Şimdi Ara

Sistem Topluyorum Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba 2 gün önce dayanamayıp internette uygun olarak gördüğüm ekran kartını alarak başladım.

Zotac RTX 2080 Twin Fan 8GB (ZT-T20800G-10P) 4725 teknobiyotik.com dan
    Zotac konusunda çok internette çok yorum bulamasamda bu fiyatta olunca değerlendirmek istedim. Kdv si çıkınca 3900 civarına gelecek.

Sizce uygun mu değil mi bu ilk sorum ?

Devamında anakart işlemci ve daha birçok parçayı almam gerekli aklımdaki parçalar şimdilik şöyle ;

İşlemci Ryzen7 2700x 2196 Tl

yada

Ryzen 5 2600 1150 TL alıp kendimi maddi açıdan toparladığımda 3000 serisine geçmek

Anakart Msi X470 gaming pro carbon 1365 TL (ilerde overclock ve 3K serisinde zorluk yaşamamak için bu modelde karar kıldım yardımları için @emre_dylan teşekkürler)

RAM Corsair Rgb Pro 2x8 3200 1065 TL

SSD Samsung 860 Evo SSD 269 TL ilk etapta yetecektir.

Kasa ve PSU konusunda kararsızım. 750 Psu ileriki dönemler içinde yeterli olacaktır gibime geliyor. 3k serisi ve overclock açısından. Psu önerisine en çok itiyacım var.

Sade rgb ışıklandırmayı seviyorum ama kasa içinde hoşuma gitmiyor.
    Örnek model olarak bunu bırakayım

Firmamız üstüne alacağım için Türkiyeden alınan ürünlerde kdv iadesi alacağız bu yüzden türkiye avantajlı ama
    yurtdışından ürün aladabilirim avantajlı olduğu sürece.

Bütçe meselesine gelirsek. Bu ürünler yapabileceğimin en son noktası bunun üstüne artık çıkamam sorunlu olduğunu düşündüğünüz parçalarıda listemden çıkartmaktan çekinmem yeterki söyleyin.
    Okuyan yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkürler
    Hertürlü eleştiriye açığım. Fikirlerinizi bekliyorum.
    iyi forumlar.

• Overclock isinden anliyorsaniz, Ryzen 5 2600 tercih edin. Bahsettiginiz anakartta(MSI'da genel olarak) Negative Offset Voltage olmadigi icin, PBO overclock yapmak istediginizde otomatik voltajlar cok yuksek degerde veriliyor, bu da isinma ve performans kaybi getiriyor sonrasinda. PBO overclock yerine stabil voltaj ve frekans OC yapmaniz daha dogru olur. O yuzden Ryzen 5 2600 tercih edebilirsiniz. Guzel bir sogutucu ile cip konusunda sansliysaniz tahminim 1.4v civarinda all core 4.3Ghz seviyelerine gelmeniz lazim. 4.3 seviyesine manuel cikacaksaniz X modellerinden almanizin bir mantigi yok bu sebeple.

Eger PBO overclock dusunuyorsaniz ve negative voltage vermek isterseniz anakart olarak Asrock X470 Taichi veya Gigabyte X470 Gaming 5 modellerine bakabilirsiniz. Yeni gelecek 3 serisi islemciler ayni PBO yapisiyla mi gelir emin degilim, stabil voltaj overclock icin cok cok iyi bir model X470 Carbon.

PSU olarak, X470 Carbon Pro CPU icin 16 pin girisi ile geliyor. Bu seviye bir guce ihtiyaciniz olur mu bilmiyorum ama CPU icin 16 pin cikisi olan 850w uzeri psulari arastirabilirsiniz. Zaten o seviyedeki psularin cogu kaliteli olacaktir. Seasonic vb bilindik markalardan uzaklasmadiginiz surece sorun olmaz.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için çok çok teşekkürler. Pc Guru değilim ama araştırmayı seven biriyim. Önceden overclock maceram olmadı ama ileride sistemim yetersiz kalmaya başladığı zaman gideceğim bir yok olarak görüyorum şimdilik. Aradaki 1000 tl lik fark çekirdek hızlar ve sayısını karşılaştırınca gözüme az gözüktü. Kdv iadesini de hesaba katarsak az bi fark olacak o sebeple 2700x e yönelmiştim. Ama dediğiniz gibi 2600 de potansiyeli olan bir işlemci. Beni korkutan nokta 2600 seçersem 1-2 sene içerisinde bottleneck yaşama korkusu. olurda güncellemeyemessem 3k serisine beni taşıyabilecek mi konu bu aslında. OC ile sorun ortadan kalkacak dediğinize göre. İndirim hangisinde olursa ona yönelmek daha mantıklı olacak gibi bu durumda.

Psu konusuna gelirsek 850 sizce fazla değil mi ? 16 giriş detaynı tamamen atlamışım mutlaka kontrol edeceğim.
  • mustafakaanb kullanıcısına yanıt
    1) 2600 stok hizlari ile 2080i %100 besleyemez zaten hocam. 4.3 e OC yaptiginizda daha iyi performans alirsiniz. 1080P cozunurlukte kullanacaksaniz ilk asamada bile tum cekirdekler 4ghz uzerine sabitlemenizi oneririm 2600u. Onun disinda ben ugrasmak istemiyorum islemci kendi kendine OC yapsin derseniz, 2080i besleme konusunda 2700X daha iyi olur tabii ki(stok hizdaki 2600e gore).

