Şimdi Ara

Sistemde oyun oynarken kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli hocalarım, arkadaşlarım… Sistemde sebebini çözemediğim bir kasma, takılma mevcut. Fps değerlerim iyi görünse de, oyunda 3 sn de bir takılıyor hissiyatı mevcut. Çözüm için ekstra 8 gb ram aldım olmadı, hdd değiştirdim olmadı, ssd aldım olmadı.

sorunu bir türlü çözemedim. Afterburner ile kontrol ettiğimde frametime ile ilgili bir sorun gibi görünüyor. Oyunda yürürken, sanki 3 sn de bir elinizi ileri tuşundan çekip tekrar basıyormuşsunuz gibi bir hissiyat. Ekranı videoya çektim, sorunu tam ifade edemiyorum çünkü…

Watch unnamed | Streamablestreamable
    Watch unnamed | Streamable
    https://streamable.com/hzkte5

sistem özellikleri

msi rx 480 gaming x 8 gb

ryzen 5 1600af

8 gb 3200 mhz ballistix ram

8 gb 3200 mhz corsair ram

m2 ssd 500 gb

gigabyte b450m s2h anakart

Evga 450w bronz psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 1 Nisan 2024; 15:20:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunun yazılımsal olup-olmadığından emin olmak için windowsun kendi usb oluşturma aracıyla w11 indirip, formatladım. Oyunu ssd ye kurdum, windowsu hdd. Bu da birşey değiştirmedi, belli ki sorunum donanımsal..

• Sıcaklıklar yüksek

• Din Djarin kullanıcısına yanıt

Gpu 76 derecelerde, cpu 66 derecelerde, düşük sayılmaz evet ama bu donmaya sıcaklığın sebep olduğunu düşünmüyorum hocam. Gpu’nun 1270 mhz den 683 mhz’e düştüğünü farkettim çok anlık bir şekilde. Bu sırada fps düşmese de frametime spike yiyorum.

Watch unnamed | Streamablestreamable
    Watch unnamed | Streamable
    https://streamable.com/oos8oy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 2 Nisan 2024; 17:5:0 >
  • fanlar ne durumda. % kaç ile dönüyor birde işlemciyi dolduramıyor ama işlemci 66 derecede... çoklu işlemciyi dolduramıyor gibi.

çok saçma ama ön usb 3.0 portlarından çözüme ulaşan bile var. denenmesi lazım

Sisteme format attım hocam emin olmak için, bugün oyunlardan birini indirip daha detaylı bir görüntü paylaşırım hocam. Usb 3 portlarından derken hocam? Tüm usb bağlantılarını oyundayken söküp durumu kontrol edebilirim dediğiniz buysa eğer… Farklı klavye & mouse denedim değişen birşey olmadı. Ama kulaklık ve wifi usb leri de takılı.

• kasanın ön usb portlarından bahsediyorlar büyük ihtimal. portları anakarttan çıkarmanız lazım portlara bağlı cihazlardan bahsetmiyorum.

Dediğinizi daha önceden yapmıştım hocam, kasanın usb bağlantısı takılı değil. Maalesef işe yaramadı. Psu dan şüpheleniyorum. Psu yuntest etmemin bir yolu var mı?

Hocam sorun sıcaklıklardan dolayıymış. Bilgisayarda boşta 3 fanım var, anakart desteklemediği için kullanmıyordum. Systemfan çıkışından fan çoğaltıcı kablo ile 4 fanı taksam sorun olur mu? Yoksa boştaki 3 fanı direk psu ile mi bağlasam? Bu durumda da sürekli tam yükte çalışacak. Anakartta tek systemfan mevcut, ordan 4 fanı beslese sorun olmaz mı?

• PSU'dan beslemek daha sağlıklı olur. SYS_FAN CPU ısısına göre devir düzenler; ekran kartı için tam devir daha mantıklı madem ısınma sorunu var bu arada.

PSU'dan fanlara çıkış için Molex'den (eski tip 4 büyük pin'li güç girişleri) fan girişlerine çevirici kablolar var; onlarla yapabilirsiniz. şöyle bir kablo:

www.hepsiburada.com
    Mykablo Molex To 3 Pin Fan Çoklayıcı 4'lü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/mykablo-molex-to-3-pin-fan-coklayici-4-lu-pm-HBC000048V0S0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.