Şimdi Ara

Sistem tavsiyesi (ekran kartı tercihi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte MA790X-UD4/DDR2 1200 S+GL+1394+16X*2 940p

OCZ Platinum XTC 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5

AMD Athlon 64 X2 7750 ( 2.7GHz)3.3MB 940pin-D.Core

Sapphire HD4890 1 GB 256Bit GDDR5 16X

Overclockla falan işim yok, asıl amacım oyun oynamak. Kasa ve PSU koymadım. Kasa olarak eski aopen h600b duruyor hala, onu kullanıcam. PSU olarak OCZ SxS 500 watt var.
    Şunun yerini bunu alsan daha iyi olur tarzı yorum ve tavsiyeleriniz bekliyorum. Bu hafta içinde siparişi vermeyi düşünüyorum. Özellikle ekran kartı konusunda psu yetmeme yada aşırı ısınma yada çok gürültülü çalışma sorunu olurmu onu merak ediyorum. Ek olarak monitorum hala eski 19" philips 109p4, yani genelde 1600*1200 çözünürlükte kullanıcam. Çözünürlük olarak daha yukarısında gözüm yok.

Bir de bu alacağım işlemciyi stok fan ile kullanabiliyormuyum rahatlıkla ? Yoksa ekstra birşeyler gerekicekmi ? (o/c düşünmüyorum yakın gelecekte)

Son olarak eğer işlemci Black Edition olmazsa kaybım nedir ?

• İşlemciniz o anakart ve ekran kartına göre düşük kalmış...

Belleklerinizi a-Data vitesta yapın fiyattan tasarruf edip işlemciyi yükseltin bence.

HD4890 yerine aynı performansta olan ancak soğutması daha iyi olan GTX 275 Palit'i öneririm.

Ocz 500w yeterli gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

İşlemciniz o anakart ve ekran kartına göre düşük kalmış...

Belleklerinizi a-Data vitesta yapın fiyattan tasarruf edip işlemciyi yükseltin bence.

HD4890 yerine aynı performansta olan ancak soğutması daha iyi olan GTX 275 Palit'i öneririm.

Ocz 500w yeterli gelir.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

İşlemciniz o anakart ve ekran kartına göre düşük kalmış...

Ocz 500w yeterli gelir.

Soğutması daha iyi derken?
    Nette GTX275 ile HD4890 in çalışma sıcaklıklarını biraz tarayın bence...
  • GTX 275 HD4890 dan daha iyi diyemeyiz.Bir oyunda biri diğer oyunda diğeri üstün.Bir galip yok testlere göre, hangisi uygun ise onu alın deniliyor
  • Zaten daha iyi dememiş. Aynı performansda demiş. Soğutma açısından palit gtx 275 daha iyi. Haklı bence çift fanlı, özel soğutmalı ekran kartı soğutma açısından daha iyi olur.
    4890 referans soğutuculu olduğu için. Sıcaklık sorunu yaşayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 19 Mayıs 2009; 2:23:43 >
  • İşlemciyi en azından x3 720 yap bari.Yoksa ekran kartına işlemciye nazaran 4katı para veriyosun yazık yani ama 7750 ile çalışmaz mı çalışır elbette.Bütçen yetmiyorsa da 7850 yap bari 15lira fark var 7750ile. Biraz da oc ettin mi biraz olsun değer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Ekran kartsız sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    EKRAN KARTI TAVSİYESİ
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sapphire HD4890 ile ilgili bulabildiğim tek olumsuz yön çok gürültülü çalıştığı yönünde. Kullanan yada bilen varsa fikirlerini paylaşabilirse sevinirim.

Bunun dışında çözünürlük olarak 1600*1200 kullanmayı düşünüyorum ve bu çözünürlükte 4850 performansı çok düşük. 4890 ile 4870 arasındaki fiyat farkı çok fazla değil ve aradaki performans farkı bariz olduğundan 4890 almaya karar verdim. Yanlız bu fan olayı kafama takıldı. Eğer gerçekten söylenildiği kadar rahatsız ediyorsa bu fanı biraz yavaşlatmanın yolu varmıdır ? ATI nin yada Sapphire'in bu işe yarayan herhangi bir yazılımı mevcutmu? Bu tarz bir çözüm varsa da ne kadar sağlıklı olur acaba ? Yada başka ne önerirsiniz ?

@575m işlemci konusunda x2 7750 nin özellikle oyun konusunda bana yeteceği görüşündeyim, ama aynı durum ekran kartı açısından söz konusu değil. Eğer daha düşük bir kart alırsam ya daha düşük çözünürlüklerde oynamam gerekicek yada detaylardan kısmam gerekicek.

• bende 4890'a felan gerek yok... dx 11 çıkınca hepsi çöp olucak bunların : ) 4770 alabilirsin hem ucuz hemde f/p oranı çok yüksek...dx11 oyunlar gelincede iyi bir kart alırsın oh süper olur :D 500 ytl verip 4890 alma...4-5 ay sonra 1gblık fx5200 gibi kalır bak elinde :D benden söylemesi : )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.