Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi (Anakart, CPU, Ram, PSU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrb arkadaşlar. varolan sistemimi yenilemek istiyorum ve sizlerin yardımına ihtiyacım var. öncelikle anakart, CPU, ram ve PSU alacağım. şu an için maddi gücümü bu 4 parça için zorlayabilirim. ilerleyen zamanda da ekran kartına yatırım yapacağım. GTA, Crysis, NFS, FM tarzı oyunları oynamayı seviyorum ama bütçemden dolayı şimdilik yeni ekran kartı alamam. dediğim gibi bi kaç ay sonra onu da alırım. elimde varolan ekran kartım Palit 512MB GF 6600V+ DDR2. biliyorum eski ama yapacak bi şey yok :(

İSTEKLERİMİ KISACA ÖZETLERSEM:

KULLANIM AMACI: Multimedia, ofis, internet ve oyun (oyun için ekran kartını 1-2 ay sonra alacağım) Autocat, Photoshop, Render tarzı vb programlar kullanmayacağım. ilerde de kullanma ihtimalim pek yok.

BÜTÇE: Max. 600TL (duruma göre şimdilik PSU' dan vazgeçebilirim)

biraz araştırma yaptım ve özellikle anakart konusunda kararsız kaldım. ewt bütçem sınırlı ve bazı anakartlar için bütçemi zorlamak ne kadar avantajlı olur bilemedim

ARAŞTIRDIĞIM ANAKARTLAR:

1)http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a89gtd-prousb3-m4a89gtd-prousb3-amd-890gxsb850-am3-ddr3-2000mhz-%28oc%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44576

2)http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-890gpa-ud3h-890gpa-ud3h-amd-890gx+sb850-am3-ddr3-1866%28oc%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44033

3)http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-790xta-ud4-790xta-ud4-amd-790x&sb750-am3-ddr3-1866mhz-%28oc%29-usb-3.0-sata3-anakart/productdetails.aspx?I_ID=42050

4)http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a87tdusb3-m4a87tdusb3-amd-870sb850-am3-ddr3-1600mhz--anakart/productdetails.aspx?I_ID=45915

5)http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=89000&ad=GiGABYTE-GA-770TA-UD3-AMD770-DDR3-Anakartlar

ŞİMDİ KAFAMDAKİ SORU İŞARETLERİNE GEÇECEK OLURSAK:

1) bu 5 anakarttan sizce en iyisi&performanslısı hangisi?
    2) 1. ve 2. anakart bütçe olarak beni zorlayacak ewt, peki sizce bu anakartlar için bütçemi zorlamak ne kadar mantıklı olur?
    3) bu 5 seçeneğin dışında önerebileceğiniz anakart var mı? bu 5 seçenek gayet iyi mi?

CPU OLARAK DA 2 SEÇENEK ARASINDA KALDIM :

1)http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdz555wfgmbox-phenom-ii-x2-555-black-edition-am3-3.2ghz-7mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=42391

2)http://www.vatanbilgisayar.com/amd-adx635wfgibox-athlon-ii-x4-635-am3-2.9ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=42392

ikisi de aynı fiyat aralıklarında. bazı forumlarda x2 555 be' nin iyi olduğu bazılarında da x2 alınmaz x4 al daha iyi gibi yorumlar yapılmakta. sadece çekirdek sayısına bakarak bu daha iyi demek ne kadar mantıklı? benim bu sistemi kullanma amacım yukarıda da söylediğim gibi daha çok oyun amaçlı olacak. Autocat, Photoshop, Render tarzı vb programlar kullanmayacağım. bazı yorumlar; x2 555 be'nin programlarda, athlon II x4'ün de oyunlarda daha iyi olduğunu söylüyor ancak aşağıdaki linkteki karşılaştırma pek de öyle demiyor.

http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=120

3) sizlerin önereceği CPU ne olur?

ayrıca Ram ve PSU önerilerinizi de bekliyorum...