Fazladan cekirdek ve thread tabii ki avantaj ama 2019 oyunlarinda bile 8threadden fazlasi tam anlamiyla kullanilmiyor okudugum kadari ile. Uzun sureler Intel'in 4 cekirdek az thread dayatmasi sebebi ile oyun motorlari coklu threade henuz adapte olamadi ne yazik ki. Ozetle bazi oyunlarda 4.3Ghz de calisan 6cekirdek 12Thread Ryzen 2600, stok hizdaki 2700X den daha yuksek performans verecektir. Bunu da degerlendirebilirsiniz.

2) 850 bence cok fazla, sadece full overclock potansiyeli ve sivi sogutma cozumlu yuksek frekansli overclocklar icin 16 giris degerlendirilebilir. Birkac yerde okumustum, cok cok ekstrem durumlar haric 8pin bile fazlasiyla yeterli geliyor zaten 8 cekirdek OClamak icin. Yine de onem verdiginiz icin degerlendirmeye katabilirsiniz 16 pin olayini.

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Overclock isinden anliyorsaniz, Ryzen 5 2600 tercih edin. Bahsettiginiz anakartta(MSI'da genel olarak) Negative Offset Voltage olmadigi icin, PBO overclock yapmak istediginizde otomatik voltajlar cok yuksek degerde veriliyor, bu da isinma ve performans kaybi getiriyor sonrasinda. PBO overclock yerine stabil voltaj ve frekans OC yapmaniz daha dogru olur. O yuzden Ryzen 5 2600 tercih edebilirsiniz. Guzel bir sogutucu ile cip konusunda sansliysaniz tahminim 1.4v civarinda all core 4.3Ghz seviyelerine gelmeniz lazim. 4.3 seviyesine manuel cikacaksaniz X modellerinden almanizin bir mantigi yok bu sebeple.

Eger PBO overclock dusunuyorsaniz ve negative voltage vermek isterseniz anakart olarak Asrock X470 Taichi veya Gigabyte X470 Gaming 5 modellerine bakabilirsiniz. Yeni gelecek 3 serisi islemciler ayni PBO yapisiyla mi gelir emin degilim, stabil voltaj overclock icin cok cok iyi bir model X470 Carbon.

PSU olarak, X470 Carbon Pro CPU icin 16 pin girisi ile geliyor. Bu seviye bir guce ihtiyaciniz olur mu bilmiyorum ama CPU icin 16 pin cikisi olan 850w uzeri psulari arastirabilirsiniz. Zaten o seviyedeki psularin cogu kaliteli olacaktir. Seasonic vb bilindik markalardan uzaklasmadiginiz surece sorun olmaz.
    1.4 ile 4.3 ler çok zor hocam

• WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Kac vermek gerekiyor hocam, ona gore bir sogutucu alacagim ben de 2600X e. Noctua NH-U12S gibi bir model yeterli olur mu 1.45v seviyesini sogutmak icin? kasama 160MMden yuksek sogutucu takamadigim icin 12cm fanli modellere bakiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Kac vermek gerekiyor hocam, ona gore bir sogutucu alacagim ben de 2600X e. Noctua NH-U12S gibi bir model yeterli olur mu 1.45v seviyesini sogutmak icin? kasama 160MMden yuksek sogutucu takamadigim icin 12cm fanli modellere bakiyorum.
    Çok hakiım değilim kendim 1.375 de 4.1 de kullanıyorum msi core frozr l ile oyunlar da ortalama 55 60 derece 4.2 1.41 gibi stabil olmuştu. Ama getirisi değmediği için 4.1 de kullanıyorum günlük sorunsuz. Bu arada 1.375 de 4.1 ghz cinebench de 150W yakın güç çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 28 Şubat 2019; 13:39:10 >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    OC işi biraz beni yoracak olsada stok fanda çokta kurcalamayı düşünmüyorum.

Vatandan Gece indirimiyle 2600 aldım bu arada. 2700x güzel bi alternatifti ama gerek maddi gerek ryzen 3k serisi beni buna itti. İnternetteki çoğu testte 2600 2080 ikilisi rahat bir şekilde çalışıyor. Şu etapta beni götürmesini istediğim süre yaklaşık 1 yıl zaten. Çok zorlamadan bu 1 seneyi geçireceğim inşallah.

Psu olarak 750 yetecekse sizden öneri vermenizi isteyeceğim. Hem ekonomik hemde uzun vadede (ryzen 3k serisinide düşünürsek beni yolda bırakmayacak psu nedir sizce ?
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    150w ayrıntısı için teşekkürler hocam. aslında büyük bir fark. fabrika çıkışı 95 w idi yanlış hatırlamıyorsam. 1,5 kat az değil.

Stok fanda 4.0 da çalıştırmak tehlikeli olur mu ? @WmGMD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakaanb -- 1 Mart 2019; 11:28:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafakaanb

150w ayrıntısı için teşekkürler hocam. aslında büyük bir fark. fabrika çıkışı 95 w idi yanlış hatırlamıyorsam. 1,5 kat az değil.

Stok fanda 4.0 da çalıştırmak tehlikeli olur mu ? @WmGMD
    Oyunlar için sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum hocam küçük bir dipnot spire soğutucu için konuşuyorum, stealth in performansı hakkında çok bir bilgim yok hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 1 Mart 2019; 13:21:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.