Bugün kardeşim tarafından bozulan-biraz da eski olan- evdeki masaüstü bilgisayara windows 7 kurmak istedim fakat acı gerçek olan 512mb ram'den dolayı vazgeçtim. Size sorum şöyle; Sizce aşşağıdaki özelliklerdeki bilgisayarıma 1 ve ya 2 gb ram alıp devam mı edeyim yola yoksa yeni bir sistem kurayım mı_? Sonuç olarak hardcore oyun oynanmayacak anca web tabanlı flash oyunlar ve ofis işlemleri yürütülecek.
Sıradan bir casper kasa(fanları çalışıyor) Pentium4 3.4ghz(3.2 de olabilir tam emin değilim) 800mhz----(Galiba bu) 512mb ddr2 533mhz MSI Micro-Star MS 7255 markası üzeinde yazmayan bir 7100gs seagate 7200rpm 160gb
Sistem upgrade edilmezse ortalama 60 tl ddr2 533mhz 2gb ram.Fakat; Sistemde upgrade yapılırsa tahmini 3 sene içerisinde toptan yenilenmek şartıyla ofis işlemlerini ve bahsettiğim gibi flash tabanlı oyunları falan kullanmada sıkıntı çıkartmıycam min. sistem ne şekilde olur ve ne kadar tutar_?
Yorumlarınızı bekliyorum...
Bir de üzerindeki casper 550w yazısını kaldırdığında ortaya çıkan bir 400w güç kaynağı...
Yeni sistem toplamanızı tavsiye ederim ama yinede karar sizin
Peki sizce ortalama 3 yıl bu işlemleri idare edecek seviyede bir bilgisayarın min. ve ortalama konfigrasyonları nelerdir_?
dediğiniz iyi hoş da ben nelerden bahsediyorum sen ne öneriyosun. Şuanın en performanslı ürünlerinden bahsetmiyorum. uygun olmasından bahsediyorum. Zaten değiştirirsem anakart-işlemci-ram değişir.
quote:
Orijinalden alıntı: okanarslan20
MSI P67A-GD65 ve Z68 Chipsetli bir anakart İntel Core i5-2500K 3.3 GHz HD 6950 1 GB DDR5 Geil Plus 8 GB DDR3 1600 MHz 1.5 V Ram
Ana hatlarıyla bunlar olabilir
arkadaş coşmuş bf3 oynacam yazmamış FLASH oyun demiş 100 liralık bir ekran kartı bile yeter. 8 gb rami üst düzey oyuncular bile kullanmıyor 2 gb yeter artar size amd 2 çerkirdekli işlemci yeter 1000 lira belki 800 e toplarsın kardeş ama sadece ofis uygulamaları ve küçük oyunlar oynucaksan
dediğiniz iyi hoş da ben nelerden bahsediyorum sen ne öneriyosun. Şuanın en performanslı ürünlerinden bahsetmiyorum. uygun olmasından bahsediyorum. Zaten değiştirirsem anakart-işlemci-ram değişir.
2. elden 1GB'lik bi ram bulursanız 1.5GB ram ile Win7'yi rahatlıkla kullanırsınız ama oyunlardan pek birşey beklemeyin.
oyun oynanmıycak internet tabanlı flash oyunalr falan ;) girip alaym o zaman bir 2 gb ram ;) teşekkürler yardım için
2. elden almayı bir düşünün derim. Vermeyin 60 tl boşa. 2 yerine 1 de alabilirsiniz. O da yeterlidir.
haklısın. kadıköy ya da mecidiyeköy e uğrayayım ben :)
Sonuçta para piyasası da pek iyi durumda değil. 2 yıl daha idare etsin de sonra değiştiririz evdeki bilgisayarı.
Bu arada bazen mesajlarım 2 kere falan gelmiş 3 kere hatta, bunun sebebi dh deki bakım çalışmalarının verdiği hata. gitmedi zannedip bi daha gönderiyorum yok görünüp 2 si 3 ü birden çıkıyor ortaya :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme