Şimdi Ara

sisteme göre ekran tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    i3 6100 işlemci ve msi gtx 1080 gaming x ekran kartlı sistem mevcuttur

işlemci biraz düşük oldugunun farkındayım
    daha sonra işlemci ve anakart değişikliği yapılacak

şuan için ekran almam gerekiyor
    orta düzeyin üstünde çok iyinin biraz altında sisteme uygun olabilecek ekran aramaktayım

oyun yayın ve film için kullanılacak

(yayın ve oyun aynı pc üzerinden açılacak fark edermi bilmiom ^^ )

• ekrandan anlayan yok sanırım ^^
  • +++++++++++
  • Hocam o işlemci o ekran kartını besleyebiliyor mu? Eğer elinde idareten monitör varsa işlemciyi satıp işlemciyi yükseltin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 31 Ekim 2019; 21:12:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veysigz

Hocam o işlemci o ekran kartını besleyebiliyor mu? Eğer elinde idareten monitör varsa işlemciyi satıp işlemciyi yükseltin bence.
    işlemci biraz düşük kalıyor ancak şuan için knight oynadıgım ıcın pek etkılemıo ama dıger oyunlarda veya yayında bazen sıkıntı cekıyoruz acıkcası
    işlemci değişmek için anakartta değiştirilecek

şuan için monitörü halledeyim diyorum
    daha sonra indirimlerde geliyor yakında ozamanda saglam bir anakart ile işlemci alıcam zaten
    sistemin önemli kısımlarını yavaş yavaş hallediyoruz
    bu işlemcinin üstünde şuan sıvı sogutma saglam bir kasa 5 fanlı
    ssd vb hazır bulunmakta

şuan benim sıkıntım monitör // anakart // işlemci

yapılacak işlemler
    genelde knight online + canlı yayın

diğer zamanlar diğer oyunlar // +bazen yayın

ama knight oynadığımda genelde yayında kalıyorum

şuan için yayını ekran kartı üzerinden yapıyorum işlemci yetersiz kaldığı için

önerilerinizi bekliyorum

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxsaloxxx

işlemci biraz düşük kalıyor ancak şuan için knight oynadıgım ıcın pek etkılemıo ama dıger oyunlarda veya yayında bazen sıkıntı cekıyoruz acıkcası
    işlemci değişmek için anakartta değiştirilecek

şuan için monitörü halledeyim diyorum
    daha sonra indirimlerde geliyor yakında ozamanda saglam bir anakart ile işlemci alıcam zaten
    sistemin önemli kısımlarını yavaş yavaş hallediyoruz
    bu işlemcinin üstünde şuan sıvı sogutma saglam bir kasa 5 fanlı
    ssd vb hazır bulunmakta

şuan benim sıkıntım monitör // anakart // işlemci

yapılacak işlemler
    genelde knight online + canlı yayın

diğer zamanlar diğer oyunlar // +bazen yayın

ama knight oynadığımda genelde yayında kalıyorum

şuan için yayını ekran kartı üzerinden yapıyorum işlemci yetersiz kaldığı için

önerilerinizi bekliyorum

teşekkürler

Alıntıları Göster
    Anladım.Bütçeniz ne kadar ?

• Ekran için bütçe 3000 e kadar çıkabilirim tabi yakın performans ve kalitede daha aşağısı olursa yok demeyiz ^^
    Ve yine yayın + oyun için anakart işlemci tavsiyeniz olursa dikkate alırım

Yani kısaca tek tek alsamda en sonunda sağlam bir sistem çıkarmış olmak istiyorum bilmem anlatabildimmi

Yani gerek monitör gerek anakart belli bir miktarın üstünde fiyatla alıpda daha sonra 100 lira daha versem şu özellikde olurdu demek istemiyorum herzaman en son çıkan yada en pahalısı olan en iyisi anlamına gelmiyor benim için sistem uyuşması az çok görsellik
    Ve işlerimizi sıkıntısız görecek daha sonra eksiklik yaratmıcak

Tekrar teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ekran için bütçe 3000 e kadar çıkabilirim tabi yakın performans ve kalitede daha aşağısı olursa yok demeyiz ^^
    Ve yine yayın + oyun için anakart işlemci tavsiyeniz olursa dikkate alırım

Yani kısaca tek tek alsamda en sonunda sağlam bir sistem çıkarmış olmak istiyorum bilmem anlatabildimmi

Yani gerek monitör gerek anakart belli bir miktarın üstünde fiyatla alıpda daha sonra 100 lira daha versem şu özellikde olurdu demek istemiyorum herzaman en son çıkan yada en pahalısı olan en iyisi anlamına gelmiyor benim için sistem uyuşması az çok görsellik
    Ve işlerimizi sıkıntısız görecek daha sonra eksiklik yaratmıcak

Tekrar teşekkürler
    Hocam öncelikle şunu söyleyeyim. 1 ms tepkime, 144 hz, tn panel bu alacağın monitörde kesin şart olması gereken.İkinci olarak çözünürlük. Böyle bi ekran kartı için 4k gayet iyi gider.Ama 4k alıyım hemde 144 hz dersen 3000 i aşıyor fiyatlar. 2k tamam dersen direk link atabilirim. Büyüklüğü, markası, girişleri tamamen sana kalmış. Msi da alsan asusda alsan seni üzmez.

