Şimdi Ara

Sistem Yükseltmek İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar, yıllar önce 754 pin AMD ile bilgisayar kullanımım şimdilerde 775 pin anakart ve modlu Xeon e5450 ile devam ediyor. Sistemim aşağıdaki gibi;

Anakart: MSI g41m p26 (MS 7592)
    İşlemci : Intel Xeon e5450
    Ekran kartı: MSI GT 1030 2 GB
    Ram: 1x4 GB Hi-level soğutuculu ram
    Hard disk: 250 GB Seagate 7200 RPM

400 500 TL maksimum harcamayı düşündüm, (daha fazla ayıramıyorum)
    Biraz araştırma yaptıktan sonra fm2+ sistem bütçeme uygun geldi. Elimdeki parçalardan ekran kartı ve Rami de fm2+ sisteme geçirmeyi düşündüm. Sizce uğraşmama değecek bir performans artışı olur mu, olursa işlemci ve anakart tavsiyesi yapar mısınız? Ya da bütçe dahilinde alternatif bir soket ve anakart işlemci tavsiyesi verir misiniz? Yoksa 775 pin Ga g41m combo anakart alıp 4 GB ram ve ssd takviyesi mi yapayım?

• Yukarı 👆 Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Başka tavsiyede bulunabilecek arkadaşlar var mi? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar, bu bütçeyle hangi soket üstüne sistem kurmak daha kârlı ve mantıklı olur?
    Bir tane i5 3350P işlemci buldum, o daha mı iyi oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mvanden

Bir tane i5 3350P işlemci buldum, o daha mı iyi oluyor?
    Performans olarak çok bir fark yok.. hemen hemen aynı 3330 ile.. farkları daha düşük güç tüketimi, daha yüksek çalışma frekansı.. buna karşın dezavantajı ise dahili ekran kartı olmayışı.. yani harici bir ekran kartı olmadığı durumda, bu işlemci ile anakart üzerinden görüntü çıkışı alman mümkün değildir.. fiyat avantajı yoksa pek tercih edilmez bana göre ama sen bilirsin kardeşim..
    İki farklı işlemci buldum, Birisinin Benchmark puanı daha yüksek, diğerinin nm'si daha düşük. Bu noktada işlemcinin hızına mı bakmalıyız, yoksa yeni olmasına mı bakmalıyız? Bahsettiğim işlemciler İ5 2500 ve i5 3330, hangisi daha mantıklı olur?
  • quote:

İki farklı işlemci buldum, Birisinin Benchmark puanı daha yüksek, diğerinin nm'si daha düşük. Bu noktada işlemcinin hızına mı bakmalıyız, yoksa yeni olmasına mı bakmalıyız? Bahsettiğim işlemciler İ5 2500 ve i5 3330, hangisi daha mantıklı olur?
    i5 2500 2. nesil, i5 3330 ise 3. nesil yani ona göre daha yeni olduğu için 3330 daha mantıklı bir tercih olur.. nm düşük olduğu için aynı gücü daha az elektrik tüketimi ile sağlayacak ve daha az ısınacaktır.. bir de i5 2500 RAM olarak max. DDR3 1333 MHz desteklerken, i5 3330 ise DDR3 1600 MHz yi doğal hız olarak destekliyor..
    Çok soruyorum kusura bakmayın
    Son bir sorum kaldı, linkteki anakartı almayı düşünüyorum, sizce özellikleri nasıl, iyi bir anakart mı? Marka olarak iyi, ancak markalarında en alt seviye anakartları vb. oluyor, bu yüzden soruyorum.
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B75M-HD3-rev-10#ov
  • quote:

Çok soruyorum kusura bakmayın
    Son bir sorum kaldı, linkteki anakartı almayı düşünüyorum, sizce özellikleri nasıl, iyi bir anakart mı? Marka olarak iyi, ancak markalarında en alt seviye anakartları vb. oluyor, bu yüzden soruyorum.
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B75M-HD3-rev-10#ov
    Sor kardeşim, önemli değil.. linkteki anakart marka olarak da, kalite ve teknik özellik bakımından da gayet başarılı bir modeldir.. 6 adet USB çıkışı, VGA, HDMI, DVI bağlantıları, çift BIOS özelliği ve B75 çipsetli olması gibi güzel fonksiyonlara sahip.. 180 - 190 lira gibi uygun fiyata bulduysan kesinlikle öneririm.. max. 200 de olabilir.. ama 250 lira ve üzeri kesinlikle verilmez, değmez o kadar paraya..

220'ye buldum, pazarlıkla 200'e alınır gibi. Yalnız aklım bir şeye takıldı. Chipset özelliklerine baktığımda PCİe 2.0, ancak pcie yapılandırması olarak x1, x2, x4 yazıyor. Yani x16 desteklemiyor mu?
  • quote:

220'ye buldum, pazarlıkla 200'e alınır gibi. Yalnız aklım bir şeye takıldı. Chipset özelliklerine baktığımda PCİe 2.0, ancak pcie yapılandırması olarak x1, x2, x4 yazıyor. Yani x16 desteklemiyor mu?
    220 biraz çok.. elden alacaksan 200 belki olabilir sana kalmış.. ama kargo ücreti de varsa 15 lira falan, bir de para yatırırken işlem ücreti ödüyorsun en az 10 lira.. ben vermezdim o kadar para.. PCIe 2.0 denilen özellik ekran kartının takıldığı slotun versiyonunu belirtiyor.. yani x16 destekliyor ve 2.0 sürümü desteği var.. diğer x1, x2, x4 yazan detaylar anakart üzerindeki daha ufak olan PCI portları ile ilgili bilgilerdir.. ikisi farklı şeylerdir zaten..
    Bana yakın, elden almayı düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim, çok sağolun.
  • quote:

Bana yakın, elden almayı düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim, çok sağolun.
    Tamam, elden alacaksan 200 liraya değer belki.. ama kontrol etme imkanın varsa satıcının evinde, mutlaka test ettir ihmal etme kesinlikle.. test etmezse de sorunlu çıkarsa hemen iade edeceğini açıkça belirt..
    Dediğiniz gibi yapacağım, işlemciyi de aynı kişi satıyor, ikisini birden test edip alacağım. İşlem için de 210 demiş, toplam 400'e hallolur gibi. İ5 2500 işlemci ve Gigabyte anakart.
  • quote:

Dediğiniz gibi yapacağım, işlemciyi de aynı kişi satıyor, ikisini birden test edip alacağım. İşlem için de 210 demiş, toplam 400'e hallolur gibi. İ5 2500 işlemci ve Gigabyte anakart.
    Tamam kardeşim.. işlemci, anakartın yanında biraz düşük kaldı o alacağın modele göre ama çok önemli değil.. anakart Xeon serisi modellerden, i7 3770 e kadar çok geniş bir işlemci desteğine sahip.. ileride daha güçlü bir işlemci alıp yoluna devam edersin bir süre daha..
    Aynen dediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda İ7 ya da Xeon işlemciye geçiş yaparım muhtemelen, tekrar teşekkürler.
  • quote:

Aynen dediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda İ7 ya da Xeon işlemciye geçiş yaparım muhtemelen, tekrar teşekkürler.
    Rica ederim kardeşim.. önemli değil.. ama son bir uyarı, Xeon iyi bir tercih olmaz.. direk i7 3770 alırsan daha güzel olur..
    Tavsiyeniz aklımda olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.