Peki bu sistem için ek bir şeyler gerekecek mi mesela işlemci soğutucusu , kasa fanı , vs ??
İşlemci soğutucusu hemen almak zorunda değilsin.. ileride paran olunca, OC da yaparsan lazım olduğunda alırsın.. Kasa fanı da kasa içindekiler yeterli gelmezse yine birkaç ay sonra kendin de alabilirsin.. ilk sistemi topladığında bu iki bileşene para verme zorunda değilsin..
Merhaba ilk olarak param çıkışmadığı için mönitör ve güç kaynağı aldım ;
Monitörü dvi olarak mı kullanmalıyım yoksa vga ile kullanmaya devam etmeli miyim çünkü daha ekran kartını almadım ( Şu anki ekran kartı hd 3450 )
Bir de kasa da biraz ses var ( 800 w 80+ güç kaynağını taksam ses kesilir mi ? )
İlerde cf ve oc yapmayı düşünüyorum o yüzden bu kadar fazla bir psu aldım angelmax hocanın tavsiyesiyle...
Merhaba kardeşim.. Monitörü mümkünse ve de elindeki ekran kartında (HD 3450) varsa DVI girişinden takıp kullan.. VGA'da büyük ihtimalle görüntü ile ilgili sorun çıkacaktır.. Kasadaki ses PSU'dan geliyorsa yeni aldığın PSU'yu takınca kesilecektir büyük ihtimalle.. Montaj yaparken bütün parçaları kasaya uygun yerlerine sallanmayacak, vidaları gevşek kalmayacak şekilde ayarladığından emin ol.. Bunlar da ses yapabilir.. PSU gayet güzel, seni 4-5 sene rahat götürecektir..
Hocam psu nun nasıl montaj yapılacağı hakkında kafam karıştı çünkü eski psumdan farklı. Eskisinde psu fanı ile kablo girişi aynı taraftaydı ve fan dışarıya bakıyordu.
Bunda ise fan ile kablo girişi farklı tarafta. Yani fan kasanın dışına bakması imkansız. O zaman fan kasanın içine mi bakacak yoksa direk kasanın üst tarafına mı ?
Not : Güç kaynağı bölümü kasanın üst tarafında.
Kablolar için tehlike yaratmıyorsa PSU fanının yönü çok önemli değil bana göre.. Kitapçığına dikkatlice bak, tarif ediliyordur ya da şekillerle gösterilmiştir.. Benim kasamda da PSU fanı kasa içinde kalıyor, o şekilde kullanıyorum, sorun yok..
Alakasız ama burada sorayım dedim , vatan ın %25 indirimi mağazalar için geçerli mi ??
Çünkü kargo falan uzun sürüyor ve maliyeti var. Zaten alacağım şeyler ağır şeyler değil ( işlemci , ekran kartı , vs. )
quote:
Orijinalden alıntı: MaaYuu
Alakasız ama burada sorayım dedim , vatan ın %25 indirimi mağazalar için geçerli mi ??
Çünkü kargo falan uzun sürüyor ve maliyeti var. Zaten alacağım şeyler ağır şeyler değil ( işlemci , ekran kartı , vs. )
evet kardeşim, mağazalarda da haftasonu %25 indirimi geçerlidir.. ben de bilmiyordum, yeni öğrendim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme