Şimdi Ara

Sistem Toplama Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    g4560 kabylake 3,5ghz
    msi gts 1050 ti 4gb oc
    gskill aegis 8 gb 2133mhz
    ssd 120gb team model eski
    hdd 1gb wd ezex model
    yeni topladım

bu tarz bir sistem topladım fakat bazı oyunlarda drop alıyorum
    örnek olarak csgo full hd 1920 1080 ayarlarda 100 200 fps alırken ekran kartı 1785mhz çalışıyor
    fakat low ayarlara aldığım zaman 1024 768 1340 mhz geçmiyor ve bu seferde fps de düşüyor
    ama diğer oyunlarda full hd açtığımda en sonuna kadar zorluyor
    benim anlamadığım ise ayarları düşürdükmü fps artması gerekirken aynı bazen daha düşük olması
    yardımcı olursanız sevinirim videolarda bu sistem en kötü 150 ~ 300 fps arası alıyor.

Not : fps_max 0 bunu diyen arkadaşlar olacağını düşündüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wgurkan -- 29 Haziran 2017; 21:41:19 >

• yok mu yardımcı olabilecek arkadaşlarımız ??
  • wgurkan kullanıcısına yanıt
    Manyakmisin. Millet yuksek cozunurluk ister sen duşuk çözünürlük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

Manyakmisin. Millet yuksek cozunurluk ister sen duşuk çözünürlük.

csgo diyorum full çözünürlük ne alaka neden istiyim ki neden istesin ki fps tarzı bir oyunda full çözünürlük gerek varmı
    ben fps drop alıyorum diyorum yorumun güzelmiş saol bana fps lazım ve şuda var full ayarlarda sorun yok zaten mantık
    olarak düşünürsen full ayarlarda 100 200 fps alınan bir oyunda ayarları kıstıkmı fps artması gerek aynı kalması değil
    neyse bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

• ekran karti otomatik olarak hizini dusuruyor daha sessiz calismasi icin bendede benzer durum var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoring

ekran karti otomatik olarak hizini dusuruyor daha sessiz calismasi icin bendede benzer durum var

İşte fps düşüyor malisef artması gerekirken ayarlarımı yanlış yapıyoruz diyecemde herşey performans olarak ayarlı
    yaptım.
  • up to help ?
  • up
  • Merhaba,

Herhalde csgoda hedeflerin daha büyük görünmesi için çözünürlük düşürüyorsun.
    Bunu Görüntü ayarlarındaki 16:9 4:9 (rakamlar yanlış olabilir) bu ayarları 4 başlayana getirdiğinde 1080p monitörde 768p düşerek hem performans artışı hem de istediğin büyük hedeflere ulaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.kocayayla

Merhaba,

Herhalde csgoda hedeflerin daha büyük görünmesi için çözünürlük düşürüyorsun.
    Bunu Görüntü ayarlarındaki 16:9 4:9 (rakamlar yanlış olabilir) bu ayarları 4 başlayana getirdiğinde 1080p monitörde 768p düşerek hem performans artışı hem de istediğin büyük hedeflere ulaşabilirsin.

1024 768 alıştığım için eskiden beri nerdeyse ilk çıktığından beri oynuyorum takılıyorum prof asla değilim sadece alışkanlık ondan
    fps aynı olması acaba yanlış bir ayarmı yapıyorum onuda düşünmedim değil nice video vs kontrol ettim ayarları yaptım pc ayarları da dahil olmak üzere
    fakat bir türlü fps artmaması garip geliyor herhalde yeni ekran kartları bana göre değil :=)

• senin konuna baktıktan sonra denedim 1440x900 çözünürlükte oyunu 200 fpsde oynuyorum 1024x768 aldığımda 300 fps üzerine çıkıyorum etmesi lazım. Bu rakamları gördüğümde ekranda yırtılma oluyor fps 75 de sabit kullanıyorum daha akıcı görüntü alıyor yüksek fps almak akıcı oyun oynamak anlamı gelmiyor monitörün kadar fps alsan yeterli.
  • quote:

senin konuna baktıktan sonra denedim 1440x900 çözünürlükte oyunu 200 fpsde oynuyorum 1024x768 aldığımda 300 fps üzerine çıkıyorum etmesi lazım. Bu rakamları gördüğümde ekranda yırtılma oluyor fps 75 de sabit kullanıyorum daha akıcı görüntü alıyor yüksek fps almak akıcı oyun oynamak anlamı gelmiyor monitörün kadar fps alsan yeterli.

