Şimdi Ara

Sistem Toplamak Veya Yükseltmek İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
    Memory: 4096MB RAM
    Sürücü: SAMSUNG HD502HI ATA Device
    Anakart: IPMIP-H55-GEN

Monitör: AOC 831W

Arkadaşlar sistemim bu 2 sene önce teknosadan hazır olarak almıştım 1000 Tl`ye (Monitör hariç.) artık zamanını doldurdu yeni çıkan oyunları ultrada oynamak istiyorum açıkcası sizce yeni bir pc mi toparlamalıyım yoksa bu pcye update mi yapsam daha iyi olur ? Ben aslında update yapmayı düşünüyordum ama artık i5 miladını doldurdu bence i7 almaya gerek var mı emin olamıyorum. 2x 8gb ram + HD7970 alıp 1200 liraya halletmeyi düşündüm gerekli olursa 800 liraya i7 gerek yoksa o parayla güzel bir monitör çünkü monitörüm çok eskidi verim alamıyorum artık. Sonuç olarak 2000 tl lik bütçem var Haziran aylarını düşünerek yorum yaparsanız sevinirim daha verimli olucaksa 2500 liraya kadar bile çıkabilir bütçe.

Not: Bana powerı sorcaksanız ama tam olarak bilmiyorum ve nerden bakabileceğimide bilmiyorum.
    Not2: Overlock yapmayı bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: adill55

Card name: ATI Radeon HD 4600 Series
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
    Memory: 4096MB RAM
    Sürücü: SAMSUNG HD502HI ATA Device
    Anakart: IPMIP-H55-GEN

Monitör: AOC 831W

Arkadaşlar sistemim bu 2 sene önce teknosadan hazır olarak almıştım 1000 Tl`ye (Monitör hariç.) artık zamanını doldurdu yeni çıkan oyunları ultrada oynamak istiyorum açıkcası sizce yeni bir pc mi toparlamalıyım yoksa bu pcye update mi yapsam daha iyi olur ? Ben aslında update yapmayı düşünüyordum ama artık i5 miladını doldurdu bence i7 almaya gerek var mı emin olamıyorum. 2x 8gb ram + HD7970 alıp 1200 liraya halletmeyi düşündüm gerekli olursa 800 liraya i7 gerek yoksa o parayla güzel bir monitör çünkü monitörüm çok eskidi verim alamıyorum artık. Sonuç olarak 2000 tl lik bütçem var Haziran aylarını düşünerek yorum yaparsanız sevinirim daha verimli olucaksa 2500 liraya kadar bile çıkabilir bütçe.

Not: Bana powerı sorcaksanız ama tam olarak bilmiyorum ve nerden bakabileceğimide bilmiyorum.
    Not2: Overlock yapmayı bilmiyorum.

Bilgisayarın çok eski arkadaşım.. BENCE hiç masraf yapmaya değmez.. 2-3 ay daha kullan.. Bu süre içinde de biraz daha para biriktir.. Sonra satabiliyorsan elden çıkar.. 3 ay sonra da şu an elindeki+biriktirdiğin+PC' yi sattığında alacağın paranın tamamıyla süper bir PC topla..

• o sistemden birşey çıkmaz.

INTEL
    CORE I5 3570K SOKET 1155 3,4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI
    485 TL

MSI
    Z77A-GD55 INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3 2667MHZ(O.C.) HDMI&DVI ANAKART
    276 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    139 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB SV35 SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM NCQ HARD DISK
    185 TL

COOLER MASTER
    RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    223 TL

POWERCOLOR
    HD7950 PCS+ GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    689 TL

ASUS
    24" VS248H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    464 TL

Toplam : 2524

Buyrun ben sürekli araştırıyorum benim önerilerimi rahatlıkla dinleyebilirsin ben önerdiğim her parçayı mutlaka araştırmışımdır
    veya kullanmışımdır uyumu stabilitesi vs.. bu sistem her türlü işini görür.Günümüz oyunları en yüksek ayarda donmadan oynarsın masaüstü işlemlerinide donmadan yaparsın.
    Her açıdan seni mutlu edecek bir sistemdir. Bir sorun oldumu çekinmeden sorabilirsin istediğinede sordurabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

o sistemden birşey çıkmaz.