çok kararsız kaldım anlayacağınız yemin ediyorum günlerdir kafayı yemek üzereyim. yardımlarınızı bekliyorum yoksa çıldıracam sizlerin de kafasını karıştırdıysam kusura bakmayın. kelimeleri seçerken bile zorlanır hale geldim yakında bi doktora ihtiycım olabilir

yukarıda bahsettiklerim doğrultusunda güzel bi sistem önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

• ASUS M4A87TD/USB3 + x2 550 alabilirsin.. yüksek frekans sayesinde oyunlarda pek geri kalmayacaktır..
    ayrıca çekrdek açma şansında var.. çekirdek açılmasa bile ileride x6 işlemcilere geçebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

ASUS M4A87TD/USB3 + x2 550 alabilirsin.. yüksek frekans sayesinde oyunlarda pek geri kalmayacaktır..
    ayrıca çekrdek açma şansında var.. çekirdek açılmasa bile ileride x6 işlemcilere geçebilirsin..

bu 5 anakart içinden bu anakartı seçmenin özel bi nedeni var mı? çekirdek açamadığımı varsayarsak 2 çekirdek ilerde beni zorlamaz mı?
  • Özel bir sebebi SB850 anakartları arasında en ucuzu olması. Barındırdığı özellikleri ise fiyatına oranla çok iyi. 2 çekirdek sadece oyunlarda biraz seni zorlar. Onun dısında bu bütçe için zaten yapılcak çok fazla birsey yok. 4 çekirdekli işlemci için x4 630'u tercih edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carvalho
    bu 5 anakart içinden bu anakartı seçmenin özel bi nedeni var mı?

yeni nesil çipset+usb3.sata3 desteği+güvenilir marka+uygun fiyat

quote:

Orijinalden alıntı: carvalho
    çekirdek açamadığımı varsayarsak 2 çekirdek ilerde beni zorlamaz mı?

burada seçim sana kalıyor.. şuan çoğu uygulamanın 2 çekirdek destekli olduğunu düşünerek
    ya 2 çekirdek-yüksek frekans seçip çoğu uygulamada yüksek performansı tercih edeceksin yada 4 çekirdek,düşük frekans ve önbelleksiz işlemci alıp gelecekte çok çekirdek destekli uygulamaların hızla yaygınlaşacağı varsayımına yatırım yapacaksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 7 Temmuz 2010; 13:54:01 >

• benim sorunumda seninle aynı ne kadar cok inceleme yaparsam okadar cok terettüte kalıyorum. anakartlarda bende ikisi arasında kararsız kaldım. gigabyte ın ram begenme gibi bi sorunu var. asus ise oldukca iyi bir anakart. fakat performansı ise gigabyte a göre ne durumda oldugunu öneriler sunan arkadaslar daha iyi biliyorlar yani işin icinde oldukları için gerekli bilgiye sahiptirler. bende biraz daha beklmeyi dusunuyorum. kafamı toparlayıp karar vermek istiyorum. fakat gelecege oynuyor isek maliyetimiz haliyle artıyor. artacakta. zaten farkındasın biliyorsunda. benim düşüncem önerileri dinlemek.inceleyip karar vermek.
  • t3 ve ooppss ikinize de ilginizden dolayı teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: t3

Özel bir sebebi SB850 anakartları arasında en ucuzu olması. Barındırdığı özellikleri ise fiyatına oranla çok iyi. 2 çekirdek sadece oyunlarda biraz seni zorlar. Onun dısında bu bütçe için zaten yapılcak çok fazla birsey yok. 4 çekirdekli işlemci için x4 630'u tercih edebilirsin.

quote:

yeni nesil çipset+usb3.sata3 desteği+güvenilir marka+uygun fiyat

sorum ikinize:

asus M4A89GTD PRO ile asus M4A87TD'yi kıyasladığımızda aradaki fiyat farkını vermeye değer mi değmez mi? yani M4A87TD' yi aldığımda çok şey kaybedermiyim ilerde keşke PRO' yu alsaydım dermiyim?

quote:

burada seçim sana kalıyor.. şuan çoğu uygulamanın 2 çekirdek destekli olduğunu düşünerek
    ya 2 çekirdek-yüksek frekans seçip çoğu uygulamada yüksek performansı tercih edeceksin yada 4 çekirdek,düşük frekans ve önbelleksiz işlemci alıp gelecekte çok çekirdek destekli uygulamaların hızla yaygınlaşacağı varsayımına yatırım yapacaksın..

aslında doğru söylüyorsun. 4 çekirdek destekli uygulamalar daha yaygınlaşmadı. ne zaman yaygınlaşacağı da belli değil. anladığım kadarıyla bazı 4 çekirdek isteyen oyunlarda(crysis gibi) belki biraz zorlanma yaşarım. onun dışında sanki 555 BE daha performanslı? yanlış mıyım? lütfen bu konuda ikna edin beni

• quote:

