.
  • Gülünecek kişi sensin merak etme, üstte verdiğim linkteki konuda yaptığın açıklamadan belli zaten bu

Allah yolunu açık etsin senin...

Konu sahibi arkadaştan da özür diliyorum, ama bu gereksiz bilgilendirmeye de susmak istemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.