Şimdi Ara

SİSTEM TAVSİYESİ. LÜTFEN..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumu araştırdım biraz ama tamda sonuca varamadım. Ses sistemi alacağım TV için. Önce pc için kullandığım 5.1 Logitech setini tv ye bağlamaya çalışmıştım ama olmadı araştırdım olacak gibi de değil, 150-200 tl ye decoder almak gerekiyormuş.

Neyse;

Önce 600-700 tl ye satılan hazır setlerden almayı düşünüyordum ama burayı okudukça AVR'li sistemler önerilmiş. Sizin önerilerinize göre hareket edeceğim. İlla AVR li al derseniz 1500 tl ye kadar çıkabilirim ama bunların tek artısı ses kalitesi midir. Ne bileyim hazır setlerin yaptığı herşeyi bu avr lerde yapar mı. usb den film izleyebilir miyim mesela. Ne dersiniz, Tv LG marka. Aynı markadan bi ses sistemi mi alayım yoksa avr mi?

Önerileriniz nedir??

• Jeopardy J kullanıcısına yanıt
    Avr'ler usb'den film oynatmaz sadece ses dosyalarını oynatabilirler.

Bütçeyi 1500'e çıkarabiliyorsanız hiç hazır sistemlere bakmayın. Gsa elektronik'de bu paraya uygun AVR'li setler var. Forumda kullananlar mevcut ve de giriş seviyesi için sıkça öneriliyorlar. Bunlara ek olarak media markt'larda satılan bir AVR'li set var. Buna da bir bakın isterseniz.

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DENON-AVR-1513-BKE2-AV-799-5.1-HD-Audio-Receiver-Ev-Sinema-Sistemi,103452,465566,1074527.html?langId=-14

Tabii bu arada kullanacağınız alan 25m2 ve üstü salon gibi bir alan ise önler için kule tipi hoparlör uygun olur. Yok ufak bir oda ise önler de raf tipi olarak tercih edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Peki avr ne gibi üstünlükleri vardır. Herşeyi bağlayabilir miyim. Mesela normal dsmart seyrderken veya tv nin usb girişinden film izlerken bu avr li sistemden sesi alabilir miyim ?
    Tabii ki alabilirsiniz. Zaten en düşük AVR'de bile artık 3 tane hdmi giriş bulunuyor. Digitürk, ps3, bluray player yada pc gibi tüm cihazları hdmi kablo ile AVR'ye bağlıyorsunuz. AVR sesi kendi işleyip hoparlörlerden verirken görüntüyü de yine hdmi kablo ile TV'ye aktarıyor. Mesela bende teledüntya, digitürk ve pc AVR'ye bağlı ve tüm cihazların sesini AVR'den alıyorum. Fikir edinmek için aşağıdaki linkten Onkyo marka bir AVR'nin resimlerini ve detaylarını inceleyebilirsin. Kafanda daha iyi canlanacaktır.

http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr414-75913.html

Yada eğer tv'nizde ARC özelliği mevcut ise tüm aletleri TV'ye bağlayıp TV ile AVR arasındaki tek bir hdmi kablo ile de TV'ye bağlı tüm cihazların sesini AVR'den alabilirsiniz. Mesela TV'nin usb girişinden film izleyen arkadaşlar bu şekilde filmin sesini ses sisteminden alıyorlar.

AVR sistemin avantajları ise geliştirmeye açık olmasıdır. İleride bütçeniz olursa hoparlörleri daha iyi bir model alarak ses kalitesini arttırabilirsiniz. Yada atıyorum AVR bozuldu yada yeni bir model almayı düşünüyorsunuz. Sadece AVR'yi değiştirebiliyorsunuz. Ama hazır sistemlerde bağlantı seçeneği az olduğu gibi yeni çıkan bir özellik olduğunda alet desteklemediği zaman sistem olduğu gibi çöpe gidiyor. Yani 1-2 sene önce 1000 TL para verip DVD'li hazır set alanlar, şu an çıkan birçok film formatını (mkv gibi) oynatamadığı için şu an sistemleri hiçbir işlerine yaramıyor.

