Şimdi Ara

Sistem Toplama Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba :) Forumu uzun süredir takip ediyorum ama daha yeni üyelik aldım. Umarım doğru yere yazıyorumdur.

Şimdi ben adım adım bilgisayarımı yenilemek istiyorum (4 yıllık bilgisayar) ama sanki biraz sırayı karıştırdım. Önce ses sistemimi aldım sonra monitörümü değiştirdim. Şimdi de yavaştan donanımları değiştirmeye karar verdim ama en önce neyi değiştirsem bilemedim. Ana kart mı? Ekran kartı mı? İşlemci mi? PSU mu? Kafam çok karıştı da bana yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. Şu anda bi tek ekran kartımı seçtim (Sapphire HD7850) ona da bi yorum yapabilirseniz iyi olur.

Bilgisayarı bir anda toplamıycam her ay bi parça falan alırım heralde ondan bütçemi toparlamam nispeten kolay olur.

Yardımınız için çok teşekkür ederim :)

• suankı sıstemını detaylı sekılde yazarmısın anakart ıslemcı psu ozellıkle
  • Anakart: Pegatron Corporation 2A94H
    İşlemci: Intel Core2 Quad Q8300 Yorkfield Socket 775 LGA
    RAM: DDR3 2x2GB Micron
    Ekran: ATI Radeon HD4650

PSU yu bilmiyorum kasayı açabilecek durumda değilim akşama yazarım ama herhalde şu anda 300-350W arası bir şeydir diye tahmin ediyorum.
  • elındekı hazır sıtem ve lga 775 soket
    oncelıkle ekran kartı ve power alabılırsın
    daha sonra guzel bı anakart ıslemcı alırsın
  • Tamam çok teşekkürler. Büyük ihtimalle önce ben psu mu değiştirip kendimi güvenceye alırım. Birkaç sorum daha var ama:

1) Fan değiştirmeli miyim?
    2) Kasa değiştirmeli miyim?
    3) Ekran kartı anakartımla uyumlu mudur?
    4) Ekran kartının kasaya sığmaması söz konusu mu?
  • fan dedıgın hangısıdr ıslemcı fanı kasa fanı net yazarmısın
    kasan mını tover denılen kucuk kasalrdan da ıyı sıstemde sıkıntı olacak enınde sonunda hazır psu da alırken kasa+psu seklınde alabılırsın guzel olur
    ekran kartları anakartına uyar g43 chıpset okadar eskı degıl
    ekran kartının boyuna baglı cogu uyar ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.