Bana kalsa. 2k 144hz 1ms tn olarak alırdım. Çünkü 4k sıkıntılı biraz oyunlarda. Her oyunda da yok. Tn panelin ips panele göre dezavantajı siyah renkleri pek fazla açık göstermemesi. Onun dışında yenileme hızı vs tn panelde daha iyidir.

Not:Eğer çoklu işlemler ve yayın yapacaksanız amd ryzen serisine yönelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 1 Kasım 2019; 5:18:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Veysigz

Hocam öncelikle şunu söyleyeyim. 1 ms tepkime, 144 hz, tn panel bu alacağın monitörde kesin şart olması gereken.İkinci olarak çözünürlük. Böyle bi ekran kartı için 4k gayet iyi gider.Ama 4k alıyım hemde 144 hz dersen 3000 i aşıyor fiyatlar. 2k tamam dersen direk link atabilirim. Büyüklüğü, markası, girişleri tamamen sana kalmış. Msi da alsan asusda alsan seni üzmez.

Bana kalsa. 2k 144hz 1ms tn olarak alırdım. Çünkü 4k sıkıntılı biraz oyunlarda. Her oyunda da yok. Tn panelin ips panele göre dezavantajı siyah renkleri pek fazla açık göstermemesi. Onun dışında yenileme hızı vs tn panelde daha iyidir.

Not:Eğer çoklu işlemler ve yayın yapacaksanız amd ryzen serisine yönelin.

Alıntıları Göster
    ozaman sana zahmet 2k 144 hz bir monitör
    ve dediğin gibi yayın yapılacak

yanı monitörü flan saglam aldıkdan sonra amd de de alıancak işlemci az cok belli
    3900x alıcaz galiba doğrumudur

bide varsa kafanda alıanabilecek sağlam bi anakart önerin varsa iyi olur teşekkürler şimdiden

yani dediğim gibi para ayarlanır sende cok ıyı ornek vermıssın 4k alıp misal 3 3,5 verıp her yonden verım alamıcaksam
    suan ıcın uygun olan 2k yı alırım 2 2,5 verırım mantıklı olanda bu bana göre

işlemci zaten pek alternatıf yok bı altı bı ustu olur en fazla

ama anakartlarda sorun oluyor saglam bısı almak lazım ılerı donuk olması lazımkı sıkıntı cıkarmasın
    yarın bir gun bı donanım cıktıgında yada aldıgımızda anakart desteklemıyormus demeyelım anlatabıldımmı

iyi forumlar

• quote:

ozaman sana zahmet 2k 144 hz bir monitör
    ve dediğin gibi yayın yapılacak

yanı monitörü flan saglam aldıkdan sonra amd de de alıancak işlemci az cok belli
    3900x alıcaz galiba doğrumudur

bide varsa kafanda alıanabilecek sağlam bi anakart önerin varsa iyi olur teşekkürler şimdiden

yani dediğim gibi para ayarlanır sende cok ıyı ornek vermıssın 4k alıp misal 3 3,5 verıp her yonden verım alamıcaksam
    suan ıcın uygun olan 2k yı alırım 2 2,5 verırım mantıklı olanda bu bana göre

işlemci zaten pek alternatıf yok bı altı bı ustu olur en fazla

ama anakartlarda sorun oluyor saglam bısı almak lazım ılerı donuk olması lazımkı sıkıntı cıkarmasın
    yarın bir gun bı donanım cıktıgında yada aldıgımızda anakart desteklemıyormus demeyelım anlatabıldımmı

iyi forumlar

Alıntıları Göster
    https://www.itopya.com/aoc-315-cq32g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-qhd-curved-gaming-monitor/ (Dersen ki hem büyük olsun hemde özellikleri iyi olsun hemde fiyat olsun bunu tavsiye ederim.)

https://www.itopya.com/msi-27-optix-mag271cqr-144hz-1ms-hdmi-dp-rgb-siyah-ah-wqhd-curved-gaming-monitor/ (Yok benim marka takıntım dersen bunu öneririm)
    https://www.itopya.com/msi-315-optix-mag321cqr-144hz-1ms-hdmi-dp-qhd-siyah-curved-gaming-monitor/ (Marka ve büyüklük takıntım var dersen de bunu öneririm)

Başka sitelerden de ucuz varsa bakabilirsiniz.Birde yazılım konusunda msi üstün konumda.Muhtemelen malzeme yönünden de.Anakart konusunda pek fikrim yok.Ancak işlemciye oc yapacaksanız ısınmayan bir anakart lazım öncelikle.

Sana tavsiyem 1.al geç :) İnternete girip mutlaka youtube da videoları izle.Hangisi kaliteli karar verirsiniz.Ama ortalama hepsi aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 1 Kasım 2019; 15:14:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.