Orijinalden alıntı: black.ice_35

benim sorunumda seninle aynı ne kadar cok inceleme yaparsam okadar cok terettüte kalıyorum. anakartlarda bende ikisi arasında kararsız kaldım. gigabyte ın ram begenme gibi bi sorunu var. asus ise oldukca iyi bir anakart. fakat performansı ise gigabyte a göre ne durumda oldugunu öneriler sunan arkadaslar daha iyi biliyorlar yani işin icinde oldukları için gerekli bilgiye sahiptirler. bende biraz daha beklmeyi dusunuyorum. kafamı toparlayıp karar vermek istiyorum. fakat gelecege oynuyor isek maliyetimiz haliyle artıyor. artacakta. zaten farkındasın biliyorsunda. benim düşüncem önerileri dinlemek.inceleyip karar vermek.

dediğin gibi araştırdıkça insanın kafası karışyor çünkü birçok kişinin bilgi ve tecrübesi farklı farklı oluyor. ister istemez bu farklılıklar içinde boğuluosun ve kendine en yakın olanı seçmekte zorlanıyosun. ''daha iyisi olsun'' un hem maddi hem de manevi sınırı yok bunu da biliyorum ama kendimi zorlayabileceğim sınır anakart, işlemci, ram ve psu için en fazla 600TL ne yazıkki

• arkadaşlar başka önerisi olan yok mu? 1 hafta içinde sistemi toplamam gerek.

LEON-X özellikle senin tavsiyeni bekliyorum. sana ulaşamıyorum umarım burdan duyarsın sesimi
  • İSTEKLERİMİ KISACA ÖZETLERSEM:

KULLANIM AMACI: Multimedia, ofis, internet ve oyun (oyun için ekran kartını 1-2 ay sonra alacağım) Autocat, Photoshop, Render tarzı vb programlar kullanmayacağım. ilerde de kullanma ihtimalim pek yok.

BÜTÇE: Max. 600TL (duruma göre şimdilik PSU' dan vazgeçebilirim)

Bu tür bir kullanım amacında, anakarta çok para yatırmanın mantığı yok, önemli olan yeni nesil teknolojileri desteklesin yeterli; sata 3, usb 3.0, Raid, X6 cpu vb. özellikler kullanıcılar için daha uygun ve verilen paranın karşılığını da almaları için tasarlanmış ürünlerdir.

İşlemci olarak X3-X4 seçilmeli en az ve tam kapasite ram kullanımı (2GB üzeri) için de 64bit işletim sistemi öneririm.

Önerim;

ASUS M4A87TD/USB3 AM3 DDR3 --- 180 TL
    AMD ATHLON II X4 630 2.8GHZ 2MB --- 175 TL
    HI-LEVEL 4GB (2*2) 1333MHZ DDR3 (Soğutuculu) --- 170 TL
    AOPEN AO400-12ARMF 400W 12CM FANLI PSU --- 80 TL

605 TL kdv dahil. Nakit/Havale

http://www.netsiparis.com/detay/14231014008/AOPEN-AO400-12ARMF-400W-PASIF-PFC-12CM-FAN-2XSATA
    http://www.netsiparis.com/detay/27941010091/AMD-ATHLON-II-X4-630-2-8GHZ-AM3
    http://www.netsiparis.com/detay/12281087007/HI-LEVEL-4G-1333-MHZ-DDR3-DUAL-KIT-RAM--2X2
    http://www.netsiparis.com/detay/27951020013/ASUS-M4A87TD-USB3-DDR3-2000-S-GL-SATA-16X

X4 630 Test: http://www.anandtech.com/show/2836/1

Oldukça başarılı bir işlemci, testlerde genel de bu alanda yapılan işleri saniye bazında değelerndiriliyor, biri bir işlemi diğerinden birkaç dakika önce ya da sonra yapmıyor aralarında çok aşırı bir fark yoktur.

L3 Cache konusu içinde buraya bakabilirsin; http://forum.donanimhaber.com/m_40440384/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 7 Temmuz 2010; 22:37:43 >

• yorumun ve ilgin için teşekkür ederim Nihat

tamam bu tür kullanım için anakarta bu kadar para yatırmak pek mantıklı değil ama asus m4a89gtd pro gerçekten iyi bi anakart. almışken iyi bi anakart almak istiyorum. ama tabi bi yandan da o kadar parayı hakediyo mu acaba die tereddüt yaşıyorum. sence asus m4a89gtd pro ile ASUS M4A87TD arasında o kadar fiyat farkı vermeye değer bi performans yada özellik farkı var mı? ASUS M4A87TD aldığım zaman ilerde keşke pro'yu alsaydım dermiyim? belki sana saçma gelecek bu sorular ama inan ikna edemedim kendimi hala

bir de önerdiğin PSU ne kadar kaliteli? yani daha kaliteli bi PSU almam gerekiyosa bu sistem için biraz daha bekleyip bütçe arttırıp yada var olan PSU ile yeni sistemi kullanıp rahatlayınca daha iyi bi PSU mu alayım? yani kısaca PSU için max bütçe 150 civarı yeterli olur mu?