INTEL
    CORE I5 3570K SOKET 1155 3,4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI
    485 TL

MSI
    Z77A-GD55 INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3 2667MHZ(O.C.) HDMI&DVI ANAKART
    276 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    139 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB SV35 SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM NCQ HARD DISK
    185 TL

COOLER MASTER
    RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    223 TL

POWERCOLOR
    HD7950 PCS+ GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    689 TL

ASUS
    24" VS248H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    464 TL

Toplam : 2524

Buyrun ben sürekli araştırıyorum benim önerilerimi rahatlıkla dinleyebilirsin ben önerdiğim her parçayı mutlaka araştırmışımdır
    veya kullanmışımdır uyumu stabilitesi vs.. bu sistem her türlü işini görür.Günümüz oyunları en yüksek ayarda donmadan oynarsın masaüstü işlemlerinide donmadan yaparsın.
    Her açıdan seni mutlu edecek bir sistemdir. Bir sorun oldumu çekinmeden sorabilirsin istediğinede sordurabilirsin.

Hocam açıkca söylemek gerekirse donanımlar hakkında bilgim olduğu söylenemez almışken iyi birşey olsun ucuz olsun gibi düşüncem var i7 işlemci varken i5 işlemci almak (Sonuçta benim bilgisayardaki de i5, tabi aralarında farklar varsa bilmiyorum. 16 gb ram yapmak varken 8gb olması 7970 varken 7950 almak doğrumu bilgisayarda oyun oynamak için sırasıyla ekran kartı ram sonrada işlemci önemli değil mi diğer apartlar da çok önemli midir ?

quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

Bilgisayarın çok eski arkadaşım.. BENCE hiç masraf yapmaya değmez.. 2-3 ay daha kullan.. Bu süre içinde de biraz daha para biriktir.. Sonra satabiliyorsan elden çıkar.. 3 ay sonra da şu an elindeki+biriktirdiğin+PC' yi sattığında alacağın paranın tamamıyla süper bir PC topla..

Bilgisayarım ne kadar eder sizce alıcı bulabilir miyim ?

• Sana şiddetle tavsiye ediyorum (bende aynısını yapıyorum şu an )

bilgisayarı sat+üstüne para biriktir+yeni bir bilgisayar al

ama yazı bekle....2.el forumuna ya da 2.el forumunda deneyimli kişilere ne kadar diye sor ya ordan ya da başka yerden sat
  • Aklımda bu seneyi küçük bir update ile geçirip seneye iyi bir bilgisayar toplamak var, ekran kartı ve rami update yapsam son çıkan oyunları değilde mesala the witcher 2 yi yüksek ayarlarda oynayabilir miyim ?

http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax7750-1gbd5-dh-hd7750-gddr5-1gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=60399

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmso8gx3m1a1600c11-8gb-value-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=63139

Toplamda 358 lira yapıyor bu yeterli olur mu ? Yoksa aynı paraya daha iyi parçalar önerebilir misiniz ? Sistemin çok kötü ne yap et değiştir dersenizde el mahkum değiştiricem artık :D

• Kardeş Harddiskini satın alabilirim. Satmayı düşünürsen cevabını bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc toplamak için yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Marcd M kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkcası parça parça satmayı düşünmüyorum toptan teklif gelirse satabilirim ancak.
  • Bana bu model harddisk lazım. Daha hızlı 500Gb HD502HJ 7200 rpm bi harddiskle değiştirebilirim. Üstünüde veririm.

Benim bilgisayarda aynı hdd vardı Pcb yandı dosyalarımı almak için kullanacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.