Şimdi Ara

Sistem Toplama İçin Fikirleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, uzun süredir bilgisayar toplamadığım için piyasadan çok uzak kaldım. Bu konuda da değerli fikirlerinizden yardım almak istiyorum. Aradığım sistem oyun oynamak için değil ancak araştırmalar için kullanılacak, aynı zamanda tasarım programlarını da kullanabilecek; kısaca yüksek performanslı olacak. İşlemci olarak i5 veya i7 düşünüyorum. Sistemi 128 GB SSD'ye kurup, depolama olarak da 1 TB hard disk kullanmayı düşünüyorum. RAM en az 8 GB, ekran kartı da en az 2 GB düşünüyorum (çok gereksiz derseniz 1 GB olan bir sistem de olabilir). Ayrıca bu sisteme klavye, mouse, 1+1 basit bi speaker, DVD Writer en az 23 inç monitör de dahil olmasını düşünmekteyim. Kasa özelliği olarak da çok doğal olarak soğutma özellikleri ve yeterli güçte bir PSU düşünmekteyim. Fiyat olarak ne tutar bilmiyorum ancak düşüncem hepsi dahil 3000 TL civarında. Kendim birkaç sistem topladım ancak örneğin anakart için gereksiz yere yüksek fiyat mı seçtim, yakın özellikli anakartların farkı nedir vb. özellikleri karşılaştıramadım. Eğer ki bu istediklerim için söylediğim fiyat az derseniz fiyat biraz daha yükselebilir.
    Son olarak ayrıntılı özellik ve fiyat bilgilerini de yazabilir misiniz?
    Konuyu açarken, bilgileri verirken bir yanlışlık yaptıysam çok çok özür dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realiser -- 10 Mart 2015; 12:37:18 >

• 01 - INTEL Core i5 4460 Soket 1150 işlemci (ya da 4590)

02 - GIGABYTE H97M-HD3 Intel H97 (veya aynı fiyata MSI Z97 yongalı anakart)

03 - GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

04 - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk (WD Caviar Blue veya SEAGATE)

04 - Sandisk 120GB Ultra - veya - Samsung 120GB 840 EVO

05 - GTX 960 GDDR5 2GB 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı (120W TDP), (AMD alternatifi, R9 285)

06 - PSU'suz Kasa + 450/500W 80+ PSU - veya - (bütçeye uygun) COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX KASA
    . . . PSU'suz Kasa ile 80+ verimli 12v kanalından ~ 360W güç verebilen 450/500W PSU'yu ayrı ayrı alabilirsiniz.

http://www.teknofiyat.com/?search=gtx+960

+
    http://www.teknofiyat.com/?search=24%22+led+

• Amd alternatifi r9 285 yazıp 500 w kasa önermek nedir biri açıklasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşünülebilir. 3288tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

düşünülebilir. 3288tl

Herkese teşekkür ederim, özellikle bu sistem gayet hoş olmuş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem için Yorum ve Öneri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.