Şimdi Ara

Sistem Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün kardeşim tarafından bozulan-biraz da eski olan- evdeki masaüstü bilgisayara windows 7 kurmak istedim fakat acı gerçek olan 512mb ram'den dolayı vazgeçtim.
    Size sorum şöyle; Sizce aşşağıdaki özelliklerdeki bilgisayarıma 1 ve ya 2 gb ram alıp devam mı edeyim yola yoksa yeni bir sistem kurayım mı_? Sonuç olarak hardcore oyun oynanmayacak anca web tabanlı flash oyunlar ve ofis işlemleri yürütülecek.

Sıradan bir casper kasa(fanları çalışıyor)
    Pentium4 3.4ghz(3.2 de olabilir tam emin değilim) 800mhz----(Galiba bu)
    512mb ddr2 533mhz
    MSI Micro-Star MS 7255
    markası üzeinde yazmayan bir 7100gs
    seagate 7200rpm 160gb

Sistem upgrade edilmezse ortalama 60 tl ddr2 533mhz 2gb ram.Fakat;
    Sistemde upgrade yapılırsa tahmini 3 sene içerisinde toptan yenilenmek şartıyla ofis işlemlerini ve bahsettiğim gibi flash tabanlı oyunları falan kullanmada sıkıntı çıkartmıycam min. sistem ne şekilde olur ve ne kadar tutar_?

Yorumlarınızı bekliyorum...

• Bir de üzerindeki casper 550w yazısını kaldırdığında ortaya çıkan bir 400w güç kaynağı...
  • Yeni sistem toplamanızı tavsiye ederim ama yinede karar sizin
  • Peki sizce ortalama 3 yıl bu işlemleri idare edecek seviyede bir bilgisayarın min. ve ortalama konfigrasyonları nelerdir_?
  • dediğiniz iyi hoş da ben nelerden bahsediyorum sen ne öneriyosun. Şuanın en performanslı ürünlerinden bahsetmiyorum. uygun olmasından bahsediyorum. Zaten değiştirirsem anakart-işlemci-ram değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanarslan20

MSI P67A-GD65 ve Z68 Chipsetli bir anakart
    İntel Core i5-2500K 3.3 GHz
    HD 6950 1 GB DDR5
    Geil Plus 8 GB DDR3 1600 MHz 1.5 V Ram

Ana hatlarıyla bunlar olabilir

arkadaş coşmuş bf3 oynacam yazmamış FLASH oyun demiş 100 liralık bir ekran kartı bile yeter. 8 gb rami üst düzey oyuncular bile kullanmıyor 2 gb yeter artar size amd 2 çerkirdekli işlemci yeter 1000 lira belki 800 e toplarsın kardeş ama sadece ofis uygulamaları ve küçük oyunlar oynucaksan

• dediğiniz iyi hoş da ben nelerden bahsediyorum sen ne öneriyosun. Şuanın en performanslı ürünlerinden bahsetmiyorum. uygun olmasından bahsediyorum. Zaten değiştirirsem anakart-işlemci-ram değişir.
  • 2. elden 1GB'lik bi ram bulursanız 1.5GB ram ile Win7'yi rahatlıkla kullanırsınız ama oyunlardan pek birşey beklemeyin.
  • oyun oynanmıycak internet tabanlı flash oyunalr falan ;)
    girip alaym o zaman bir 2 gb ram ;) teşekkürler yardım için
  • 2. elden almayı bir düşünün derim. Vermeyin 60 tl boşa. 2 yerine 1 de alabilirsiniz. O da yeterlidir.
  • haklısın. kadıköy ya da mecidiyeköy e uğrayayım ben :)

Sonuçta para piyasası da pek iyi durumda değil. 2 yıl daha idare etsin de sonra değiştiririz evdeki bilgisayarı.

Bu arada bazen mesajlarım 2 kere falan gelmiş 3 kere hatta, bunun sebebi dh deki bakım çalışmalarının verdiği hata. gitmedi zannedip bi daha gönderiyorum yok görünüp 2 si 3 ü birden çıkıyor ortaya :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.