monitörüm 144hz ama arada dalgalanma oluyor işte nedenini bulamadım ondan bilgi almak istiyorum bende alıyorum ama 1440 900 de ama 1024 te neden aynı onu anlamıyorum 144hz sabitlediğim zamanda bazı zamanlarda 100 fps kadar düşüyor ama diğer oyunlarda full performans hiç bir sorun yok sadece csgo da oluyor bu anlatmaya çalıştığım olay...
  • csgoda fps yi 144hz sabitliyor musun?
  • Dostum oncelikle mobilden yazoyorum kusuruma bakmazsan sevirim sorunun cevabina gelirsen monitorle alakali olabilir şoyleki 140 fps aliyorsun ekran kartin bunu yansitabiliyor ama islemcin bunu kaldiramadigindan yani sadece fls oraninin 100 kresini isleyebildiginden arta kalan 40 fps takilmalara neden oluyor gerçi senin durumunda fps degeri de dustugu icin sorun anakartina atilan bios da bile olabilir bir kusirumuz yanlis yazdigimiz bir sey olduysa affola bende forumda ve donanim islerinde yeniyim ama dilimin donduguncd anlatmaya yazmaya gayret gosteriyorum iyi forumlar bol fps ler dilegiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: LideReis

Dostum oncelikle mobilden yazoyorum kusuruma bakmazsan sevirim sorunun cevabina gelirsen monitorle alakali olabilir şoyleki 140 fps aliyorsun ekran kartin bunu yansitabiliyor ama islemcin bunu kaldiramadigindan yani sadece fls oraninin 100 kresini isleyebildiginden arta kalan 40 fps takilmalara neden oluyor gerçi senin durumunda fps degeri de dustugu icin sorun anakartina atilan bios da bile olabilir bir kusirumuz yanlis yazdigimiz bir sey olduysa affola bende forumda ve donanim islerinde yeniyim ama dilimin donduguncd anlatmaya yazmaya gayret gosteriyorum iyi forumlar bol fps ler dilegiyle

Mobildende olsa fikir vermeye çalışmakta güzel bir davranış anlayışın ve yorumun için teşekkürler zahmetine emeğine sağlık...
    bu sorun önceki yazılarımdada sadece csgo da oluyor kısaca çözünürlük düşürdükçe fps artması gerek dimi mantıken ama aynı oluyor 100 de alıyorum bazen 210da alıyorum bu 1080 dede aynı
    1024 çözünürlüktede aynı monitör marka yazmam doğrumu bilemedim a... marka 248 model 144hz bir monitör sahibiyim gayette memnunum overwatch ve diğer oyunlarda full ayarlarda olsun fps
    ayarlarında olsun hiçbir sıkıntı ve sorun yaşamadım dediğim gibi ekran kartı gpu core hızı malisef 1342 1341 de sabit kalıyor fakat full ayarlara çevirdimmi 1785 1760 mhz hızlarda yanı full
    hızına ulaşıyor ve güzel fps veriyor kendi çapıtda bana yetiyor ama csgo ayarlarda full 1080 de min 120 max 280 gpu core 1785mhz olurken bu 1024 ayarlara fps almak için düşürdüğümde min 120 max 210 alıyor gpu core 1342mhz oluyor ve bana fps sağlamak yerine daha da düşmüş oluyor bu overwatch epic ayarlarda ise gpu core 1785mhz sabit fps 60 70 arası oluyor ultrada 80 90 civarı high da ise
    100 120 arası fps sağlıyor ve bu ekran kartı için video ve testlere baktığımda ideal ne düşük ne çok yüksek çok yazdım k.bakma...
    çok yazı yazdığımdan k.bakmayın sistemimi tekrardan bilgilendirme amaçlı yazıyorum

işlemci : intel Pentium G4560 3.5ghz
    anakart : msi h110m pro vd plus (bios güncel geldi ve tekrardan günceleme ile kontrol ettim)
    ram : gskill aegis 2133 mhz ddr4
    e.kartı : msi gtx 1050ti 4gb oc edition (tek fanlı model güç girişi yok)
    ssd : team 120 gb
    hdd : Western Digital Caviar Blue 1TB (WD10EZEX)
    kasa : Akasa Venom Lx
    sorunum sadece csgo ile ilgili diğer oyunlarla ilgili hiçbir problem yaşamadım...
    yorumlarınıza ve zaman ayırıp bilgi paylaşımlarınıza şimdiden çok çok teşekkürler....

• quote:

csgoda fps yi 144hz sabitliyor musun?

hyr sabitlemiyorum vsync de açmadım ne oyunda nede nv...a ekran kartı ayarlarında
  • sorununu giderebildin mi peki?

belki arama yaparak buraya ulaşmış kişiler adına sormak istedim rahatsız ettiysem üzgünüm
  • wgurkan kullanıcısına yanıt
    Bu değerlere msi afterburner ile bakıyorsunuz sanırım. Peki çözünürlüğü düşürdüğünüzde CPU kullanımı ne oluyor? CS GO aman aman grafik isteyen bir oyun değildir. Bir de 1024*768'de ayarları en düşüğe çektiğinizde GPU kullanımı düşecek, CPU kullanımı ön plana çıkacaktır. Doğru düzgün kullanılmayan GPU frekans düşürücektir.
  • Multicore Rendering'i disable etmiş olabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LideReis

sorununu giderebildin mi peki?

belki arama yaparak buraya ulaşmış kişiler adına sormak istedim rahatsız ettiysem üzgünüm

Aynı sorun devam ediyor malisef
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.