Örnek olarak eniştem bu şekilde DVD playerlı hazır bir set alacakken boşuna bunları alma ne dışarıdan ses girişi var, ne de mkv ve DTS desteği var, bir süre sonra hiç bir işine yaramayacak dedim ama dinletemedim. Gitti 500 TL verip aldı o sistemi. Şimdi hiçbir şeye yaramıyor. İşin ucuzuna kaçayım derken az olan bütçeyi de boşa harcamış oluyorsunuz. Hatırlarsanız film formatları önceden avi idi. Sonra divx çıktı, şimdi de mkv çıktı. Sürekli yeni tipler çıkıyor. Bu tarz paket sistemlerde yeni çıkan formatları çoğu zaman çalıştıramıyor. Hali ile küçük bir video formatı yüzünden sistem komple çöpe gidiyor. Onun yerine ses sistemini bağımsız şekilde (AVR + hoparlör) kurarsanız, bu tarz yeni bir media formatı çıksa bile en basitinden 100 TL'lik bir media oynatıcı alarak sorunu çözmüş olursunuz.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Benim önerim eğer gerçekten bi ses istiyosan ve paran varsa benim taktiğimi uygula taktiğim : 2 adet stüdyo kolonu 2 adet kule kolon 3 adet 1000 watts JBL 1 adet 600 watts bass bulunmakta film'i izlemiyorum yaşıyorum ha bazıları bir ev anfisi okadar kolonu taşımaz diye bilir Trident av 6.1 kullanıyorum bırak taşımayı yıkılıyoo :)
    teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Bu durumda hazır sistemler elenmiş oldu avr sistem alıcaz.

Aşağıdaki ikisi arasında kaldım.

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DENON-AVR-1513-BKE2-AV-799-5.1-HD-Audio-Receiver-Ev-Sinema-Sistemi,103452,465565,1074527.html?langId=-14

1400 TL

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Dvd-Ev-Sinema-Sistemi/PIONEER/HTP-071-p-80840-c-51.htm

600 TL

• Tabikide Pioneer düşünmen hata kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güncel Sistem Tavsiyesi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Öncelikle sistemi kullanacağınız alan ne kadar? Eğer 25m2 gibi yada daha büyük salon tipi bir oda ise kule hoparlörlü bir set daha doğru olacaktır. Büyük hoparlörle sahne ve odayı doldurma anlamında Media Markttaki set öne geçer. Bu fiyat aralığında aşağıdaki sete de bakabilirsiniz. Forumda alıp kullanan arkadaşlar vardı diye biliyorum.

http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-322---pioneer-s-es3tb-sinema-sistemi_613.aspx?CatId=109

Bu arada media markttaki mi yoksa yukarıdaki gsa elektronikteki set mi dersen, ben tercihimi Media Markttaki Denon AVR'li setten yana kullanırdım. Tercih sebebim ise hoparlörlerinin hassasiyetinin çok daha iyi olması 91 dB. Pioneer'dakiler ise 83dB. Arada ciddi bir fark var.

Ha kullanacağım oda büyük değil, 10-15m2 gibi birşey derseniz, o zaman kule hoparlör tercih etmeyin. Çünkü ses boğulur ve çok yakından seyretmek zorunda kalacağınız için güzel bir ses karmaşası çıkar. Bu sebeple Pioneer olanı tercih edebilirsiniz. Normal şartlarda bu iki set karşılaştırılmaz bile. Her türlü media Markttaki set daha iyidir. Sen diğer arkadaşa bakma. Pioneer genel olarak iyi bir firma gibi gözükse de, sinema konusunda Onkyo ve Marantz daha başarılı. Ortalama bir tüketici bu markaların adını bile duymamıştır ve bu sebeple Pioneer daha iyi diyebilir.

odam 16m2 ymiş ölçtüm :) o zaman kuleler de iptal oldu ve bu uygun fiyatlı pioneer seti alıcaz.. forumda bunun için iyi değil diyenler olmuş ama bu fiyata hop+sub+avr çok iyi gibi geldi bana..
  • pioneer sete hiç bulaşma ... pioneer Home Theater hoparlörlerinden çoğunluk memnun değil özellikle oradaki subwoofer tam bir felaket ....
    şunu da unutmayalım AVR li bir sistemde AVR almakla iş bitmiyor önemli olan ve genelde değişmeyen ekipman hoparlör setidir ...
    o nedenle yatırımın büyük kısmı hoparlör üzerine yapılır...

16M2 oda için kule tipi hoparlör tavisye etmiyorum hem çok yer kaplayacak hem de yüksek gücü nedeniyle ses boğulacak. bu nedenle ufak boylu uydu tipi orta güçte hoparlörler ve AVR seti 2000TL nin altına yapmak biraz zor... ancak,
    ikinci el bir pioneer 520 üzerine de canton movie serisi bir 5+1 hoparlör sistemini 1500 TL civarında maledebilirsiniz örneğinhttp://goo.gl/s9tN4T +http://goo.gl/4xS3qH
    forumdaki bir arkadaş pio+canton seti media marktta dinleyip beğendiğini söylemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidasim -- 25 Ocak 2014; 0:52:21 >

• Haydi bakalım tam karar verdim derken iş karıştı.. 1500 tl 2. el bir sistem için bana çok gibi geldi. daha uygun ama kaliteli ses veren bir öneriniz var mıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.