işlemci olarak AMD ATHLON II X4 630 2.8GHZ 2MB isteklerime yeterince cvp verir di mi? verdiğin linki inceledim ama başka başka yorumlar kafamı karıştırıyor hala? yani senin paylaştığın incelemeye rağmen hala phenom 555 be nin iyi olduğunu savunanlar var o yüzden....

• AMD ATHLON II X4 630 2.8GHZ 2MB isteklerine yeterince Cevap verir Merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garip_dj -- 7 Temmuz 2010; 22:20:55 >
  • Rica ederim hocam

120 TL oynuyor söz ettiğin anakart ile yazdığım ürün arasında, en büyük farkı ise C.FireX ve o.b vga var başka da bir şey yok yani alırsan C.Fire için alınır bu anakart aksi halde gereksiz, çünkü diğer özellikler yazdığım üründe de var. C.Fire yaparım dersen de ona göre de diğer bileşenleri de düşünmek lazım (psu, kasa, soğutucu vs.).

Psu için ben bütçene göre f/p ürünü yazdım Aopen'in 450w olanını aynı seriyi arkadaşıma almıştık gerçekten de sessiz ve serin çalışıyor, Aopen'e güvenebilirsin, ama daha üst bütçeye ne olur dersen alternatif sunabilirim;

http://www.netsiparis.com/detay/14231307042/THERMALTAKE-TOUGHPOWER-600W-14CM-FANLI-W0103R
    http://www.netsiparis.com/detay/14231348008/COOLER-MASTER-RS-620-AKTIF-PFC-POWER-SUPPLY-62
    http://www.netsiparis.com/detay/14231088006/OCZ-FATAL1TY-OCZ550FTY-EU-SLI-POWER-SUPPLY-550W

Hepsi de taş gibi ürün

Phenom II 555 iyi olur haliyle, nedeni %5 civarı etki edebilecek cache (7mb) farkı var bir de defaultta 400mhz hız (3.2ghz) farkı var, bununla beraber kullanılan programın Quad mı Core 2 Duo mu destekli olduğu da eklenince X2 555 öne çıkar haliye...

Quad'ı neden öneriyoruz, yarın birden fazla uygulama kullanırsın, yada Quad destekli uygulamalarla karşılaşırsın sorun olmasın diye, sonuçta az çekirdeğin alternatifi şansa bağlı çekirdek açmaktan geçiyor, yani çok'un zararı yok ama az'ın zararı var gibi düşünebilirsin...

Söz ettiğim gibi X 555 ya da herhangi bir X2 Phenom II, bir işi 1 dakika da yaparsa X4 630 ya da herhangi bir X4 Athlon II 'de bunu 5 dakika da yapmaz yani aralarındaki fark o kadar da fazla değildir. Kabaca X2 555 işi bitirdi ama X4 630 aradan yarım saat geçti halen yapıyor gibi bir şey söz konusu olmaz, yine de tercih senin...

Mesela; "Adobe Photoshop CS4 Performance" testinde; düşük zamanlama en iyisi. İşlemciler default hızda.

X4 630 2.8ghz --- 26.2sn / X2 550 BE 3.1ghz --- 33.8sn 'de yapmış.

Athlon II X4 'ü de ufak bir o.c ile (yazdığım anakartta da o.c rahat yaparsın) 2.8ghz'den 3.0ghz ve üzerine taşırsan yetemeyeceği iş yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 7 Temmuz 2010; 22:38:27 >

• bıkmadan usanmadan açıklama yaptığın için tekrar teşekkür ederim nihat

netsiparişteki fiyatları görünce şöyle bi şey geldi aklıma.

senin önerdiğin sistemde;

AMD ATHLON II X4 630 2.8GHZ 2MB --- 175 TL
    AOPEN AO400-12ARMF 400W 12CM FANLI PSU --- 80 TL

605 TL

ATHLON II X4 630 2.8GHZ 2MB yerine AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ 8MB 938P alsam PSU almayı ertelesem olur mu? olur mu diye sorma nedenim bendeki FEEL Hurriance II üzerindeki güya 460Watt PSU bu sistem için yeterli olur mu?

senin önerdiğin sistem mi yoksa bu mu daha mantıklı?

AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ 8MB 938P --- 264 TL

toplam 614 TL yapıyor.

• Rica ederim hocam

Feel her ne kadar gerçek güç veremese de o bileşenleri sorunsuz kullanırsın, P.II X4 945'li 3'lüyü alır, sonradan daha yüksek bir psu için bütçe de yapabilirsin sana bağlı almışken de 500w ve üstü bir şey alırsın olmazsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 9 Temmuz 2010; 14:06:12 >
  • X4 945'li sistem daha çok içime sindi galiba

ama bi yandan da PSU konusunda tırsıyorum çünkü anakartımın şu an kullandığım PSU yüzünden bozulduğunu düşünüyorum. çünkü pc yi kapattıktan bi 5 dakka sonra tekrar açmaya çalıştığımda ya PSU arkasındaki on/off switch i kapatıp açmam gerekiyo yada fişi pirizden çekip tekrar takmam gerekiyo. yani kullandığım PSU pek sağlam değil galiba ne dersin? yada varolan başka bi problem mi var???

HI-LEVEL ram hiç kullanmadım. güvenilirliği nasıl? sorun çıkarmaz umarım...

dip not: nihat biliyorum çok kıllatıyorum ama o kadar para vermişken içime siner olsun istiyorum. lütfen kusura bakma...

• Önemli değil hocam, içine sinmesi lazım aldığın ürünün yoksa kullanamazsın...

Söz ettiğin sıkıntı klasik anlamda kasanın statik elektrik toplaması şeklinde özetlenebilir, istersen parçaları almadan önce şunu dene ona göre entleşmiş olur durum; kasa powerını on/off'tan kapatıp, kasanın power tuşuna 30-40 saniye kadar basılı tutup sonra birkaç kez açıp kapamayı dene pc'yi, sonra baktın aynı sorun var bir de psu kablosunu çıakrıp aynı işlemi yapıp tekrar dene, yani benim de tam aklımda dedğil ama statik elektriği bir şekilde bu tür uygulamalarla boşaltırıyoruz

Hi-Level'leri 2 hafta önce bir arkadşaıma X4925 + HD5770'li sistem topladığımda almıştık, 785GT-UD3H ile sorunsz kullandık tam frekansında, yani 3 gün filan bende kaldı kasa Crysis vs. baya kastım ama ne reset ne de mavi ekran sorunu olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 9 Temmuz 2010; 14:40:35 >

• ya o söylediğini çok denedim. statik elektriği almama rağmen sorun dewam etti. her seferinde pc yi kapatıp aradan 5 dakka geçtikten sonra tekrar açmaya kalktığımda anakart üzerindeki led ışıklar yanıo 2-3 saniye sonra ışıklar kapanıo ve işlemci fanı yarım tur dönüyor. sonra da ya fişi pirizden çekmem gerekio yada on\off u kapatıp açmam gerekio. başka ne yapmam gerek inan bilemiyorum...

HI-LEVEL' in asus anakartlarla uyumluluğu nasıl peki sorun yaşar mıyım?
  • O zaman hocam araya bir psu sıkıştırman lazım şöyle f/p ürünü olanlardan mesela Xilence, HighPower ya da Fsp bakabilirsin Vatan'da kampanya olunca ucuza bulabilirsin h.sonu takip et sitelerini

Gigabyte ile montajladım en son bu 2*2 1333mhz'lik kitleri maşallahı var sorun çıkarmadı Asus ile de sıkıntı çıkar mı çıkamz mı bilemiyorum alırken teknik servisi le görüş istersen netsipariş'in yardımcı olurlar, hatta Çizgi Elektronik'ten M.Uğur Arat Bey var ona da danışabilirsin bu konuyu, zamamnında çok başını ağrıtmıştım
  • anladım nihat. çok teşekkür ederim önerilerin için ve yardımların için

PSU için ayrı bi bütçe ayırabilirsem sistem olarak;

AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ 8MB 938P --- 264 TL

bunu alacağım herhalde bütçe ayıramazsam senin önerdiğin ilk sistemi alırım büyük olasılıkla.

ram için de önerilerini aklımda tutucam. çizgi elektroniği arayabilirim dediğin gibi.

tekrar çok çok çok teşekkür ederim nihat. sistemi aldığım zaman izlenimlerimi paylaşırım sizlerle.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.